Reklama:

AKLIEF - krem na trądzik (20)

Forum: Twarz

gość
11-10-2021, 15:10:08

To jest super krem, ale trzeba umieć go stosować. Absolutnie nie wolno łączy go z innymi preparatmi tzn. conajmniej 30/40 min odstępu przed/po. Inaczej dochodzi do poprzednia i stąd te placki, czerwone plamy- w takiej sytuacji należy natychmiast przestać stosować. Skóra w tym miejscu się złuszczy. Ponad to należy go wprowadzać stopniowo. Pierwszy tydz. co 3 dni, drugi tydzień co 2 dni i dopiero jak skóra ładnie reaguje codziennie na noc (nie zmywać). Tego produktu nie należy zmywać czy to na początku czy później. Do tego rano po umyciu dobry krem nawilżając z wysokim filterm. I nie używać kwasów w czasie kuracji :)
gość
08-01-2022, 13:04:22

Czy używacie kremu nawilżającego na noc, po aplikacji Akliefu? Ja nakładam Aklief na umytą i osuszoną twarz, a po jakimś czasie (ok. godzina) nakładam Cetaphil. Zastanawiam się czy dobrze zrozumiałam instrukcje pani dermatolog oprócz tego krem nawilżający każdego dnia rano.
Początkująca
22-08-2022, 06:48:13

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
14-09-2022, 11:48:12

*** jest okay, teralysal
Początkująca
15-12-2022, 10:03:07

Początkująca
03-01-2023, 09:50:31

Po czym dokładniej zaczęły niby znikać pryszcze ? Po kremie ?
gość
23-02-2023, 20:53:59

Mam ten krem i też tak miałam na początku bo nie wiedziałam jak go poprawnie używać otóż ja polecam na początku wyrobić sobie tolerancję na niego czyli nakłada się raz na tydzień i tak przez dwa tygodnie oczywiście obserwujemy swoją skórę jak reaguje następnie powoli zwiększamy częstotliwość.
Ja osobiście nakładam go co dwa dni i jest super polecam też metodę taka że myjemy twarz nakładamy nawilżający krem np cetaphil md dermoprotektor czekamy tak z 30 minut i kładziemy dopiero aklief w ten sposób nie będzie takiego efektu ściągnięcia i suchości
gość
11-04-2023, 07:50:29

Ja otrzymałam krem na mini tłuszczaki w okolicy oczu, zalecenie używania co dzień i nawilżania skóry.
Po ok.3tyg przerwałam stosowanie, ponieważ skóra pod oczami wyglądała jak poparzona, nabrzmiała i czerwona, oczywiście łuszczyła się. Wyglądałam jakbym była niewyspana, opuchnięta. Jestem przed teleporadą, zobaczymy co powie p.dokor.
Ma moje oko lek za silny na skórę pod oczami, poza tym mało widoczne zmiany....
gość
02-05-2023, 19:45:16

gość
17-07-2023, 14:39:05

Aklief to rodzaj retinoidu, więc jeżeli nigdy wcześniej ich nie używałyście to absolutnie nie używajcie ich codziennie! Bo wasza skóra będzie wyglądała jak u dziewczyny ze zdjęć wyżej . Dla osoby, która dopiero zaczyna przygodę z retinoidami polecam wdrożenie ich raz w tygodniu przez jakiś, aż zauważycie, że skóra zaczyna je dobrze tolerować tzn. nie ma podrażnienia, skóra się tak nie łuszczy itp. W resztę dni łagodząca, nawilżająca pielęgnacja. Potem możecie zwiększyć częstotliwość używania, ale przy retinoidach im wolniej tym lepiej, uwierzcie mi, mam wieloletnie doświadczenie .
Co to ,,zapychania'' na początku stosowania retinoidów: tak to może wyglądać, ale to coś dokładnie odwrotnego! Retinoidy przyspieszają proces odnowy naskórka (u osób z trądzikiem bardzo często jest on spowolniony, stąd zaskórniki zamknięte i otwarte) i w początkowej fazie stosowania retinoidów wszystko, co mieliśmy pod skórą wychodzi na wierzch . Ten proces nazywa się ,,purging", wygooglujcie sobie ,,purguing after tretinoin/retinoids". Powinno to minąć po 4-12 tygodniach, zależy od stanu skóry. Ja stosuję już Aklief od 6 miesięcy i odsłoniła mi się piękna, zdrowa skóra, zmiany trądzikowe już się nie pokazują . Leczenie skóry to maraton, ale warto!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: