Reklama:

bielactwo (13)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
15-08-2009, 07:48:00

Witam.Mam kolege ktory ma zaawansowane bielactwo i nie za cierkawie to wyglada.Wyszly mi na lewej rece okolo 4 takich bialych plamek srednicy 1 mm.Czy moze to byc poczatek bielactwa???POzdrawiam
gość
17-08-2009, 12:25:00

Niestety może. Póki co nie ma powodu do paniki, ale jak najszybciej skontaktuj się z dermatologiem. W sumie, to on i tak ci g***ówno powie. Zapewne stwierdzi, że to MOŻE być bielactwo. Pewności nabierze jak plama się powiększy i pojawi się parę nowych. Tak to już niestety z bielactwem jest... Nikt nie wie skąd się to bierze, a co do leczenia to jeden mądrzejszy od drugiego:/

W każdym bądź razie sięgaj od razu po telefon i się umawiaj z dermatologiem, najlepiej znajdź w necie takiego co się tym zajmuje, co byś nie trafił na takiego co to nigdy vitiligo na oczy nie widział. Życzę tobie, żeby to jednak bielactwo nie było

Jeszcze jedna dobra rada. OBSERWUJ. Uważnie sprawdź czy nigdzie indziej nie masz podobnych zmian i tak obserwuj najlepiej codziennie. To by było na tyle)
gość
31-08-2009, 14:21:00

Weź łyk zimnej wody i powiedz koledze żeby się nie przejmował. Bielactwo to tylko odbarwienia na skórze chroń przed słońcem a wszystko będzie ok Nie ma gwarancji czy będzie zwiększac się ilośc plamek bielaczych czy nie. Taka już uroda.
gość
16-03-2010, 12:58:51

witam bardzo proszę o wypowiedzi na temat bielactwa -wszystko co ważne.Liczę na jakieś dobre porady za które będę b.wdzięczna.Problem ten dotknął mojej 12-letniej córki a ja nic praktycznie na ten temat nie wiemproszę o pomoc .U niej to się dopiero zaczyna -ma 4 plamyna ręce i 1 na brzuchu.Lekarz kazał pic wyciąg z dziurawca i smarowanie tych miejsc także tym...Czy można tą chorobę powstrzymac?jak:::
gość
23-03-2010, 14:56:57

Mam prawie 40 lat.Na bielactwo choruję od dzieciństwa.Mam męża i 2 dzieci.Białe plamy mam na brzuchu w okolicach intymnych ,pod pachą czyli typowe miejsca chorobowe.Leczyć próbowałam różnymi metodami bez skutku.Najgorsze w tej chorobie co przeżyłam to:będąc niedawno u lekarza pani ginekolog na kontrolnym badaniu cytologicznym pani doktor powiedziała : ale my tu mamy brzydko!!! Poczułam się okropnie ,psychika moja została bardzo zraniona.Czuję się psychicznie bardzo żle od tej wizyty.
gość
19-08-2010, 15:54:07

witam. Rok temu po wizycie w solarium wyszły mi na ciele ( nogi, piersi) białe plamy. Pani dermatolog stwierdziła łupiez biały, kazała mi to smarowac kremem pilarix i scierac pilingiem Versic. Teraz po wakacjach plamki na nogach znikneły, tzn prawdopodobnie się opaliły natomiast na piersiach jeszcze bardziej się powiększyły.Na kolejnej wizycie p.dermatolog stwierdziła że to bielactwo. Jestem tym przerażona, narazie jestem w stanie to ukryć pod ubraniem ale boję się, że te plamy rozprzestrzenią się na całe ciało... szukam różnych sposobów leczenie w internecie. Czy komuś z was udało się to dziadostwo chociażby zahamowac? bo na wyleczenie już powastałych plam jakoś nadzieji nie mam...
gość
29-08-2010, 18:51:47

Ja też jestem chory na tą chorobę ale gdy pojawiła mi sie jedna plamka poszłem do mojego, jak się okazało znakomitego lekarza i dzięki jego przepisanym lekom bielactwo się zatrzymało i nie powstają juz nowe plamy. Ale ta która już jest, chyba nie zniknie jest to chyba już nie możliwe.
gość
24-09-2010, 09:26:57

Hej możesz napisać co polecił Ci Twoj lekarz zeby zatrzymać ta chorobę, ja wczoraj byłam u lekarza bo mam kilka plam pod pachą i maleńką na nadgarstkui kilka maleńkich krosteczek na nogach i Pani dermatolog powiedziała,że te pod pachą i na nadgarstku to plamy bielacze a na nogach to stan zapalny i dała mi maści.Mam smarowąc na nogach i na nadgarstku a pod pachą nie bo i tak tego nie widać i tam jest skóra wrażliwa Nie wiem czy mam jej wierzyć z tymi plamami.Jeśli to bielactwo to chyba się załamie,jak to można powstrzymać i czy te plamy będą się powiększać?? Jeśli tak to mniej więcej w jakim czasie to postępuje.Błagam POMÓŻCIE!!!
gość
05-06-2011, 18:21:15

Sprzedam lampę do naświetlania bielactwa UVB -311. Cena do uzgodnienia. E-mail agusia19951970@vp.pl
gość
03-05-2012, 20:47:55

http://www.ankietka.pl/ankieta/85731/ocena-jakosci-zycia-bielactwo.html
Witam, jestem studentką ostatniego roku kosmetologii na Uniwersytecie Medycznym im. K. Marcinkowskiego, piszę pracę magisterską - „Ocena jakości życia pacjentów cierpiących na bielactwo przy użyciu kwestionariusza WHOQOL- BREF”. Zależy mi na zgromadzeniu jak największej ilości wypełnionych ankiet, aby badanie było jak najbardziej wiarygodne i wartościowe! Każdy wypełniony kwestionariusz jest bardzo cenny, dlatego zachęcam do wypełniania:) proszę o pomoc w zgromadzeniu informacji o jak największej grupie osób z bielactwem, z góry dziękuję za poświęcony czas !!!
http://www.ankietka.pl/ankieta/85731/ocena-jakosci-zycia-bielactwo.html

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: