Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
07-02-2007, 15:11:00

dominika jak było u ciebie po upływie prawie 2 miesiecy??? mi nadal cos wychodzi i strasznie to wszystko wolno sie dzieje, policzek nadal zamaskrowany i ciagle cos wyskakuje czy to moze pomoc w ogole basiek
gość
07-02-2007, 15:29:00

Witam wszystkich!
Ja z trądzikiem męcze się juz prawie 9 lat... i łykałam już mase różnych rzeczy... kupę antybiotyków, diane (po której przytylam 10 kilo) ładnych pare lat... ehhh no ciężko byłoby to wszystko wymienić... i tym roku postanowiłam w końcu się uporac z tym problemem raz na zawsze. Od marca bedę łykać ***, teraz musze wykonać wszystkie badania, a potem cala droga przede mna... mam nadzieje że dam rade, ale juz mne tak wkurza to świństwo!!! naprawde mam juz dość!

I tak sie właśnie zastanawiałam, jak to działa... bo podczas kuracji skóra bardzo się wysusza, a po zakończeniu? na przykład rok po zakończniu leczenia cera nadal jest sucha czy wszystko wraca do "normy" i znowu sie przetłuszcza? jest tutaj może ktoś kto już skończył terapię jakis czas temu? jak to wszystko wygląda?

kurcze jestem w stanie naprawde wiele poświęcić, żeby się pozbyc tego cholerstwa ale najbardziej na świecie boje sie tego, że pomoże mi tylko na chwilke i okaże się że wszystko poszlo na marne... ale to chyba u kazdego były takie wątpliwości.....

pozdrawiam wszyskich i wytrwałości życzę, która wkrótce i mnie sie przyda...
całuje wszystkie coraz ładniejsze mordki
Katia
Początkująca
07-02-2007, 15:34:00

czy ten *** to jest na jakies specjalne choroby czy ogolnie na tradzik? mam problem z tzw. figowka gronkowcowata, atakuje mieszki wlosowe na brodzie i szyi i na policzkach, uniemozliwia golenie itd. mial ktos taki problem? pomogl komus *** na gronkowca?
gość
07-02-2007, 16:13:00

mam blisko 30 lat, mialem problemy z cera jak wielu w wieku 14-17. do czasu kiedy to lekarz przypadkowo przepisal mi davercin roztwor. problem nieblahy zginal na lata po 3-4 dniach.

jakos po 22-23 roku zaczelo sie. pierwsza praca, A/C w biurze, dlugie godziny, stres, pierwsze zacne pieniadze, stad nalogowo alkohol, nalogowo palenie. twarz nagle zaczela koszmarne ilosci sebum produkowac, po godzinie od mycia moglem chusteczke higieniczna wykrecac. davercin z roztworu na zel, pozniej dalacin, dziesiatki kremow, tonikow, litry olejku herbacianego, PLN tysiace na zaklamane kosmetyczki etc i koszmar narastal.

udalem sie do lekarza dermatologa. zaczelismy od profesjonalnych kremow zapobiegajacych sebum. nic.
nastepnie tetracykliny. zginelo po 3 dniach, lecz skora wciaz szalala. po 3msc. tetracykliny bylo wciaz ok, lecz po kolejnych 2-3dniach od zaprzestania lub zmnijeszenia dawki problem narastal.

nastepny etap ***. zgdonie z ulotka. pierwsze 3-5 dni koszmar spotegowal sie. jakby limit na miesiac chcial sie wyrobic. po czym systematyczne poprawa. po tygodniu juz tylko rany zabliznialy sie. po 2tyg. piekna cera, zero wynaturzen. po 3tyg. sebum w normie, jak u niemowlaka. zaczalem drugi msc, moze byc tylko lepiej, a wg lekarza jestem nieprawdopodobym przypadkiem tradziku pospolitego.

problemy z ***?
skora calego ciala wrazliwa na czesta kapiel, kremy/balasamy po kapieli nieodzowne. tylko na boga bez vit.A. mi wystarcza alantan masc, cena smieszna, dzialanie miod esencja.
ranki, zadrapania, skaleczenia dlugo sie goja. zamiat 2-3dni, 2-3tyg.
uwaga na usta, w szczegolnosci ich kaciki. bedzie trudno.

pic mozna, sport forsowny uprawiac rowniez, popularne kwestia depresji raczej posrod bajki wsadzcie.
gość
07-02-2007, 17:37:00

no te kąciki ust :/ auaaa straszliwe. Poza tym to ta sucha skora nie wiem czemu ale ostatnio nadzwyczaj sucha... za mies. mam miec dawke 30 mg ( zmniejszona o 10) zobaczymy... aaa i nie wiem co to jest ale mam czasem takie dziwne bardzo mocne pojdeyncze bole po prawej stronie na wysokosci zoładka ;/ wyniki mialam dobre nie wiem co to mam nadzieje ze nie przez *** pozdro> Lenka
gość
07-02-2007, 18:25:00

Dominika te rewelacyjne efekty to działanie tylko i wyłącznie *** czy wspomagane przez anktykoncepty?? Jestem ciekawa bo większość tutaj wydaje mi się, się jednak nie bierze tabletek oprócz izo... Zastanawiam się też nad odstawieniem (bo nie wiem czy sobie bardziej pomagam czy właśnie bardziej oszukuję tabletkami antykoncepcyjnymi). Kurcze ciężka sprawa
Lenka aż tak zaczęło się "suszyć" po dawce 40mg na dzień. Ja właśnie od dzisiaj zaczęlam dawkę 40mg, do tej pory brałam naprzemiennie 20mg/40mg (czyli średnio wychodziło mi na dobę 30mg) trochę się boję pomimo, że to niby niewielka róznica, że organizm może trochę się zbuntować bo po miesiącu mógł się przyzwyczaić do wcześniejszych dawek. Boję się tez, że wysychanie przybierze nadzwyczaj uciążliwą formę
MALEŃSTWO
Początkująca
07-02-2007, 18:37:00

Dominika - jakie tabletki ziołowe na obniżenie cholesterolu??
gość
07-02-2007, 18:46:00

jak juz kiedys wspominalam na forum...najlepiej stosowac sie do minimum jezeli chodzi o skore twarzy!!!!szare mydlo...krem nivea soft...puder tylko w wyjatkowych sytuacjach!!!mowie wam ze to pomaga!!!!!!!!!!!!!!!!a do ust polecam eurycyne jest to lek robiony w aptekach przypomina wazeline...jezeli skora twarzy jest bardzo mocno wysuszona mozna ja rozniez posmarowac eurycyna...jest to lek na recepte a sprawdza sie suuuuuuuuuuper moje usta w ogole nhie sa suche!!!!!!na serio polecam!!!!koszt ok.20 zl...pozdrawiam sisi
gość
07-02-2007, 20:50:00

Malenstwo wiesz co ja mam tak partiami suche jeszcze gorzej to wyglada... powiem Ci ze byl okres w ktorym bylo ok a teraz zas taka susza. Za to potworkow mniej i nowe raczej sporadycznie... ogolnie to nie moge narzekac ale ta susza mnie juz dobija teraz jeszcze przez mies. jade na dawce 40 mg. Sisi posluchalam twojej rady i kupilam szare mydlo za ładnie to nie pachnie ale wyprobuje no a na usta musze koniecznie cos zakupic bo widze zwlaszcza na fotkach ze wygladaja jak suszki :D przy lustrze tego tak nie widac hehe Lenka
gość
07-02-2007, 21:19:00

hehe wiem Lenka ze szare mydlo nie pachnie zbyt pieknie...ale to dlatego ze nie zawiera zadnej chemii(substancje zapachowe,koloryzujace i takie tam rozne)...jest naturalne dlatego sluzy skorze ...zobaczymy jak to bedzie z naszymi twarzami za pare miesiecy...ja jestem raczej dobrej mysli poniewaz efekty tego leku widze na codzien
sisi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: