Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
05-05-2007, 10:28:00

Witam wszystkich . U mnie juz sporo dni jak jestem na izo i jest super choc pierwsze 3 miesiace to był koszmar Nawet juz nie wiem ktory dzien jestem na izo bo juz tak nie licze i nie gapie sie w lusterko co minute , bo po co jak jestem ładnie oj no troche ten policzek ale w porowniu z grudniem, styczniem itd to stał sie cud A ja sie tam za specjalnie nie przejmuje ta suchoscia, oczy troche pieka, wlosy siakowate :P ale to co pomogło i to najwazniejsze. Takze poczatkowi nie załamujcie sie BEDZIE SUPER obiecuje wam mi do konca zostało jeszcze 3 opakowania, w czerwcu koncze i jestem free od tego swinstwa Nie przejmujcie sie nie załamujcie sie, bedzie super napewno. u mnie przy 40 mg/ 53 kg nawet blizny malaja i przebarwenia bledna ) chyba ze słabo widzei mi sie zdaje ale raczej nie :P Buziaczki ) basiek
gość
05-05-2007, 10:30:00

a no i pozdrawiam wszystkich nowych jak i starych ***owych przyjacioł oczywscie, 3majta sie
gość
05-05-2007, 12:41:00
gość
05-05-2007, 14:47:00

No i jestem. Obiecałam, ze jak cos znajde to dam znac. Na suche oczy polecam żel. Bo kropelki, a szczególnie Lacrimal mozna o kant tyłka potłuc. A żel przy zamknięciu oka zmienia sie w płyn- nawilżając, a przy otwarciu rozrzedza sie i płaczemy... Ale tylko przez jakies 5 minutek, poxniej już tylko nawilża. Super jest! Wystarcza 3 razy dziennie wcisnąc kropelkę i wszystko gra. Polecam: OFTIPAN, OFTAGEL lub VIDISIC. Kosztują nie więcej niż 20 zeta. Tylko OFTIPAN u mnie kosztuje 30
Pozdrawiam. Basiek: miło widziec Cie znowu w dobrym humorze, powodzenia i wpadaj tu i pisz jak u Ciebie. Pa!
05-05-2007, 14:47:00

Basiek widzę, że finiszujemy w tym samym terminie (prawie) ja mam brać izo do połowy czerwca - żeby wziąć 120mg/kg, ale dla pewności wezmę troszeczkę więcej oczywiście po konsultacji z moją dermatolog - więc średnio liczę, że do końca czerwca na pewno skończę z zażywaniem izo.
W końcu wątroba odsapnie i może trochę słonka jeszcze zaliczę!! Nie wyobrażam sobie takiej radykalnej izolacji od słońca w lecie!! A co do efektów to nowe rzeczy nawet jeśli się pojawiają to baaardzo sporadycznie i szybko znikają. Przebarwienia też zaczynają blednąć (trochę sobie pogarszam sprawę bo w dalszym ciągu jak skórka mi schodzi to jej po prostu pomagam - nie lubię takich odstających suchych "strupków" na twarzy. Poza tym chyba wszystko idzie w dobrą stronę. Jak na razie nie żałuję, że zaczęłam kurację wręcz przeciwnie - co będzie dalej... czas pokaże...
Pozdrawiam
MALEŃSTWO
gość
05-05-2007, 15:03:00

dodam cos od siebie-dzis mam gorszy dzien, ale nie w "naszym" rozumieniu, buzia w dotyku jest gładziutka (jestem w trakcie 4 mies) , mycie nie jest już koszmarem lecz przyjemnoscia, ALE...no wlasnie musie cos byc zle, skoro pisze o zlym dniu..

teraz widze dopiero ze okupilam to strasznie, mam mnostwo dziur-doslownie dziur w skorze, czego wczesniej nie mialam(jesli juz to tylko przebarwienia ktore same znikaly) a to wszystko pozostalosc po tych 3 mies koszmaru..Pod swiatlo wyglada to tragicznie, no nic tylko maske ubrac-taka wenecka, porcelanowa..

chyba jeszcze dluuugo tak bedzie..

m.
gość
05-05-2007, 17:06:00

m. .... na blizny moj doktorek zaproponowal mi laser....wiec nie pekaj i spytaj sie swojego dermatologa o takie wyjscie...wygladzi skorke ladnie i blizny znikna...
a ja teraz walcze ze schodzaca skora z twarzy ....we wtorek caly dzien bylam na dworku i mnie spieklo starsznie a teraz nie dosc ze czerwona to jeszcze skora sie luszczy i schodzi...juz nie wiem czym nawilzac((
pozdro
zanka
gość
05-05-2007, 18:07:00

A próbowaliście Metronidazolu w kremie? Moja derma mi to przepisała i na takie trudniejsze zmiany działa doskonale.-marog6
gość
06-05-2007, 07:26:00

05-05-2007 o 20:07, gość :
A próbowaliście Metronidazolu w kremie? Moja derma mi to przepisała i na takie trudniejsze zmiany działa doskonale.-marog6

taaak tylko ze to takie na krotka mete ) a mu ty chcemy pozbyc sie syfow do konca)
gość
06-05-2007, 11:55:00

czesc dzis juz 24 dzien na IZO zauwazylem ze policzki jakby byly bardziej gladsze, ale niestety na zuchwie pelno ropnych syfow, wciaz mnie strasznie wysusza, wypadaly mi tez wlosy, ale jakos po 2 dniach przeszlo , co do metronizadol to pewnie zalezy od Twojego stanu cery, mysle ze dla nas z powaznymi problemami jest bezradny, uzywalem go wiele razy, ale tylko jako taki dodatek do innych bardziej uznanych specyfikow pozdro

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: