Reklama:

Cebula skutecznym lekiem na trądzik????? (31)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
23-10-2007, 14:24:00

Witam, wiele słyszałam o cebuli o jej zbawiennych właściwosciach w leczeniu trądziku, jeszcze nie wypróbowałam tego sposobu, czy ktoś stosował cebulę w leczeniu trądziku. Piszcie
Początkująca
23-10-2007, 18:27:00

dobry dowcip
gość
23-10-2007, 21:53:00

To nie jest dowcip, na necie jest wiele wypowiedzi odnośnie leczenia trądziku cebulą. Ja dziś zaczełam kuracje, zobaczymy czy pomoże. Czytałam że należy smarować cebulą twarz, lub zrobić maseczkę cebulową. I chcialam się dowiedzieć czy komuś pomogło to. Piszcie
gość
25-10-2007, 09:46:00

zdecydowanie tak , u mnie efekty były już po 2 dniach a po czterech zastosowaniach po krostach na buzi prawie nic nie zostało :D
polecam każdemu, na pewno nie zaszkodzi a może pomóc
gość
25-10-2007, 10:20:00

A ile razy dziennie smarowałaś twarz cebulą??? odpisz
gość
25-10-2007, 10:21:00

A ile razy dziennie smarowałaś twarz cebulą??? odpisz
gość
25-10-2007, 18:40:00

Ja podchodzę sceptycznie do takich eksperymentów.Po maseczce z miodu wylądowalam u dermatologa.Polecam mydło potasowe i kosmetyli firmy IWOSTIN.
gość
02-04-2008, 14:50:00

Tez się napaliłam na cebulową kuracje. Pierwszy tydzień muszę przyznać nieźle zagoiło sie byłam zachwycona, ale co z tego skoro w 2 tygodniu miałam nawrót i to taki jakiego już dawno nie miałam.Stosuje różnie antybiotyk,i maści od dermatologa, dieta ale nie ma efektów. nie mam aż takiej mocnej postać trądziku ale mam zaskórniaki i małe ropne krostki jak ktoś miał taki problem i się go pozbył to niech pisze.
gość
13-08-2008, 17:05:00

25-10-2007 o 11:46, gość :
zdecydowanie tak , u mnie efekty były już po 2 dniach a po czterech zastosowaniach po krostach na buzi prawie nic nie zostało :D
polecam każdemu, na pewno nie zaszkodzi a może pomóc

sama nie wiem ja też chciałabym zastosowac tę metodę, ale co mam niby zrobic z tym zapachem?? No i czy to nie podrażnia skóry ile to wcierac??
Początkująca
13-08-2008, 19:16:00

Maseczka cebulowa jest bardzo dobrym uzupełnieniem kuracji przeciwtrądzikowej. Podkreślam uzupełnieniem. Mnie troszkę pomogła, sprawiła przynajmniej, że to co już wyszło szybciej znikało. Jednak nie zdziała cudu a już napewno nie natychmiast.

Stosowanie cebuli troszkę podrażnia skórę, może być zaczerwieniona i piec. Dlatego warto po zmyciu nałożyć jakiś lekki krem żeby skóry nie przesuszyć.

Z domowych sposobów moge polić coś co mnie naprawdę bardzo pomaga. Jest to roztwór do przemywania już powstałych zmian. Powoduje, że szybciej znikają i są mniej widoczne nawet jeśli goją się dłużej (sprawdza się skutecznie przy bolących ropnych guzkach). A więc: kupujemy w aptece spirytus salicylowy, bardzo drobno siekamy 4 ok 6cm listki aloesu, wrzucamy do spirytusu i pozostawiamy w ciemnym i chłodnym miejscu na 24 godziny. Takim roztworem samrujemy delikatnie wypryski (tylko wypryski nie całą twarz). Mnie naprawdę bardzo pomaga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Czerwone wypieki na twarzy
Witam, od pewnego czasu mam problem z nawracającymi wypiekami na twarzy. Dziwne jest to że pojawiają się one w różnych porach. Raz z rana potem koło południa a innym razem kiedy wracam do domu z pracy. W czasie pracy przebywam głównie w pomieszczeniach klimatyzowanych gdzie temperatura jest niska. Jak mają pojawić się wypieki...to odczuwam silne pieczenie najczęściej na policzku. I nie zawsze zaczerwienienie jest równomierne po obu stronach twarzy. Dodam jeszcze że skora jest sucha. Po umyciu twarzy odczuwam uczucie ściągania, spinania skóry. Zastanawiałam się czy jest to może tradzik różowaty?
gość
Sucha, swędząca, pękająca skóra
Witam, od długiego czasu zmagam się z suchą skóra, nie tylko na dłoniach ale i również na ustach, nogach. Ostatnio z moimi dłońmi jest tragicznie, używam różnych kremów, cetaphil, polecanych z apteki na azs itp a dalej nic, rękawiczki również noszę. Pęka mi skóra do krwi, mam 18 lat a moje dłonie wyglądają gorzej od mojej babci.... Nie mogę zgiąć nawet dłoni w pięść bo zaraz skóra zaczyna pękać. Piecze, boli, swędzi już nie wiem co robić :( może tutaj ktoś pomoże, wizyta u dermatologa dopiero za jakiś czas.... Z góry dziękuję
gość
Znamię na dłoni
Witam, czy ktos moze podpowiedziec co to za znamie? jest zaczerwienione i jest uczucie pieczenia
Plamy na skórze
Plamy na skórze u 5 latka ktoś ma pomysł co to może być luz czym smarować?
Reklama: