Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
09-04-2011, 11:26:18

mam ten sam problem co kuba :( po jakis 3 tyg po kuracji nastapil nawrot :( udalo mi sie wkoncu skontaktowac z prawdziwynm specjalista , ktory *** zajmuje sie od lat i okazlao sie ze byalm zle leczona... na moja wage powinnam byla wziac 13 opakowac a nie 10 jak wzielam i 2 tabl na dobe a nie 1 na dwa dni... chociaz nie wobrazam sobie 40mg na dzien bo bylam strasznie wysuszona :( okazuje sie ze myusze kuracje kontynuowac bo narazie mam 40% pewnosci ze tradzik nawroci... nie ma nawrotu takiego jak byl dawniej tradzik ale jednak pryszcze sa znowu.... ehh
gość
09-04-2011, 18:17:51

Ja właśnie biorę 40 mg dziennie i skóra jest ekstremalnie wysuszona, ale efekty są naprawdę rewelacyjne. I chciałem zapytać ile czasu po zakończeniu kuracji skóra się jeszcze łuszczy?
Początkująca
10-04-2011, 19:58:22

ja go stosuje od 3tyg narazie nie widze jakiejs poprawy bo to raczej za wczesnie. Moj dermatolog pow ze poprawa moze byc dopiero po jakikchs 2miesiacach wiec czekam cierpliwie:) pozdrawiam Eva
gość
11-04-2011, 08:15:11

Eva, nie zazdroszczę, nie powinno się brać *** przez letnie miesiące. Ja biorę do końca czerwca i to jest już masakra a co dopiero całe wakacje. Został mi jeszcze 2 i pół miesiąca, już odliczam. Ponawiam pytanie. Po jakim czasie od zakończenia kuracji, skóra się jeszcze łuszczy?
gość
11-04-2011, 08:21:31

Eva, nie zazdroszczę, nie powinno się brać *** przez letnie miesiące. Ja biorę do końca czerwca i to jest już masakra a co dopiero całe wakacje. Został mi jeszcze 2 i pół miesiąca, już odliczam. Ponawiam pytanie. Po jakim czasie od zakończenia kuracji, skóra się jeszcze łuszczy?
Początkująca
11-04-2011, 19:07:53

A dlaczego *** nie powinno sie brac w lato?????

Ja niestety nie umiem Ci odpowiedziec na to pytanie;p dopiero zaczelam kuracje ale dermatologa mozesz sie zapytac;p

A jak u Ciebie buzka teraz wyglada? pomaga to?;p Eva;D
gość
12-04-2011, 15:23:50

Ponieważ *** bardzo żle znosi słońcę, skóra może być naprawdę ekstremalnie wysuszona, a nawet możesz się po oparzać, ja już po zakończeniu kuarcji jade do Grecjii a i tak będe musiał strasznie uważać i praktycznie zero opalania.
gość
22-04-2011, 08:27:50

Mam 17 lat i leczyłam trądzik od 15 roku życia. Niestety, nic mi nie pomagało, do czasu kiedy zaczęłam stosowac ***. Z racji tego, iż trenuję ciężki sport moja wstępna dawka wynosiła 20mg. Efekty były widoczne już po 2 tygodniach, jednak nie był to efekt którego oczekiwałam. Trzeba byc cierpliwym, jeżeli masz ciężką postac trądziku, który nieustannie wraca powodując wychodzenie bolących grudek (tak jak było w moim przypadku) musisz liczyc się z tym, że leczenie potrwa dłużej niż jeden do dwóch miesięcy. z czasem lekarz może zmniejszyc lub zwiększyc dawkę, w zależności od stanu skóry. Terapia jest bardzo kosztowna, jedno opakowanie 10mg. kosztuje ok. 100 zł a 20mg. ok. 120. Niestety w moim przypadku wystąpiły efekty uboczne takie jak :
-ból głowy
-ból stawów oraz mięśni ( co spowodowało, że nie mogłam w pełni trenowac)
- suchośc oka i zapalenia spojówek
-zaparcia
-wysypka
-suchosc skóry, która prowadziła do złuszczenia.
Oczywiście ty nie musisz miec takich skutków, ponieważ każdy organizm reaguje inaczej. Co do słońca, mój dermatolog u którego leczę trądzik już 3 rok pozwolił brac mi *** w trakcie lata.Oczywiście jakie kolwiek solaria lub innego rodzaju sztuczne opalania są zabronione. Może dojśc do silnych poparzeń które są bardzo bolesne. Niestety przekonałam się o tym na własnej skórze, i mogę powiedziec, że ból jest nie do wytrzymania.
Jeszcze pare słów do dzieczyn, stosujących ten lek. Jeżli jestescie aktywne seksualnie, pamiętajcie o zabezpieczeniu, np. tabletki antykoncepcyjne. Niedośc że niektóre mają pozytywny wpływ na działanie *** to jeszcze chronią przed niechcianą ciążą. A przecież wiecie że *** jest lekiem teratogennym.

Moje leczenie potrwa jeszcze z jakieś 3-4 miesiące, 3mam kciuki żeby wam udało się wcześniej wyleczyc trądzik! Mam nadzieje, że moja wypowiedz troszkę wam się przyda :)

Pozdrawiam, Anita
gość
22-04-2011, 08:42:47

Do: Rita5.
Witaj. Chciała bym podzielic się z Tobą moją wiedzą na pytanie które zadałaś dotyczące zajścia w ciążę.
Na początku chciała bym pogratulowac Ci, że tak sprawnie poradziłaś sobie z trądzikiem. Mam nadzieje, że ja też zakończę stosowanie *** po roku :)

Jeżeli masz ulotkę, to zajrzyj do niej :) Napisane jest w niej że kobieta po zakończeniu terapi nie może zajśc w ciążę przez jeden miesiąc po zakończeniu przyjmowania leku.
Oczywiście przezorny, zawsze ubezpieczony. Jeżeli odstawiłaś lek już ponad rok temu, to myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta w laboratorium i zrobienie kompleksowych badań krwi, po czym pokazanie wyników lekarzowi ginekologowi. Myślę, że w tedy już wszystko będzie wiadome :) Nic, tylko życzyc powodzenia ! :)

Pozdrawiam Anita
gość
26-04-2011, 11:38:32

*** *** sprawa :) wszystko schodzi elegancko :)
stosuje go juz 5 miesiecy i jest ok poza tym ze mam całe spękane wargi i lekkie bóle mięśni...ale pozatym ok.
Polecam ten lek bo działa lepiej niż wszystkie inne :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: