Reklama:

*** (1034)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
08-04-2010, 18:01:21

co się stanie jeśli wypije się alkohol? np.wódka? do szpitala czy nic nie będzie się działo :)
gość
08-04-2010, 19:06:02

umrzesz
a tak powaznie to mozesz sobie watrobe uszkodzic, mozesz miec wymioty, albo obudzisz sie z mega wysypem na twarzy. Ja bym nie radzila pic bedac na retinoidach ale z tego co wiem niektory pija i zyja ale wszystko z umiarem pamietaj
gość
10-04-2010, 12:49:36

witam
lekarz przepisal mi ***. wykupilem od razu ale okazalo sie ze moja watroba nie moze go przyjmowac. mam 2 opakowania *** 40mg po 30 kapsułem w kazdym. do tego 2 kremy nawilżające dexeryl dorzucam gratis. Nie chcem zeby tak drogi lek sie zmarnował no i chcialbym odzyskac chociaz czesc tej kwoty ktora Ja zaplacilem. A ktos kto moze brac ten lek skorzysta odkupując go za nizsza cene.
Pozdrawiam i życze wszystkim udanej kuracjii
gg 7410424;
email: blantoss@op.pl
gość
14-04-2010, 16:28:35

Cześć. *** stosuję już dobre 4 miesiące. Efekty pojawiły się już po miesiącu. Jedyne, co mi dokucza, to wspomniane wyżej, wysychanie ust, oczu i w mniejszym już stopniu skóry ( polecam krem firmy la-roche- effeclar h-mam bardzo alergiczną skórę, a ten jako jeden z nielicznych mi jej nie podraznił). Poza tym miewam także krwotoki z nosa, ale z całą pewnością, mogę powiedzieć, że jest to tego warte. U każdego terapia przebiega inaczej, dlatego wytrzymajcie, na efekty trzeba czasem czekać (:
Btw. *** nie jest antybiotykiem.
gość
15-04-2010, 19:36:10

Jeśli chodzi i picie alkocholu to lepiej uważać, ale wydaje mi się, że okazyjnie w niewielkiej ilości nas nie zabije. Mnie czasem kolnie wątroba, ale czasem tak mam nawet po jedzeniu.
gość
16-04-2010, 15:51:24

Witam. mam pytanie nie do konca dotyczące tematu. Czy wie ktos moze w jakim okresie czasu od zakonczenia kuracji *** moze usunąć piegi? Nie mam ich zbyt duzo tylko na nosie troche i przydaloby sie je usunąć:) Podobno lasery mozna stosowac dopiero po 6 miesiącach od zakonczenia kuracji a ja wlasnie mam zamiar zrobic sobie laserowe usuwanie piegów bo tylko tak mozna trwale usunąć , ale nie jestem do konca pewny wiec jesli ktos z was wie cos na ten temat to pomóżcie :)
gość
16-04-2010, 17:19:10

Dzisiaj byłam u dermatologa i jest ok. Dał mi jeszcze trzy recepty na ***, czyli planuje chyba moją kurację na 5 miesięcy. Powiedział jeszcze, że potraktuje mnie laserem. ;f
Ale na razie skóra jeszcze jest chora..
gość
17-04-2010, 09:23:07

Witam
W tym roku kończę 25 lat i od ponad roku biorę ***. Jestem baaardzo zadowolona z efektów :) Zostały mi jeszcze 4 opakowania 20mg do końca kuracji, więc praktycznie jestem na półmetku. Z doświadczeń niemiłych zwanych skutkami ubocznymi, to suche usta, początkowo suche, bolące oczy, krwawienia z nosa i najgorsze-depresja. Przez to ostatnie musiałam zmniejszyć dawke do 5mg i dlatego moja kuracja się przedłużyła. Normalnie skończyłabym w tym miesiącu kurację. Co do alkoholu... Całkowitą abstynencję udało mi się utrzymać przez 6 miesięcy ;) Teraz pije okazjonalnie i w małych ilościach. Co 2-3 miesiące obowiązkowe badania krwi na trójglicerydy, cukier, próba wątrobowa,cholesterol, krzepliwość itd.
Generalnie kuracja wymaga cierpliwości i wytrwałości :) mam nadzieje, że trądzik już nie powróci.
Z pozdrowieniami
Gość
gość
17-04-2010, 11:59:13

Ponad rok??? O ludzie ... no to ja współczuje twojej wątrobie... jeszcze jak piszesz że po 6 miesiącach zaczęłaś sporadycznie pic alkohol ... No ale nie wiem lekarz chyba wie co robi skoro u ciebie aż tak długo trwa kuracja... U większości osób to trwa od 6 do 8-9 miesięcy, i to te 9 miesięcy to troche długo, niektórzy kończą po 4 ... No ale skoro efekt jest to dobrze, tylko oby ze zdrowiem było wszystko ok. Ja biorę juz 4 miesiąc, efekty są nie zbyt duże ale są, trzeba poczekać jeszcze miesiąc i powinno juz byc duzo lepiej i w moim przypadku trądzik był łagodny a mimo wszystko będe to brał przez 8 miesiecy ze względu na dużą wagę 90kg. Pozdrawiam :)
gość
18-04-2010, 16:56:20

hej.. nie cieszcie sie za szybko. po pelnej kuracji nie minelo pol roku jak wszystko, caly tradzik na nowo wrocil. Mozna sie wkurzyc bo leczenie do tanich nie nalezy. po pierwsze szkoda tych, pieniedzy czasu.. i juz chyba nie ma na wyleczenie nadziei jesli *** nie dziala.. :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: