Reklama:

grzybica paznokci - jak leczyć -da się wyleczyć (547)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
07-09-2008, 11:16:00

Witam. Warto zarejestrować się na portalu społecznościowym www.naszechoroby.pl bo tam szybko odszukasz osoby z tą samą dolegliwością, napisz do nich, stworzysz grupę przyjaciół... Taka wyszukiwarka chorych i chorób.
POzdrawiam
gość
07-09-2008, 11:17:00

Witam. Warto zarejestrować się na portalu społecznościowym www.naszechoroby.pl bo tam szybko odszukasz osoby z tą samą dolegliwością, napisz do nich, stworzysz grupę przyjaciół... Taka wyszukiwarka chorych i chorób.
POzdrawiam
gość

POzdrawiam
gość

POzdrawiam
gość
13-09-2008, 18:17:00

Witam WszystkichMoże ta informacja komuś pomoże.Mąż miał grzybicę stóp i paznokci i oczywiście mnie zaraziłJak tylko zobaczyłam tego paznokcia taki odstający obcinałam krótko i nic nie podejrzewałam,więc i nie leczyłam.Dopiero jak to samo zaczęło mi się z drugim tylko na drugiej stopie poszłam szybko do dermatologa.Przepisał mi TRIOXAL i PIROLAM ŻEL.Terapia 3m-ce,smarowanie dłużej i POMOGŁO!!!poproście o taki zestaw,może i Wam pomoże.POWODZENIA!!!
gość
29-09-2008, 07:34:00

Ja od 1,5 roku walcze z grzybica. Stosowałm lamisilat- masc, citrosept, aloes bez rezyltatu. w ubr. zrobilem nalewke czosnkowa na przeziebienie. Zdesperowany bylem gotow urzyc juz srodka chemicznego przeciwgrzybnego lecz postanowilem sprobowac tej nalewki. Zakraplam nia paznokiec ok. 3 tygodni i o dziwo zmienil sie kolor paznokcia, zatrzymalo sie poglebianie grzyba i drasra zdrowy paznokiec. Stosowalem jeszcze profilaktycznie 1 raz w tygodniu citrosept ok. 40 kropli z okiem grejpfrutowym.
gość
30-09-2008, 13:39:00

pomogło Ci po tym citrosepcie?Polewałeś czy piłeś?
gość
04-10-2008, 11:29:00

Citrosept w poczatkowej fazie pilem i zakraplalem lecz bez wiekszych rezultatow. Efekty przyszly przy stosowaniu wspomnianej nalewki czosnkowej a przy tym dokonczylem stosowanie citroseptu pijac ok. 40 kropelek z sokiem grejpfrutowym 1 raz w tygodniu.
gość
04-10-2008, 13:03:00

Czy masz na myśli tę nalewkę czosnkową ze spirytusem?ja mam chorego tylko jednego dużego paznokcia(były 2 chore) Wydaje mi się,że lek tiroksal i pirolam mi pomagają,bo zostało mi tylko pół chorego.z drugiej strony nie był to zaawansowany stan.teraz został mi ostatni puls(3).kiedy trzeba przeprowadzić dezynfekcję butów?szkoda mi wszystkie wyrzucić nie wiem czy w trakcie brania leków czy po zakończeniu.Brałeś jakieś leki wcześniej czy tylko te domowe sposoby?Pozdrawiam prawie zdrowa
gość
07-10-2008, 20:43:00

bralem tylko citrosept , jak juz wczesniej uzywalem lamisilat. Zadnych pastylek nie lykalem. Stosuje tylko ta nalewkę czosnkowa i ciesze sie kazdego dnia jak odrasta zdrowy paznokiec, Dodam tylko, ze po zakropieniu paznokcia zakladam gumowy palec od rekawiczki aby zachowac sterylnosc.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: