Reklama:

*** (1034)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
13-09-2009, 09:30:00

Mi został ostatni miesiąc. Niecały zresztą. Lek biorę od marca i muszę przyznać, że pomogło. Tak jak wcześniej miałam okropne pryszcze na twarzy i plecach teraz nie mam. Na plecach zniknęły mi bardzo szybko, na twarzy trochę gorzej. Nowych już nie mam. Pozostały mi tylko małe blizny po tamtych (mimo że ich nie wyciskałam, nie zdrapywałam ani nic takiego) i może by mi ktoś pomógł w tej sprawie. Co ja mogę z tym zrobić? Bo nie jestem pewna czy to mi samo przejdzie... I co do skutków ubocznych no to łuszczyła mi się skóra, szczególnie na twarzy, schodziła mi z rąk i ciężko było wyleczyć, ale się udało, no bóle pleców i oczywiście suchość ust do tego stopnia, że dermatolog zmniejszył mi dawkę tygodniową. Ale teraz jest już w porządku. Jedynie tylko te drobne ślady. Proszę o pomoc
Megi
gość
14-09-2009, 20:37:00

Prosze o rade. Bylam dzisiaj u dermatologa i przepisal mi *** 5 mg raz dziennie i zaznaczyl, ze jest mozliwe ze bede musiala go brac tylko przez miesiac. Po przeczytaniu o wszystkich skutkach ubocznych zaczynam sie zastanawiac czy warto jezeli moj tradzik jest w miare lagodny?
gość
15-09-2009, 00:10:00

warto, tymbardziej przez miesiąc. Te skutki mogą ale nie muszą być. Na wszystkich ulotkach różnych leków wypisane są cuda na kiju a często nie ma żadnych objawów. Spróbuj, zawsze możesz przerwać.
gość
15-09-2009, 10:21:00

Jasne, ze warto! Jak dermatolog chce Ci to przepisac i twierdzi, ze beda efekty (a beda na pewno), to sie decydowac! Nie wiem tylko, czy nie za mala dawka i nie za krotka kuracja, bo ja przy ***ie mam wziac 120mg/kg masy ciala na cala kuracje a Ty na pewno do takiej dawki nie dobrniesz, ale ja to lecze ciezki tradzik a nie slaby, wiec pewnie to dlatego
gość
17-09-2009, 14:10:34

Ja jestem po 1,5 tygodnia zazywania *** i strasznie mi wlosy wypadaja i glowa swedzi. czy ktos mial cos podobnego?
z gory dziekuje za odpowiedz.
gość
18-09-2009, 13:43:06

siema ja jestem po 10 pigule i narazie ekstremalnie usta wysychaja ale na twarzy nic sie iei zmienia, kiedy wkoncu zacznie mi sie polepszac?!
gość
18-09-2009, 21:37:26

Witam!
Jestem już po tygodniu brania ***. Standardowo suche usta i sucha skóra na twarzy i oczy szczypią...Ale jakoś daje radę. Czy ktoś z was brał dawkę 80 mg na dobę? Ważę 75 kg i mam 176 cm . Nie mam jakiegoś duże trądziku..
gość
19-09-2009, 17:24:16

Witam,

Biorę *** od miesiąca i efekt jest niesamowity. W ogóle nie mam pryszczy. Zostały mi jeszcze dwa miesiące kuracji. Dziennie zażywam jedną tabletkę 40 mg. Od października będę brać na przemian w jednym dniu 40 mg, a w kolejnym 20mg. Mam oczywiście bardzo suche usta, ale to łatwo zwalczyć. Najbardziej daje mi się we znaki okropnie duży łupież. Nie pomaga żaden szampon, nawet Nizoral. Nie mam żadnych bulów pleców czy klatki piersiowej. Jedyna wada *** to cena. Polecam każdemu kto ma problem z pryszczami.
gość
21-09-2009, 09:32:36

ja jestem w 8 dniu brania tego leku i juz widze poprawę:) *** mam suche usta ale da sie zyc. moj dermatolog mowi ze po kilku miesiacach porblemy w trądzikiem zupelnie odpuszcza:)
gość
21-09-2009, 19:38:29

ej zmula jest ostra wzialem przed chwila 14 tabletke i moja twarz wyglada gorzej niz wygladala boje sie dalej to brac !!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: