Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
05-02-2007, 14:25:00

Gościu z godziny 14:13 ile zapłaciłeś w tej aptece na Nowogrodzkiej za ***? Ja kupuję w aptece "Pod skrzydłami" ul. Grójecka 107 Wawa za 125 zł.

Basiek to Ty masz krótką walkę 1,5 roku w porównaniu z moimi 11 latami, czy 9-cioma Pati. 1.5 roku to pryszcz
Kasia
gość
05-02-2007, 14:59:00

no tak 1,5 roku a wasze zmagania to nic w zasadzie, ale wczesniej nie miałam tez cudownej cery zawsze sie przetłuszczała i jeden pryszczyk to norma ale w wiele bym oddała za tamten stan niz za ten obecny nie ukrywałam sie przed ludzmi, jak teraz wiem to głupie ale jestem tak przewazliwiona ze szkoda gadac, jak juz było dobrze po tej rocznej walce i w koncu z efektem, bo juz po dermabrazji nadal byłam nie zadowolna chociaz kazdy powtarzał ze jest swietny efekt mi nadal nie pasowało i mam za swoje powtorka tak sie ciagle przymierzam do zmierzenia tych hormonow ale jakos nie mam ochoty z domu wychodzic, na uczelnie wpadne, popisac sie wiedza i zaraz uciekam, chociaz teraz kamuflaz sie trzyma nic mi sie nie tłusci to jest fajnie dzieki izo of koz jakos nadzieji nabrałam. zeby tylko stukneło te 2 miesiace to bedzie juz z gorki a ja mnie wybije dokładnie 14 lutego hehe . Pati jak z tymi takimi "plackami " po pryszczach to zniknie czy nie ma co sie nawet łudzic ??, bo ja tego na policzku to mam w cholere, takie skupisko mi sie zrobiło na kosci policzkowej i jakby mnie ktos pobił albo cos basiek
gość
05-02-2007, 15:20:00

Basiek, po prostu cierpliwosci. Polecam Ci, zajmij sie czymś, nauką znajomymi, czy tym co lubisz, bo wtedy czas szybciej leci a człowiek sie nie zastanawia czy juz jest 5 pryszczy mniej )
ślady jeszcze sie będą utrzymywać raczej poki wszystko nie zejdzie. ja sobie pomagam lekkim peelingiem i a potem żelem z aloesu, rano tłustszy krem żeby skóra taka wysuszona i napięta nie była.

wczoraj skręciłam kostke i dopiero zaczynam doceniac ze na codzień jestem zdrowa, a trądzik przyklepie najwyzej makijażem ;]

aha, moja cierpiliwość zostala troszkę wynagrodzona, bo spotkałam ostatnio koleżanki, których dawno nie widziałam i po prostu zachwycały sie moją cerą. W tej chwili mam ją lepszą niż przeciętni ludzie, a to dopiero śmieszne w takiej sytuacji
pati
gość
05-02-2007, 16:04:00

dzieki za odpowiedz wracam do nauki , w koncu sesja w pełni basiek
gość
05-02-2007, 16:06:00

Hej! Zamierzam zrobić sobie jutro badania na poziom hormonów. Czy możecie mi powiedzieć jakie powinnam zrobić? Na pewno testosteron, estrogeny, a prolaktyna?progesteron?
gość
05-02-2007, 16:47:00

witam wszystkich i jak tam wasze samopoczucie?u mnie juz coraz lepiej przestalam sie dolowac i jest ok...zreszta mam powody bo zaczela sie znaczna poprawa jestem pewna w 100% ze u kazdego z was predzej czy pozniej ona wystapi!!!!!!akurat znam kilka osob ktore braly ***(a jedna z nich roacutane(nie wiem jak to sie pisze) i ich twarze wygladaja tak jakby nigdy nie mialay zadnych problemow z tradzikiem!!!zapewniam kazdego na tym forum ze i nam pomoze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie ma innej moziliwosci .
sisi
gość
05-02-2007, 17:07:00

05-02-2007 o 17:06, gość :
Hej! Zamierzam zrobić sobie jutro badania na poziom hormonów. Czy możecie mi powiedzieć jakie powinnam zrobić? Na pewno testosteron, estrogeny, a prolaktyna?progesteron?

a może warto iść do lekarza, który skieruje na odpowiednie badania? Troche tego nie rozumiem.. sama sobie potem zinterpretujesz te wyniki na podstawie internetu ? przepraszam za złośliwości ale takie rzeczy robi sie z zalecenia lekarza, który wie co masz sprawdzić. tak jak badania do Izo
Pati
gość
05-02-2007, 17:45:00

Hehehe też nie należę do najmłodszej młodzieży (raczej młodzieży podstarzałej hehe - 25 lat)
Michał masz rację chodzi o to żeby wygrać wojnę a nie poszczególne bitwy
Kasia masz problem bo Twój budzik dzwoni o 8:45... jak Ci zazdroszczę mój dzwoni o 6:20 a spać się chce baaaardzo
Pati dokładnie mam ten sam mały (a może duży) dylemat - zażywam tez tabletki hormonalne i czasami się zastanawiam czy to one pomagają czy izo... Może nie byłoby tak dobrze gdybym ich nie brała? Kurde wiedza tajemna Teoria psychologi nie zawsze sprawdza się w praktyce - są tacy co bardzo przywiązują wagę do wyglądu i to niestety nie są nieliczni (na szczęście istnieją też Ci co im to nie przeszkadza bo inaczej MASAKRA) A co do zaleceń od lekarza to też nie jest za różowo - bo jeśli lekarz stwierdza, że nie muszę robić badań na poziom hormonów - robi to albo dlatego, że faktycznie wie coś na ten temat albo dlatego, że mało się orientuje i nie jest to dla niego po prostu istotne co jest smutne, ale całkiem możliwe) Lekarzowi można ufać tylko w jakimś stopniu... hmmm niestety buuuu
Andzia to jest raczej na pewno tzw. suchosć oka - też mam ten problem - powinny wystarczyć Ci zwykłe kropelki, ja używam Lacrimal i czuję wyraźną ulgę i oczy są bardziej zadowolone
Basiek !! chyba jest lepiej - na pewno lepiej niż było, ale dokładnie nie określę bo odkąd zaczęłam pracę to powiem szczerze.... nie mam czasu na przyglądanie się sobie w lustrze UFFFF dzięki Bogu od razu samopoczucie lepsze i w ogóle wszystko. Nawet cera odetchnęła bo nie mam czasu przy niej grzebać. Policzek coraz coraz lepiej. Rano szybciutki kamuflarz i.... do ludzi.
Pozytywne myslenie i trochę cierpliwości (o którą wiem, że trudno)
Pozdrawiam wszystkich MALEŃSTWO
gość
05-02-2007, 18:13:00

ja mialam robione te hormony ale nie wiem czemu nie zmierzyli poziomu prolaktyny , estriadolu i progesteronu ale tak mi lekarz kazał tylko tyle i tylko tyle zrobili, pojde bede zebrac o kolejne badania na to Malenstwo ciesze sie ze lepiej, na moim policzku została jedna taka WIELKA menda i same przebarwienia poza tym, ja nie wiem jak to zginie, nadal ten policzek jest maskakrycznie czerwony ciekawe czy to troche sie złuszczy , zblednie, ehh,...jak zwykle trzeba cierpliwosci w ogole mam jakis taki nierowny koloryt skory, tam czerowone , tam łuszczace tam cos swiezo wylazniete i tak to jest ;/ Malenstwo skoro bierzesz hormony to pewnie jakies masz zachwiania , mozesz powiedziec jaki ci "szwankuje",?? kurcze ja musze te hormony sprawdzic bo sie zaglebie chyba jak tego nie zrobie juz mi sie po nocach sni basiek
Początkująca
05-02-2007, 18:15:00

nie!:> sa to wzgledy finansowe, gin ma gabinet prywatny ( 80 zl - wizyta) wiec gdy przyjde z gotowymi wynikami bedzie mi 'latwiej' wiem,ze to moze glupio brzmi, ale aktualnie jestem bez pracy, wydaje na *** ponad 350 zl a sama sie utzrymuje ( czyli szkola + mieszkanie + zycie) a oszczednosci mi sie koncza w bardzo szybkim tempie... dlatego pytalam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: