Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
09-05-2007, 14:57:00

I jak po tej dermabrazji?
gość
09-05-2007, 15:53:00

witajcie wszyscy ***owcy !!
zaczynam już brać 3 opakowanie (derma przypisała mi tylko trzy bo powiedziała że na lato nie ma sęsu brać )
syfy mi się goja i jest coraz lepepiej ale jeszcze są i chciał bym się zapytac czy jeszcze jest szansa że będe miał ten wielk wysyp bo nie miałem go.
A i co z bliznami ?? bo mam troche i nie wiem czy same się "zleją" czy trzeba bedzie je jakoś laserowo usunąć?? A mam 18 lat
derma powiedziała że same znikną ale ja bym chciał się zapytac kogoś kto to przechodził
dziekuje z góry !!
gość
09-05-2007, 16:08:00

Nie zgodze sie z twoja derma. Skoro wskazana dawka leku to 120mg/kg masy ciala to jaki sens ma branie 3 opakowan (no chyba ze wazysz 15 kilogramow przy zalozeniu ze bierzesz dziennie 40mg)?? Jezli zaproponowala przerwe na czas wakacji i kontynuacje po kilku miesiacach to zmieniaj dermatologa jak najszybciej. Moja dermatolog nie chce slyszec o przerwaniu leku na dwa dni (np na czas wesela). Zreszta przewijaly sie przez te forum zdania stwierdzajace ze pominiecie nawet kilku tabletek moze obnizyc skutecznosc leczenia. Tak wiec przerwa powiedzmy na 2 miwsiace jest naprawde bezmyslana. W jakim celu meczyles biorac te 3 opakowania??
gość
09-05-2007, 16:12:00

(wazysz oczywiscie 30 kg a nie 15 przepraszam za pomylke
gość
09-05-2007, 16:13:00

aj dobrze 15 kg
gość
09-05-2007, 18:21:00

Witam ja biore Izo juz ponad 3.5 miesiaca mam dawke 30mg na 75kg wagi moj stan byl lekki wiec luz nie ukrywam ze jeszcze mi wyskokuja pojedyncze syfki,w piatek ide do dermatologa i ozbaczymy jedynym skutkiem ubocznym to wycyhanie warg niu bardz wrazliwa skora jakies uczulenka na recach czasem wyskocza i szczypie, no ale moze przetrwam wyniki w normie tak wiec nie zalamuje sie chodz juz biore to dlugo i pownno przejsc,ale co tam moze za miesiac juz zniknie POzdrooo Marioo
gość
09-05-2007, 18:45:00

Szczerze,to juz troche watpie w jego skutecznosc,a to dlatego,ze jak zaczynalam bylam niezle przygnebiona stanem mojej cery,po jakims czasie stan sie polekszyl,ale nie jest idealnie.Teraz to chcialabym,aby bylo idealnie,a nie,ze moze byc(zapomnialam oczywiscie,ze bylo tragicznie,ze aktualny stan to niebo,w porownaniu do widoku sprzed miesiaca)Chyba nigdy nie bede na tyle zadowolona,aby przestac sie martwic i cieszyc sie z poprawy.

gość
09-05-2007, 18:53:00

siemka! jak szybko po odstawieniu izo mozna znow zaczac kuracje?
gość
09-05-2007, 18:55:00

Co do stosowania mikrodermabrazji,to bym sie zastanowila.Cera jest niezle uwrazliwiona,do tego lato,gdzie robi sie czerwona.Jesli katowalas ja przez lata roznymi kosmetykami antytradzikowymi,wysuszajacymi,zluszczajacymi,stracila,z cala pewnoscia troszke ze swojej bariery ochronnej.Wiadomo,regeneruje sie,ale jest mimo wszystko bardziej wrazliwa niz cera tzw."normalna"(chociaz watpie w to,czy ktokolwiek taka ma)Kiedys bralam izo,w wyniku mojej niewiedzy,opalalam sie pod koniec brania jego,no i poparzenie sloneczne gotowe,wprawdzie nie na twarzy,ale ramiona to tak mialam poparzone,ze podniesc nie moglam.Teraz pomyslcie sobie o traktowaniu jej kwasami,laserami,czy innym scieraniem.Oczywiscie to sprawa indywidualna,ale badzcie ostrozni!!Jesli pani dermatolog ma to wszystko pod kontrola,jak w przypadku kolezanki wyzej,to zaryzykujcie.Ja poczekam,szczegolnie,ze lato mamy(chociaz dzisiaj to raczej jesienna pogoda)
gość
09-05-2007, 18:57:00

09-05-2007 o 20:53, gość :
siemka! jak szybko po odstawieniu izo mozna znow zaczac kuracje?

A co,nie pomogla??Zrob badania,jak wszystko bedzie w normie,to mysle,ze po miesiacy mozesz dalej!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: