Reklama:

CHOROBY SKÓRY.. (20)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
14-01-2015, 13:59:52

Czesc ponad pól roku temu na posladku zrobila mi się plamka ktoś się rozrastala (miała tylko taka czerwona obramowke) w środku normalna skora. Straszne swedzace. Od ok 3 miesięcy przestala roznac wręcz zaczyna znikać ale pojawia się równocześnie na drugim. Wtedy w trakcie rośnięcia ona swedziala i piekla podczas sytuacji intymnych (gdy dostala się tam wydzielina) co to może być?
gość
25-06-2015, 21:33:17

witam. od jakiś 2 tygodni mam w pachwinach swędzące twaRde plamki. próbowałam już dezynfekcji, lekkiej maści ze sterydem i na wszelki wypadek maści przeciwgrzybicznej. wszystko na nic. póki nie zacznę drapać to da się wytrzymać a nawet momentami nie odczuwam tego wcale ale jak już zacznę to bym drapała do krwi. miewam też takie plamy na udzie ale tam po zastosowaniu sterydu szybko znikały. ma ktoś pomysł co to może być???
gość
11-03-2016, 09:44:10

Witam. Mam pytanie do osób, które korzystały z leczenia łuszczycy za pomocą promieni UV ( fototerapia). Mój mąż po kilku takich zabiegach wyglądał jak biedronka - zsypany drobnymi, swędzącymi krostkami na różnych częściach ciała. Czy jest to normalne i czy rzeczywiście ma to związek z leczeniem? I druga sprawa - bardziej intymna - kiedy ostatnio się kochaliśmy zauważyłam u niego problemy ze wzwodem. Taką sytuację zaobserwowałam też, kiedy poprzednio korzystał z fototerapii. Czy u kogoś z Was też występowały takie problemy podczas leczenia? Chciałabym wiedzieć, czy to jest jakiś skutek uboczny terapii, czy trzeba szukać przyczyn gdzieś indziej.
gość
14-03-2016, 15:04:33

Witam, mam pewien problem. Na moich pośladach mam jakby czarne suche plamy. Torhcę zwędzą i są bardzo suche. Stosowałam różne maści, nawilżanie itp. Z jednego prawie całkiem zeszło - sama nie wiem jak, na prawym jednak nadal jest. Dodam tylko że mam siedzącą pracę.
Początkująca
20-06-2016, 14:46:30

Witam, mam pytanie odnoście łuszczycy.
Czy przy tej chorobie mogą dodatkowo występować objawy zmęczenia, senności, ogólne przygnębienie ? Codziennie wstaję zmęczona, nie mam na nic siły. Dziennie mam może godzinę "normalnego stanu", a reszta dnia jest znowu taka jak poranek. Czy łuszczyca się z tym wiąże ?
Dodatkowo jaki wpływ na łuszczycę ma spożywanie alkoholu ?
Pozdrawiam
gość
21-06-2016, 13:13:56

witam
prosze o pomoc ,od jakiegos czasu na moich posladkach pojawiaja sie male bale z plynem i bardzo mnie swedza jak drapie to pekaja i tak swedza ze dostaje szalu moze ktos mi doradzi co to moze byc
gość
27-05-2017, 20:53:34

Od 3ch dni męczy mnie wysypka, krostki na zgięcu łokci i między palcami u rąk. mam wrażenie że to się rozprzestrzenia, bo całe ciało nie już swędzi. chociaż wysypkę mam tylko w tych miejscach. miał ktoś podobnie.? wapno wystarczy i ew. maść histaminowa?
gość
29-05-2017, 17:20:58

a jak wyglada ta wysypka? moze to byc np atopowe zapalenie skory lub swierzb
gość
29-05-2017, 20:04:34

Gość 2017-05-29 19:20:58
a jak wyglada ta wysypka? moze to byc np atopowe zapalenie skory lub swierzb
taka krostkowata, miałaś/eś podobnie?
gość
29-05-2017, 20:33:26

no niestety kiedys mialam swierzb, wysypka wlasnie taka jakby grudkowata. masz takie pregi na skorze?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: