Reklama:

Blizny po trądziku (146)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
16-11-2008, 15:33:00

Ja myślę, że wiedziałaś, że tam jest ropa, bo wyciskałaś, i nie dziw się potem że zaczęły Ci wyskakiwać ropte bulwy i duże stany zapalne. To jest oczywista sprawa, przemywanie kwasami, alkocholem, później wyciskanie, nic innego z tego nie będzie jak wielkie stany zapalne. Błędem jest zganianie na kosmetyczke, ona robi zabieg bo z niego żyje, ma do tego kwalifikacje i uprawnienia, więc nie widze powodu. To raczej Ty powinnaś wiedzieć czy jesteś na coś uczulona i czy można go wykonywać w czasie lata.

Kolejna sprawa to, kto wykonuje zabieg złuszczający naskórek jeszcze jak posiada trądzik. Szczyt szczytów, aby posunąć się na takie coś, można go wykonać ale po terapii *** jak się posiada tylko blizny.
Wogóle nie jestem fanem robienia jakiśkolwiek zabiegów u kosmetyczki. Każdy dermatolog Ci to odradzi i jeśli naprawdę się konsultowałaś z dermatolgiem z USA, to jestem pełen podziwu, że pojechała ona po kosmetyczce a nie po Tobie. I pogratuluj specjalistom dużej wiedzy, może kosmetyczka też powinna za darmo zrobić Ci zabieg co????
gość
16-11-2008, 17:05:00

Nie prawda! Ja nie dostałam nigdy uczulenia a stosowałam rozne kremy fluidy itd kosmetyczka ogladajac moja cere powinna dobrac mi odpowiedni zabieg dla mnie a to jakie zasady mnie obowiazuja np.ze nie moge chodzic na solarium to ona mi powinna powiedziec! Skoro bronisz kosmetyczki to dlaczego wykonuje takie zabiegi w czasie letnim kiedy buzia jest narazona na słonce i nie powinno sie wykonywac zadnych zabiegow złuszczajacych a ona wykonała wiec to jej bład inna by powiedziała ze takie zabiegi nie wykonuje sie latem tej widocznie na kasie zalezało i zrobiła go latem!Co do tej pani z usa nie powiedziałam nigdzie ze była to dermatolog bo tego nie wiem ona oferuje mase zabiegów i u niej wykonuje to lekarz który razem z nia ogladał moja cere.Oni w poruwnaniu do kosmetyczki przed zabiegiem robia komus próbe czy nie jest ktos uczulony i to jest prawidłowe podejscie nie to co w opisanym wyzej przypadku.Ehh masakra widze ze mnie nie rozumiesz.Co do wyciskania to bulwy nie były tego nastepca tylko wpierw bulwy wywalily przez zle wykonany zabieg kosmetyczki! jakos jak kroste na czole czy brodze wycisnelam to nie mam blizny a w miejscach gdzie byly bulwy po zabiegach tej pani zostaly blizny wiec sie zastanow nim uznasz ze ona jest bez winy!jeszcze pojde sprawdzic czy mi gronkowca nie wdała i wtedy bede miała kolejny powod by twierdzic ze zle robi zabiegi!Zreszta która dobra kosmetyczka wykonała by kwasy w czerwcu?
gość
16-11-2008, 22:30:00

Hehe zganiasz wszystko na kosmetyczke. Jej błąd na pewno jakiś w tym był, ale to nie jest wyjście z sytuacji.
Napisałem, że powstały wielkie bulwy dlatego, że twarz była oczyszczana alkocholem i kwasami, a następnie później Ty w domku dopełniłaś kolejnych kroków i wdało się zakaęenie.
Jak napisałem wcześniej nie jestem fanatykiem żadnych zabiegów kosmetycznych, one tylko i wyłącznie pogarszają cere, są wydaje, ale tylko wtedy, gdy się wyleczy do końca trądzik.
Jeśli ktoś posiada trądzik i ma otwarte rany, musi się liczyć z tym, że zabiegi kosmetyczne odpadają, alkohol zawsze Ci podrażni cere w takich wypadkach, bo twarz jest okryta bardzo cienkim i wrażliwym naskórkiem, który nie obroni się przed napływem ostrych preperatów.
Co do winy to myślę, że nie stoi nic na przeszkodzie żeby zgonić na kosmetyczke W końcu dlaczego nie to jej wina i tyle. żal

Kwestia gronkowca: wydaje mi się, że jeśli byłabyś zarażona to jedynie przez brudne paznokcie, którymi wyciskałaś na twarzy, ale nie znowu kosmetyczka, ona jest winna, i blizny też przez nią...

Nie rozumiem Cię i nie zrozumiem
gość
17-11-2008, 06:26:00

co do wyciskania to nigdy nie robiłam tego brudnymi paznokciami a skoro tobie przyszło to na mysl to moze sama masz brudne... heh wyciskałam czystymi patyczkami i przemywałam tonikiem.Zreszta nie masz pojecia jak ja dbam o cere ciagle jakies maseczki np z glinki zielonej to juz ona mi wiecej pomogła niz ta cała kosmetyczka a co do bulw to ci mowie po raz 3 ze pojawiły sie po zabiegach kosmetyczki a nie od mojego wyciskania wiec to ona mi wdała zakazenie! jestes zwykla osoba czy dermatologiem?a moze znasz ta kosmetyczke i dlatego ja bronisz bo dziwne jest to jakos wszyscy inni mowia ze winna jest kosmetyczka za to ze przeprowadziła zabieg kiedy jestesmy nastawieni na słonce i jeszcze 10min po zabiegu pozwalała mi kłasc fluid na twarz moze to powod tych bulw?w kazdym razie idac do lekarza jestes informowany o wszystkim np.co moze pogorszyc stan itp a ta kosmetyczka to widac pojecia o tym nie ma skoro robi w czerwcu wiesz to ja rownie dobrze bym mogla wykonywac takie zabiegi zrobie komus bulwy na buzi a potem powiem ze to jej wina bo buzi dotykała haha smieszny/a jestes powiem ci jedno gdyby nie jej zabieg nie bylo by bulw a jak nie bylo by bulw to nie bylo by blizn bo po nich mi zostaly blizny a nie po krostkach !!!
gość
17-11-2008, 14:09:00

Okej ja się nie zna, a Ty jesteś wszystkowiedząca. Znam wszystkie kosmteczyki w kraju i dlatego jej tak bronie. Ciekawe kto Ci doradził wyciskanie jak Ty to mówisz krostek... Też dermatolog?? Masz bardzo duże mniemanie o sobie, uważasz się za osobę wywyższoną przed wszystkich, równie dobrze mogło Ci wdać się zakażenie od jakiegoś preparatu stosowanego na noc, zwykły przypadek. Ale nie, Ty jesteś pani z klasą i Ty byś pozwała do sądu. nie chcę Cię tutaj obrażać, ale twarz w dzisiejszych czasach to droga do szczęścia, wiedz, że trądziku nie wyleczysz z dnia na dzień i uświadom sobie, że choćby nie wiem od kogo będziesz brała konsultacje i leki to nic Ci to nie da.
Nawet *** nie jest `100%. Trądzik przyszedł sam i trądzik odejdzie sam!!!!
gość
17-11-2008, 14:33:00

Witajcie!
Zupełnie nie rozumiem ataków na dziewczynę, która opisała swoją historię. Ja miałam bardzo podobnie po nieprawidłowym zabiegu kosmetycznym byłam zarażona gronkowcem i bynajmniej nie od brudnych paznokci, którymi dotykałam buzi lub też coś przy niej majstrowałam. Było to wiele lat temu. Teraz jestem dermatologiem i dyplomowaną kosmetyczką. Ewidentnie wina jest po stronie kosmetyczki. Zabiegu opisanego powyżej nie wykonuje się w miesiacach letnich. Zabieg ten powinien być wykonany po uprzednim wykonaniu testów alergicznych. Bardzo dużo zaniedbania tutaj ze strony kosmetyczki/

Z poważaniem Anna Karczewska- Mazurek
gość
17-11-2008, 21:40:00

Ja chciałabym zdecydowanie odradzić mikrodermabrazję jeżeli ma się wypryski ropne i nie wyleczony trądzik.

Dziewczyny! Ja byłam z okropnym stanem pleców. Od zawsze mam z tym problem. Jakie to przykre mając już 31 lat ehhh.. ale nie o tym tu.
Kosmetyczna z pięknego salonu piękności specjalizującym się w tego typu zabiegach i kwasach powinna wiedzieć, że nie robi się tego na stany zapalne!!! A jak tak bardzo chciałam mieć piękne plecy.. choć na krótko

w efekcie mam paskudne blizny a na trądzik pomógł mi Unidox.

Wstrętne blizny!!!! takie małe zgrubienia pod palcami i przebarwienia - to efekt mikrodermabrazji

Mikrodermabrazja - owszem, ale po wyleczeniu trądziku i u poleconej wykwalifikowanej kosmetyczki.
Kwasy - raczej bym odradzała u kosmetyczki. Lepiej poszukać dermatologa.

Co jeszcze mogę dodać - może tyle, że już nie chodzę do kosmetyczek na żadne czyszczenia cery.
Kosmetyczka może nam farbować brwii, rzęsy, depilować, robić makijaż, manicure, pedicure.. ale niech się odczepi od naszego trądziku!
gość
18-11-2008, 08:34:00

Jak miło czytać ze ktoś sie za mna wstawił bo wczesniej to tylko najazd od pewnej przemadrzałes osóbki był :/ mowisz ze znasz wszystkie kosmetyczki w kraju chwalisz sie czy zalisz?bo dla mnei to zadnej powod do dumy bo jak sama widzisz kosmetyczki to sie nadaja do du... zamiast nam pomoc moga jeszcze pogorszyc stan naszej cery i tak bylo w moim wypadku wiec kobieto spojrz na fakty nie zrobiła mi testów alergicznych i wykonała zabieg w okresie letnim!A teraz zwracam sie do Panni Anny która pisze ze jest dermatologiem mogła bym prosić o jakis namiar email gg czy cos w tym rodzaju?
gość
18-11-2008, 09:29:00

Hahaha dobre Pani Aniu, czemu pani nie ma konta stałego na forum? Czyżby pani weszła przelotem tylko na to forum? Albo wybrała sobie pani na chybił trafił ten temat i tylko tu coś napisała...
Inne tematy wg pani niepotrzebują wyjaśnienia?
Żal. pl Sama piszesz do siebie posty, jak wiesz, że kosmetyczki są nic nie warte, to po co poszłaś do kosmetyczki.

O cały swój trądzik zaczynasz obwiniać poboczne osoby Gdybym był sędzią na Twojej rozprawie, to bym się uśmiechnął, przepisałbym jakąś meliske na uspokojenie i zakończył ten cyrk.
gość
18-11-2008, 14:55:00

Na szczęście nim nie jesteś a co do konta stałego to czemu ty nie masz skoro tak często sie wypowiadasz?Pani Ania przynajmniej sie podpisała nazwiskiem pod tym co napisała a Ty tylko krytykujesz tu kazdego a nawet sie nie przedstawisz hmm co do tego ze znasz wszystkie kosmetyczki w kraju hehe naprawde mnie rozbawiłas bo to raczej nie mozliwe bo sa ich setki moze chciałaś powiedziec ze znasz duzo ale napewno nie wszystkie w kraju!zaczynam podejrzewac ze znasz ta która mi zniszczyła twarz i dlatego jej tak bronisz a moze sama nia jestes hmm to jak w końcu zdradzisz nam kim tak naprawdę jestes ze masz czelnosc tu wszystkich krytykowac?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: