Reklama:

*** (1034)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
15-10-2010, 20:21:12

Jestem przy 8 opakowaniu i miałam to samo, ale znikneło po 3 dniach :)
gość
18-10-2010, 17:35:51

Odważyłam się iśc do lekarza... ale do rodzinnego nie do derma ;D ;p
okazało się że mam atopowe zapalenie skóry ;D
dostałam claritine i taką maść do smarowania :D
po pierwszym dniu już zniknęło ;D
a przyczyną były winogrona....(pewnie jakąs chemią pryskane )

a co do ***... to mam wrażenie ze przestało działać...
biore już 3 opakowanie i wszystko jest jak dawniej nawet usta nie są juz takie suche..;/
gość
18-10-2010, 17:35:57

Odważyłam się iśc do lekarza... ale do rodzinnego nie do derma ;D ;p
okazało się że mam atopowe zapalenie skóry ;D
dostałam claritine i taką maść do smarowania :D
po pierwszym dniu już zniknęło ;D
a przyczyną były winogrona....(pewnie jakąs chemią pryskane )

a co do ***... to mam wrażenie ze przestało działać...
biore już 3 opakowanie i wszystko jest jak dawniej nawet usta nie są juz takie suche..;/
gość
20-10-2010, 07:58:28

Witam. *** nie biorę od lutego 2010 bralam pol roku swoja dawke. Tradzik z twarzy i pleców znikł i ani po nijm sladu. Podczas kuracji rowniez mialam czerwone plamy i krostki na dloniach ktore troche szczypaly troche piekly, mozna smarowac je mascia na wyprysk alergiczny kontaktowy, troche zalagodzi ale nie duzo, to jest skutek uboczny tych leków, potrafi pojawiac sie i znikac, jednak nie nalezy przerywac kuracji, po zakonczonym leczeniu z dloni wszystko znika i nie pozostaja zadne slady. pozdrawiam i wytrwalosci. Oplaca sie
Początkująca
25-10-2010, 18:45:02

Witam wszystkich, jestem na etapie 3 opakowania *** = 2 pierwsze miały dawkę 10mg, trzecie 20mg. Po pierwszych dwóch opakowaniach nie odczułam strasznych skutków ubocznych poza oczywiście standardowym wysuszaniem ust. Przy trzecim opakowaniu organizm zachowuje się dość nietypowo, a mianowicie pojawiają się zaczerwienienia na twarzy, które strasznie swędzą, do tego również skóra głowy wydaje się znacznie wysuszona jak i również pozostałe części ciała. Razem z dawką 20mg wit. A moja derma zaleciła mi Bactrim. Brałam go przez 3 dni, ale w momencie pojawienia się tych wszystkich zaczerwień zrezygnowałam, aby ustalić czy oby ten lek nie jest powodem moich nowych dolegliwości. Nie jestem w stanie jednak tego stwierdzić:( gdyż mimo zaprzestania przyjmowania tego medykamentu moja twarz dalej jest zaczerwieniona i co chwile łapię na tym, że swędzi mnie skóra. Wynika na to, że całe to *** tak na mnie działa i mam teraz dylemat czy ponownie wrócić do tego Bactrim;-( Ostatnio nawet zauważyłam pogorszenie mojego stanu skóry, wokół ust wyskoczyły mi liczne krostki, które sterczą jak wulkany:( pomału tracę wiarę, że kiedyś uda mi się z tym wygrać - jak na razie ciągle przegrywam:( Czy ktoś z Was zna dietę, którą należy stosować podczas przyjmowania tego lekarstwa?
gość
27-10-2010, 18:11:34

gecia 2010-10-25 20:45:02 Witam wszystkich, jestem na etapie 3 opakowania *** = 2 pierwsze miały dawkę 10mg, trzecie 20mg. Po pierwszych dwóch opakowaniach nie odczułam strasznych skutków ubocznych poza oczywiście standardowym wysuszaniem ust. Przy trzecim opakowaniu organizm zachowuje się dość nietypowo, a mianowicie pojawiają się zaczerwienienia na twarzy, które strasznie swędzą, do tego również skóra głowy wydaje się znacznie wysuszona jak i również pozostałe części ciała. Razem z dawką 20mg wit. A moja derma zaleciła mi Bactrim. Brałam go przez 3 dni, ale w momencie pojawienia się tych wszystkich zaczerwień zrezygnowałam, aby ustalić czy oby ten lek nie jest powodem moich nowych dolegliwości. Nie jestem w stanie jednak tego stwierdzić:( gdyż mimo zaprzestania przyjmowania tego medykamentu moja twarz dalej jest zaczerwieniona i co chwile łapię na tym, że swędzi mnie skóra. Wynika na to, że całe to *** tak na mnie działa i mam teraz dylemat czy ponownie wrócić do tego Bactrim;-( Ostatnio nawet zauważyłam pogorszenie mojego stanu skóry, wokół ust wyskoczyły mi liczne krostki, które sterczą jak wulkany:( pomału tracę wiarę, że kiedyś uda mi się z tym wygrać - jak na razie ciągle przegrywam:( Czy ktoś z Was zna dietę, którą należy stosować podczas przyjmowania tego lekarstwa?

OJ.. moim zdaniem te zaczerwienienia skóry są normalne ja biorę 2 opakowanie *** 20mg
i też mam podrażnioną czerwoną twarz, a w dodatku złuszcza mi się skóra.. Ale to przy tych lekach jest normalne.. a naprawdę nie rezygnuj bo to nie ma sensu bo ten lek jest naprawdę bardzo dobry moją siostra skończyła kurację 1,5 roku temu i nie ma żadnych krost.. Ja choć stosuję lek od prawie 2 miesięcy widzę bardzo dużą poprawę. I nie zniechęcaj się bo nie warto zastosuj całą dawkę a lek na pewno pomorze. A co do tych twoich krostek koło ust to możliwe że Ci wyskoczyły bo podczas kuracji można dostać dużego wysypu krost ale to szybko przechodzi i zazwyczaj zdarza się rzadko..

Życzę powodzenia
gość
28-10-2010, 14:11:07

Błagaaaam o pomoc !!!
słuchajcie-mój trądzik jest bardzo malutki.
Ale zdecydowałam z lekarką że dostanę ten lek bo i tak bede sie leczyc innymi antybiotykami ktore na chwile pomogą.A więc plan jest taki że dostanę 20 mg przez pierwszy miesiąc a potem możliwe że 10 :).

Mam pytanie - czy mnie równiez tak mocno wysypie jak inne osoby tutaj ???
:( nie wiem skąd wy macie to wiedziec ale cholernie się boję ,że będę z taka buzią do szkoły chodzić!
gość
28-10-2010, 17:07:04

Gość 2010-10-28 16:11:07 Błagaaaam o pomoc !!!
słuchajcie-mój trądzik jest bardzo malutki.
Ale zdecydowałam z lekarką że dostanę ten lek bo i tak bede sie leczyc innymi antybiotykami ktore na chwile pomogą.A więc plan jest taki że dostanę 20 mg przez pierwszy miesiąc a potem możliwe że 10 :).

Mam pytanie - czy mnie równiez tak mocno wysypie jak inne osoby tutaj ???
:( nie wiem skąd wy macie to wiedziec ale cholernie się boję ,że będę z taka buzią do szkoły chodzić!

jak już pisałam biorę drugie opakowanie.. Efekt boski..A z tym wysypem hmm.. Na każdego działa inaczej ten lek jedni mają wysyp inni nie.. Raczej nikt tego nie przewidzi. Ja jak na razie nie mam i tobie życzę tego samego
gość
28-10-2010, 17:19:16

uspokoiłaś mnie :D
no jak mi coś wyskoczy to będę zła :P hehe .
Początkująca
28-10-2010, 19:39:22

U mnie *** pomału zaczyna działać:) Faktycznie z twarzy zaczynają znikać wszystkie niepożądane "istoty"'
Drogi Gościu, który odpisałeś na mojego posta- miałaś/eś rację nie należy się załamywać, dzięki za otuchę:) Ale w tym wszystkim jest jeszcze mały psikus - wraz z pozytywnymi skutkami na twarzy, dopadło mnie jakieś straszne uczulenie na całym ciele, które potwornie swędzi. Dłuższe drapanie w jednym miejscu skóry pozostawia coś w rodzaju pokrzywki - wyskakują identyczne bąble, jakbym poparzyła się pokrzywą. Ma ktoś z Was taką przypadłość?
Chyba wybiorę się jutro do dermatologa, na chwilę obecną faszeruję się wapnem i smaruję pudrem w płynie. Co najważniejsze, te swędzenie nasila się zaraz po tym jak łykam kolejną tabletkę *** :( Mam nadzieje, że to minie...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: