Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
30-01-2007, 17:55:00

Hmmmm, dziewczyny, optymizmu dużo!!! Może łątwo mi mówic, bo u mnie na razie jest wszystko pieknie i idzie ku dobremu, ale wiem jak to jest... Listopad/grudzień zeszłego roku to był dla mnie dramat!!! Naprawde, ciągle chciało mi sie ryczeć, nic mnie nie przekonywało, że będzie dobrze, każde spojrzenie w lustro było koszmarem... Ale postanowiłam byc twarda i po prostu nie patrzeć za często w to lustro, nie myśleć o tym i próbowac sie przekonac, że inni też nie zwracają na to uwagi No i mozna powiedziec że podziałało
No i potem zaczął się *** i moje leki hormonalne (które wydaje mi się, że mają może i nawet większy wpływ na poprawę niz ***) i wszystko zmierza ku dobremu. A uwierzcie mi, było juz naprawdę naprawdę tragicznie!!! Także głowy do góry, damy radę!!!
gość
30-01-2007, 17:56:00

najlepiej przeczekać...? dobrze się mówi, gorzej zrobić Jeśli się skończyło studia i i tak juz trochę siedziało bezczynnie w domu to nie ma na co czekać jak jest okazja pracować (szczególnie, że teraz z pracą jest różnie) Czekać....? Zamknąć się na pół roku w domu (no może trzy miesiące) i czekać aż będzie lepiej - TO CHYBA NIE NAJLPESZY POMYSŁ (może najprostszy i najwygodniejszy - w każdym razie niestresujący), ale nie zawsze się da robić tak jakby się chciało!!!
Basiek nie daj się! Trzymaj się Trzeba się wspierać jakoś i iść dalej - nie ma innej rady!! Pozdrawiam Cię gorąco
MALEŃSTWO
gość
30-01-2007, 18:01:00

Aguniek pisząc o lekach hormonalnych masz na myśli tabletki antykoncepcyjne czy oprócz *** masz jakąś kurację hormonalną?? Badałaś poziom hormonów (może już o tym kiedyś wcześniej tu pisałaś - jeśli tak to sorki - ostatnio było tutaj lekkie zamieszanie hormonalne i nie wiem dokładnie juz co i kto)
Zazdroszczę Ci, że u Ciebie już lepiej - trzymaj się Ja nie patrzę za często w lustro żeby się nie dołować, ale inni ludzie nie pozwalają mi zapomnieć o tym pzaskudztwie (pewnie jestem też przwrażliwiona, ale niestety wydaje mi się, że wszyscy to widzą) niestety niezbyt to komfortowe - a jeszcze teraz przymus widzenia się z dużą ilością różnych ludzi ehhhh ciężko jest!!! Buuu MALEŃSTWO
Wtajemniczona
30-01-2007, 18:55:00

Pisałam już ale spoko
No więc mam podwyższona prolaktynę, tak mi wyszło jak w grudniu robiłąm badania i przed zaczęciem *** przez ok. miesiac bralam juz bromocorn, no i dalej go biore, a potrwa to pwnie jeszcze co najmniej z rok :/ i nie wiem czy to jego "wina" czy zbieg okolicznosci, ale w ciagu tego miesiaca naprawde zdecydowanie sie wszystko poprawilo. Teraz jest na razie coraz lepiej i wydaje mi sie ze oba leki pomagaja na swoj sposob. Bo moim zdaniem to jest tak, ze taki powazny tradzik to nie jest tylko z 1 przyczyny. Nawet jak cos jest nie tak z hormonami, to i bakterie i cala reszta tez musialy w tym maczac palce. No zoabczymy co to bedzie...
Podwyzszona prolaktyna to w sumie taka malo smieszna jest, bo wchodzi w grę nawet kwestia bezpłodności, ale ja jestem optymistka i nawet o tym nie myślę Zresztą mam niewiele podwyższony jej poziom więc musi być tylko dobrze
Pozdrowienia!!!
gość
30-01-2007, 21:09:00

nie wiem czy nie wykażę się totalną ignorancją (najwyżej trudno - w końcu kto pyta nie błądzi) - ale przecież hormony to dość nieujarzmione zwierzątka i często wariują to czy nie jest tak, że nawet jeśli ma się tam to i owo nie tak jak powinno, będzie się brało leki na znormalizowanie poziomu hormonów, to czy przypadkiem po ich odstawieniu one i tak nie zrobią tego co im się podoba czyli np. powrócą do poprzedniego stanu hmmm trzeba się chyba będzie wybrać do jakiegoś doktorka i poważnie przemaglować temat dość kontrowersyjny jak widać
trzymajta się ludziska
take it easy !
gość
30-01-2007, 21:44:00

Ludziska Ludziska nie zalamujcie sie tak he he Wiem co czujecie biorac ten lek i patrzycie w lustro ze nie jest za dobrze z waszymi buzkami)) Ale musicie troszke poczekac musi i bedzie dobrze. Takze glowki do gory i wiecej optymizmu Aha wlasie mi sie cos przypomnialo!!!!
Mi dermatolog na samym poczatku wypisla recepte na taka genialna papke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale co tam bylo w skladzie.... wiem ze pasta cynkowa na bank! Ale to bylo rewelacyjne chyba tez dzieki temu mi sie buzka szybko goila...
Kasiaczek
gość
31-01-2007, 09:23:00

Masc cynkowa jest niezla,ale na ropniaki to najlepsza masc ichtiolowa,cokolwiek jest ciezkiego i zatwardzialego wyjdzie samo
Wtajemniczona
31-01-2007, 09:45:00

Z tymi hormonami to rzeczywiście często jest tak, że mozna brac lek i jest ok, a jak się odstawi to wszystko wraca do "normy" No ale trzeba zaryzykować, nawet jesli to oznaczałoby łykanie jakiegoś świństwa przez dłuuuuuugi czas. /za jakiś miesiąć będę znowu robic badania i zobaczymy czy cos się zmieniło...
gość
31-01-2007, 10:19:00

Rozmawialam z lekarzem,ktory odradzal brania lekow hormonalnych z ***.Dlatego ,ze oba leki dzialaja extremalnie silnie na organizm,.Jesli masz problem z hormonami,to powinnas je uregulowac zanim siegniesz po ***.albo na odwort.
Wtajemniczona
31-01-2007, 10:46:00

Hm, no a własnie obie moje lekarki stwierdzily, ze to nawet lepiej leczyc 2 rzeczy na raz no ale co lekarz to opinia
Na razei czuej sie swietnie, no ale tfu tfu, nie chce zapeszac

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: