Reklama:

świerzb (948)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
08-03-2016, 22:08:40

Ja stosowałem krem z 5% roztworem permetryny, ale domowej roboty. Raz trzy tygodnie, po miesiącu kolejne 3 tygodnie i po miesiącu kolejne trzy tygodnie, bo nie pomagało... Oczywiście pranie pościeli, ubrań, dezynfekcja domu, wyjazdy, żeby samo zdechło, dosmarowania po tygodniu na wszelki wypadek itp. I przeszło, tyle że znów na miesiąc, a teraz znowu swędzi miejscowo, w nocy sypiam normalnie, ale jak podrapię to nie przestaje swędzieć. Od kilku dni mam krostki, pojedyncze, rozsiane na lewej ręce i trochę na udzie. Ale tam gdzie krostki są to nawet tak nie swędzi... Swędzą dłonie, i inne miejsca, ale na nich nie ma krostek. Ciągle wmawiam sobie że to tylko podrażnienie, albo na tle nerwowym, jednak obawiam się że mam kontakt z zainfekowaną osobą, która mówiła że leczy się tak jak ja i twierdzi że nic jej już nie doskwiera, nie swędzi i nie pojawiają się nowe zmiany skórne. Paranoja mi już przeszła, nie mam na nią siły po półrocznej walce. W sumie ten świąd mi się nie nasilał jakoś szczególnie w nocy, nie było też wyraźnnych kanalików, nie gromadziło mi się to w jednym miejscu, nie wyglądało jak objawy świerzbu ze zdjęć internetowych, ale dermatolog nie miał wątpliwości że to to. Wiem że swędzieć może długo, ale krosty się nie powinny chyba robić. Milo , jesteś tu? Chyba że kto inny może pomóc, ale jakoś osoby w pełni wyleczone, tak po przynajmniej kilku miesiącach się na forach nie udzielają. Chyba że takich nie ma, a z dziadem trzeba się nauczyć żyć..?
gość
11-03-2016, 08:46:57

Treść zablokowana przez moderatora

gość
14-03-2016, 18:52:31

PROSZĘ SOBIE ZAKUPIĆ EMULSJĘ BIO EEL OCZYWISCIE PRZEZ INTERNET ORAZ INNE ŚRODKI KTÓRE SIĘ ZNAJDUJĄ NA TEJŻE STRONIE W POLSKICH APTEKACH NIE DO KUPIENIA A PANI DERMATOLOG TO NAWET O TYM NIE SŁYSZAŁA ALE NAPRAWDĘ POMAGAJĄ MAJĄ TEN SAM SKŁADNIK CO NOVOSCABIN TYLE ŻE NIE 10% ALE 25% A TO NA SKÓRZE ROBI RÓŻNICE DO TEGO SZAMPON NA ŚWIERZBA I POLECAM TEŻ PROSZEK DO PRANIA ZABÓJCZY DLA ŚWIERZBA JEST TEŻ PERMETRYNA W SPREYU DO PSIKANIA PO MIESZKANIU ODKAŻAMY NIĄ MEBLE ŁÓŻKA DYWEANY I FIRANY PO PROSTU TRZEBA NARAZ UDERZYĆ ZE WSZYSTKICH STRON WIEM NIE JEST TO DLA BIEDNYCH DLATEGO NAJGORSZE W TYM WSZYSTKIM JEST TO ŻE JEDEN ŻEBY SIĘ RATOWAĆ TO SIĘ NAWET ZAPOŻYCZY A DRUGI SIĘ WOLI DRAPAĆ I Z TYM ŻYĆ A PO JAKIMŚ CZASIE ZNÓ TO DOPADA CIEBIE W SZKOŁACH TO TAKA DERMATOLOG POWINNA BYĆ RAZ W MIESIĄCU I SPRAWDZAĆ
gość
29-03-2016, 18:17:07

Ja jednak polecam Infectoscab 5% koszt pewnie w zależności od apteki u mnie 70 zł nie uczula...ja dodatkowo z pozostałości kremu smarowałam jeszcze przez jakiś czas mocno swędzące zmiany nie wiem czy słusznie czy nie ale po ok 2 tyg po zastosowaniu kremu na brzuchu zaczęły mnie swędzić 2 wypukłe zmiany które posmarowałam resztką kremu i po godzince uwidoczniły się kanaliki. Na całe ciało nie maiłam kremu ale okazało się skuteczne posmarowanie miejscowe. pozbyłam się pająków całkowicie. Minęło ok pół roku od choroby i ten czas wspominam jako koszmar nikomu nie życzę tym bardziej że choroba dość wstydliwa i kojarzy się co niektórym z brudem itp
gość
03-04-2016, 16:17:30

Ja walczę już czwarty miesiąc ale to już niedobitki tylko na rękach I piersiach kilka w okresie lęgu.Teraz kupuję szóstą maść infectoscab i tylko kupujcie to.Niech ludzie nie gadają głupot,że po tygodniu to znika.To jest naprawdę ciężkie do wybicia.Jeżeli choruje na to cała rodzina to tylko wyrazy współczucia.Za PRL-u były lepsze środki niż teraz I na bank tańsze.Wiadomo o co chodzi.Na pierwszy strzał smarować ciało cienko trzy noce pod rząd po tygodniu raz potem czekać czy to się zacznie z nowu legnac I z mówi trzy noce z rzędu A potem po tygodniu raz i czekac do następnego legu.Oczywiście pranie i prasowanie.To jest koszmar.Ja dodatkowo się kompalam przez dwa miesiące w Sora ***.Skóra sucha,że masakra no i olejek z drzewa herbacianego też pomaga ,bo odczula w stosowaniu dwa razy dziennie.Zobaczymy ile to jeszcze potrafa.SZOK!
gość
03-04-2016, 16:26:37

Gość 2016-01-30 20:32:49
Tekst z 24,11,2015 Bardzo ciekawy i pomocny. pasożyta,...bo już nie mam siły na to swędzenie....Pozdrawiam
Novoscabin to strata kasy i czasu A w dodatku podrażnia.
gość
07-04-2016, 15:18:57

Podobno okłady z octem pomagaja, jestem w trakcie sprawdzania.
gość
09-04-2016, 14:38:33

Przeżyłem walkę z tym paskudztwo jakieś dwa lata temu smarować smarować i jeszcze raz smarować wszystkie maści na receptę są ok lepiej dłużej smarować niż za krótko . Pranie pościeli ciuchów wszystko dezynfekowane masakra . dodam że nawet psa leczył em . swędzenie i wypryski przeszło po ponad 3 miesiącach choć swierzb a już dawno nie było . Skóra zniszczona do dziś smaruje . Powodzenia
gość
10-04-2016, 09:54:03

Mlo54
Wsyscy walczący beskutecznie ze świerzbem ,podaję mój adres mailowy : inacaro54@mail.com
gość
10-04-2016, 09:57:54

Walczysz bezskutecznie ze świerzbem? Zajrzyj n forum
http://www.swierzbmoznapokonacmilo54.fora.pl/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Plamy na skórze
Plamy na skórze u 5 latka ktoś ma pomysł co to może być luz czym smarować?
gość
Czerwone swędzące bąble
Witam ,po nocy u dziecka pojawiły się swędzące bable na ciele co to może być
gość
Ślad po zamykaniu naczynek
Dzień dobry. 6 tygodni temu miałam zamykane naczynka nogach. W jednym miejscu zrobila się taka zmiana, czy to normalne, czy jest szansa że zejdzie ? Czy mogłabym to czymś smarować?
Reklama: