Reklama:

półpasiec (270)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
23-08-2016, 15:52:28

Mam półpaśca.wysypka minęła ale objawy neurologiczne sie nasilają.Wszechobecne bóle,zwłaszcza glowy,uczucie jakby głowę sciskało imadło to samo gardlo,mrowienie,drętwienie i coraz większe problemy ze wzrokiem.Nie mogę myśleć jasno.Ból który dominuje zakłóca normalne myślenie.Czy to może być zapalenie mózgu?
gość
24-08-2016, 08:47:30

Czy ktos mial moze podobne objawy:
- krostki wyskoczyly w malej ilosci tylko na udzie (15-20) - 5 x 5cm. GEneralnie raczej nie swedza i w ogole nie bola
- od 2. dnia po pojawieniu sie krostek mam w roznych miejscach prawej polowy ciala takie trwajaca1,5-2 dni nadwrazliwosc skory - np. najpierw na brzuchu i ledzwiach, potem to minelo i nadwrazliwosc pojawila sie w krzyzu i pod lopatka oraz piersia. Nastepnie pod piersia minelo, na krzyzu tez prawie mija ale pojawilo sie za to na udzie w kierunku kolana. Nie jest to jakies uciazliwe - lekkie podraznienie jak ubranie dotyka podczas ruchu. Mija po 1,5-2 dniach. Wysypka sie nie pojawia w innych miejscac, zreszta tam gdzie byla na poczatku juz praktycznie zostaly same strupki i moze 1-2 bable.
Czy to normalne takie wedrujace nadwrazliwosci? Niby polpasie ogranicza sie do jednego dermatomu?
PS. 2. dnia poszedlem do lekarza i dostalem heviran oraz biore wit. B6
gość
30-08-2016, 17:14:09

Tez właśnie przechodzę półpaśca ale wręcz bardzo łagodnego wysypka pojawiła się tydzień temu po lewej stronie brzucha byłam u lekarza dostałam heviran i teraz bąbelki juz zasychają i tworzą się stropy. Bolało tylko jak dotykałam tego miejsca i trochę swędzi a po za tym czuje się świetnie żadnej gorączki i żadnego osłabienia
gość
07-09-2016, 17:25:57

Mnie Tez dopadli. Smaruje pudrem z anestezyna. Plus haviren i nemesil. Mam na przedramieniu. Boli okropnie ale w nocy śpiew. Jestem zmęczona, senna i brak apetytu. Czy ktoś z was podczas choroby zaraził kogos ospa ? 😢 mam to 5dzien ale dopiero po 4dniach byłam u lekarza. Myslalam ze mnie cos pogryzlo.
gość
09-09-2016, 14:15:23

Dziwne są te opisy! Ja choruję już 14 miesiąc na półpaśca a właściwie już na powikłania, czyli neuralgię po półpaścową. Taka neuralgia to zdarza się rzadko, ale na pewno osobom po 60 roku życia. Ból nieustępujący ani na chwilę. Zajęta cała lewa ręka aż po splot ramienny lewy. Neurolog przepisuje tylko leki na padaczkę, Oj, lekarze, lekarze..... jak pisała p.Szapołowska
Nic tylko leki przeciwpadaczkowe: Gabapentina 800, Pregabalina 5 mg, Clonazepamum ZZF 2 mg, i inne jeszcze, w tym leki opioidowe 5, 10 mg- które łagodzą te okropne bóle, (ale Oxy Contin zapisał mi anestezjolog)Trudno je opisać, bo nawet słowo OKROPNE nie oddaje charakteru tych bóli. Mózg się lasuje od tej zarazy a nie choroby. Najgorsze, że w ogóle tego nie można wyleczyć! Żadnymi lekami. Leki tylko przytłumiają ból i nieco łagodzą przesyłane impulsów bólowych do mózgu.
Lekarze nie informują pacjentów, w ogóle jak należy się zachować w czasie choroby, znaczy co wolno, a czego nie wolno? Powinny być ulotki informujące pacjenta. Nadużywanie chemii-leków, psują wątrobę i inne organy. Próby wątrobowe, wyniki, już mam okropne, i należy teraz jeszcze leczyć wątrobę.
Ale kogo to interesuje? Lekarza? To żarty!!! Żadnej troski ze strony służby zdrowia nie ma! Co więc robić? Odrzucić leki, całą tę chemię, która skutecznie rujnuje organizm, Pozostaje czas, będzie trochę dłuższy dla przebiegu choroby, może pić zioła, choroba przecież kiedyś musi się skończyć. To paskudztwo a nie choroba! Czy ma ktoś inne pomysły na jej zakończenie?
gość
30-10-2016, 12:09:37

Treść zablokowana przez moderatora

gość
13-11-2016, 20:20:48

Hej , tez mam półpasiec . Początkowo swędziało mnie po lewej stronie na zebrach pod ręką . Międzyczasie się przeziębiłam, okropny katar i ból gardła . Zauważyłam wysypkę w miejscu swędzenia . Większych dolegliwości nie miałam. Wybrałam się do lekarza , który stwierdził od razu ze to półpasiec . Dopiero kiedy zaczęłam brać leki zaczęła mnie boleć lewa strona tułowia , promieniuje na plecy i w stronę serca (to normalne?) . Na szczęście ból jest do zniesienia tylko mnie to serce niepokoi Przyczyną mojego półpasca było osłabienie organizmu , stres i zmęczenie
Pozdrawiam i oby jak najmniej zachorowań
gość
15-11-2016, 16:58:06

U mnie pierwsze objawy wystąpiły tydzień temu we wtorek 8 listopada. Miałem wrażenie, że mnie coś ugryzło, potem jakby zęby bolały. Na 10 miałem wizytę u dentysty. Ubytek zaplombowano i ból jakby minął na jeden dzień. Potem 11 listopada przyszło z większą siłą i na drugi dzień udałem się na pogotowie. Lekarz zdiagnozował ostre zapalenie wyrostka siatkowatego ucha i dostałem antybiotyk. W niedzielę pojawiły się we włosach pierwsze wypryski. W poniedziałek lekarz rodzinny zdiagnozował półpasiec i dostałem Heviran 800, Neurovit i maść Detromycynę oraz coś przeciwbólowego (nie biorę na razie). Jak na razie ból nie jest uciążliwy. Wyprysków przybyło 2 na szyi. Mam tylko siedzieć w domu i jakby coś więcej się działo: ból głowy, zaburzenia widzenia czy wypryski obok oka, czy wyższa temperatura - to zapewne położą mnie na szpital.
ciekawe czy zarażę tym mojego ulubionego kota?
gość
22-11-2016, 20:45:49

Tak wygląda http://www.bolimnie.com/choroba/polpasiec półpasiec na skórze
gość
15-12-2016, 09:22:06

U mnie 9 grudnia, po pracy oczy mnie bardzo piekły więc myśląc, że to zmęczenie zapuściłem kropelki. W sobotę doszedł ból głowy i jedno oko a właściwie powieka zaczerwienione. W niedzielę na ostry dyżur, bo ból głowy był nie do zniesienia, ból gardła, szyja (węzły chłonne) no i samo oko ale też ucho. Cała lewa strona. Lekarz stwierdził, że to jęczmień. W poniedziałek zwolniłem się z pracy i pojechałem do szpitala jeszcze raz, zrobili TK głowy i krew, wszystko ok i po paru godzinach czekania wyszły mi bąble na czole i oku. Dostałem skierowanie do szpitala ale nie skorzystałem, wykupiłem Heviran 800 i maść do oka Viru-Pos. Jutro będzie tydzień od czasów pierwszych oznak, jest tylko gorzej :( Jestem złamany ale nie mam wyjścia. Oko całe spuchnięte, ledwo otwieram, biorę silny lek przeciwbólowy Doreta a mimo to głowa boli dalej, zęby i szyja.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: