Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
28-01-2007, 17:22:00

najlepiej jak pojdzie sie do laboratorium i powie sie ze chce sie wlasnie prooby watrobowe i gospodarke lipidowa mam bedie wszytsko m.in wlasnie bilirubina. Podwyzszona swiadczy ze ma sie cos w watroba nie tak
gość
28-01-2007, 22:21:00

CZESC WSZYSTKIM !! OD 10 DNI BIORE *** HHMM JAK NARAZIE NIC NIEPOMAGA MIAŁEM NA TWARZY KILKA CZERWONYCH BLIZENEK I OK 7 - 9 MALUTKICH PRYSZCZYKÓW TERAZ WYSZŁO MI OK 7 DUZYCH *** SYNÓW I WYGLADAM FATALNE :-/ POWIEDZCIE MI CZY TO JUZ JEST TEN TAK ZWANY WYSYP !?? CZY NAJGORSZE DOPIERO PRZEDEMNA ???????CZEKAM NA oDp OD MIŁEJ OSOBY :p

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KĘDZIEZAWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gość
28-01-2007, 23:22:00

Witam wszystkich ***owiczow.
Od dluzszego czasu sprawdzalam Wasze forum i teraz jestem jedna z Was.Juz 12 dni z izo za mna... Chyba widze to co chce widziec bo moja buzka jest duzo gladsza, nie swieci sie, usta suuuuche.Ale i moj maz twierdzi,ze jakas ta buzia ladniejsza- no tak, on wie lepiej z perspektywy obserwatora )
Samopoczucie cudne bo wiem,ze bedzie pieknie.
Zaczelo sie jak mialam 15 lat. Przeszlam wszystkie mozliwe kuracje, lezalam w klinice w Szczecinie pod specjalna opieka pani docent, robiono mi nawet specjalne antybiotyki i specyfiki oparte na moich bakteriach. Tyle lat i nic..
problem zniknal bardzo szybko gdy zaczelam brac tabl.antykoncepcyjne- rewelka. Oczywiscie nasze kobiece sprawy- okres, tak wowczas cos wyskoczylo delikatnie. W tym czasie zrobilam trzy neodermy - tu info dla Pauli- rezultaty sa ogromne- warto!!!
Ale w zeszlym roku odstawilam hormony i problem wrocil... Tego juz za wiele !!! Nie tak tragicznie ale jednak cos.
Piszecie o wyrzutach wiekszych, mniejszych czy ich braku. Ja wiem jedno- przejde przez wszystko by tylko bylo lepiej !!! Warto poczekac...
Paula, dzieki za wczesniejsza odpowiedz odnosnie oczyszczania twarzy. Lekarka powiedziala,ze mozna, tylko delikatnie i tylko czarne intruzy. Bialasami to sama sie zajme ))
Mam pytanko do Hani-robilas mikrodermobrazje, jak dlugo odczekalas od skonczenia kuracji?
Pozdrawiam wszystkich! Pewnie do nastepnego napisania...
Alexx
gość
29-01-2007, 07:05:00

no wlasnie mi jedna pani dermatolog chciala dac tabletki anty... tylko wlasnie jak pisala poprzedniczka podobno porblem wraca i naet jest jeszcze gorzej... takze ciesze sie ze jej odmowilam bo tym razem ja sie nie pomylilam a do tej pory z kazdym z kim rozmawialam to problem wracal a skutki uboczne Diane35 tez sa ...i tym razem przy *** stwierdzilam ze sobie anty odpuszcze. w ogole to wrocilam przed chwila z badan i boli mnie reka bo mi pani pielegniarka widmo uderzyla w miesnia a nie w zyle :| dostalam 2 razy za nim trafila :/ boszeeee... tacy ludzie nie powinni tam pracowac Pozdro. Lenka
gość
29-01-2007, 11:48:00

Czesc,
Ja też dziś byłam na okropnym kłuciu łapki. Jak ja tego nie cierpię, tak długo to trwało. Mi pielegniarka wkłuwała się raz, ale mnie i tak ręka boli.
Mała analiza twarzy:
Czoło: 2 szt ropownicze, kilka zaskórników, dziury i czerwone blizny
Policzki: 12 szt krwiste i z białymi czopkami, 8 czerwonych wielkich bąbli, mnóstwo zaskórników, dziur i blizn
Nos: powoli się sam oczyszcza z czarnych wągrów.

Kilka małych zasuszonych syfów na plecach, dekoldzie i na szyi.

Dzien 55 brania IZO dawka 40 mg/ 58kg.

Też dostałam łupieżu, ponadto moja skóra na skroniach przy linii włosów jest baaaardzo przesuszona. Jak to rozdrapię to wygląda tysiąc razy gorzej, więc staram się nie dotykać.

Trochę się przeraziłam z tymi hormonami. Ja nigdy nie miałam robionych badań hormonalnych. Okres mam raczej regularnie, jeden dzień w tę, czy w drugą stronę. Jajniki w porządku. Cytologia II grupa.
Dianę stosowałam przez 4 cykle i w trakcie było w miarę ok, ale po odstawieniu po prostu koszmar. Plecy miałam tak obleśne i trwało to 2 lata zanim mi się pogoiło. Wstydziłam się chodzić na basen. A przed braniem antykoncepcyjnych nie miałam nigdy nic na plecach.
I teraz czytając Wasze wypowiedzi boję się, że u mnie to mogą być właśnie hormony- a na nie *** nie pomaga
Kasia
gość
29-01-2007, 13:56:00

siemka dzis 17 dzien na izo-myslalam,ze nie bede miec skutkow ubocznych,a jednak..wysuszone usta,popekane kaciki ust,suche wlosy,ale ciesze sie bardzo,bo wkoncu twarz mi sie nie przetluszcza!! Jezeli chodzi o wysyp,to wieksze ropne pojawily sie mi w skorze glowy,a takze przy skroniach,na twarzy moze ze dwa. Twarz mam jednak cala w zaskornikach,ktore jescze nigdy nie byly tak blisko zewnetrznej warstwy skory-jakby chcialy sie wydostac czy Wy tez tak macie??
POzderka dla wszystkich ***owiczow
AnDzia :***
gość
29-01-2007, 14:24:00

dzieki Kasia za odpowiedz, teraz mi troszke lepiej na duszyce poczatkujacy ***owcy wiem ze to trudne bo przechodziałam przez to i nadal sie trzyma owo pogorszenie, zaskorniki na wierzchu wieksze krosty, ale jak Kasia napisała wysyp , to ze cos jeszcze wychodzi to normalne i ze nie ma swinstwa na twarzy zeby sobie izo nie poradził wiec słuchajcie , cierpliwosci kochani!! ja tez czekam .... ale dzieki temu forum dowiaduje sie duzo i to mnie jakos trzyma ze sa inni juz po kuracji i maja głaDziutkie buzki, i tego sie staram trzymac, a momenty załamania miałam i pewnie jeszcze bede miec ale co mnie nie zabije to mnie wzmocni basiek
gość
29-01-2007, 15:06:00

bydzcie cierpliwi hej! :D Lenka
gość
29-01-2007, 15:16:00

...ale co mnie nie zabije to mnie wzmocni -basiek......
Tak Basiek masz racje... jezeli w takich okolicznosciach to wszystko sie na odbywac a pozniej bedziemy piekniejsze ( a chlopcy bardziej mniami..) to warto poczekac!!!
Lenka pisala o hormonach- u mnie niestety problem powrocil i to po 10 latach ale w zupelnie mniejszym stopniu.
Uwazam,ze to jak przechodzimy kuracje czy pomoc hormonow w leczeniu tradziku to sprawa indywidualna i mnie mozemy sie sugerowac,ze komus pomoglo lub nie. Niestety czasem trzeba przetestowac na wlasnej skorze. Ja w zyciu probowalam tysiecy specyfikow ale wole sprobowac i sie poparzyc( brak efektow) niz pozniej zalowac,ze tego nie sprobowalam.
Dzis mam taka sliczniusia buzie- zadnego intruza, przegladam sie w lusterku co 5min. Czuje ,ze skore mam rozmiar za mala.
Prosze o porade bo zapomnialam spytac lekarke. teraz biore 20mg ale od srody zaczynam 40mg i teraz mam dylemat: tabletka rano i wieczorkiem czy dwie razem??? Jak Wy bierzecie???
Pozdrawiam,
Alexx
Wtajemniczona
29-01-2007, 15:48:00

Też miałam ten problem Alex no i zadzwoniłąm do dermatolog i powiedziała, że to nie ma znaczenia. W związku z tym postanowiłam brać 2 tabletki razem, żeby przypadkiem o jakiejs nie zapomnieć. Biorę obie wieczorem i jest ok

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: