Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
29-01-2007, 17:29:00

Kochani NIE WOLNO brac tabletek naraz))) na ulotce jest napisane ze nie powinno sie tak robic!!!! Dobrze przeczytajcie ulotke. Tam jest cos takiego ze w przypadku gdy sie zapomni wziac jedna nalezy ja jak najszybciej wizac ale jesli pokrywa sie z pora wizecia drugiej to juz ja ominac...cos w tym stylu...)))CZYTAJCIE ULOTKI!!!!!!
Wtajemniczona
29-01-2007, 17:54:00

Hmmm, tam jest napisane troche inaczej. Nie wolno brać dwóch DAWEK naraz. A jesli dawka z założenia jest 40 mg, to mozna brać dwie tabletki na raz. To chodzi o to, że jak sie zapomni wziąć dawki, a przypomnimy sobie o tym kilka godzin przed nastepna dawka, to po prostu ten jeden dzien sobie ominąć. No bo popatrz, tak samo można by myślęć o dawce 20 mg. Można by to rozlozyc na 2***10mg i to tez by były 2 tabletki. Chodzi tylko o to, żeby sie trzymać sposobu w jaki sie bierze lek, pilnowac pory i nie brac nagle podwójnej porcji
To taka moja opinia, którą zreszta potwierdziła moja dermatolog
gość
29-01-2007, 18:02:00

Hej! Biorę *** od 12 dni. Skóra bardziej sucha - wręcz swędzi, usta suchę więc mam pomadkę. Nie było przy moim opakowaniu dodatkowej pomadki. I też kosztował 130 zł. Wydawało mi się to koszmarnie dużo. Ale widzę, ze Wy też tyle płacicie lub więcej.
Dr Bodnar (Grudziądz) zapisał mi 50 mg/dobę więc biorę 3 tabletki dziennie. I pomaga!
Jak przeczytałem ulotkę, stwierdziłem, że chyba to lek dla martwych a nie żywych! Niczego nie wolno i wszystko się moze zdarzyć. GRUNT TO POZYTYWNE PODEJŚCIE DO KURACJI!!!!
Brakuje mi kasy na ten lek, bo to 365 zł co 2 tygodnie, no ale trzeba się poświęcić.
Ostatni antybiotyk nie poskutkował no i zapisał mi ***. Chyba dobrze zrobiłem że się na to zgodziłem. Wiem, ze mi czasem na chleb i benzynę nie starczy do pierwszego, no ale co zrobić. Rodzice pomagają.
Plecy,szyja i twarz nie moga dłużej czekać. Mam 26 lat i chyba wystarczy szaleństwa skóry!
Brać jak tylko lekarz zapisze lub samemu zaproponować! Póki co jest skuteczny i żadnego nasilenia objawów nie mam. Czysto i sucho...
gość
29-01-2007, 18:57:00

prosze o pomoc, w sensie mam pytanie czy ktos wie gdzie w krakowie mozna kupic ten podklad la roche posay-unifiance ?? nie znam sie za bardzo na krakowie bylabym wdzieczna jakby ktos mi dal cynk Lenka
gość
29-01-2007, 19:36:00

Ojj... dawno mnie nie było - miałam mnóstwo nauki. Niestety nie jestem w stanie już ostatnich wiadomości przeczytać, dlatego nie wiem czy na wszystkie pytania odpowiadam.
Jeśli chodzi o

mikrodermabrazję,

którą niedawno miałam, to poprawa nastąpiła Dzięki temu, że biorę *** uporałam się z trądzikiem Teraz już nic mi nie wychodzi. Zostały jedynie małe blizny potrądzikowe. Jeśli ktoś ma podobny problem - polecam mikrodermabrazję diamentową.

Zabieg bezbolesny, moge nawet stwierdzić, że przyjemny.

Efekt był zauważalny już po trzech dniach. Krótko po zabiegu skóra była zaczerwieniona i bardzo wrażliwa, ale to normalne po takim zabiegu. Jestem zadowolona, bo blizny są o wiele mniej widoczne. Niestety jeden zabieg zazwyczaj nie wystarczy... Ja będę miała jeszcze robione dwa Jakie efekty - opiszę.
P.S. Nie polecam zabiegu osobom, które męczą się z ciężkim wysypem.

O przeciwwskazaniach i zaletach mikrodermabrazji na stronie:
http://www.laser-medica.szczecin.pl/mikrodermabrazja/
gość
29-01-2007, 20:35:00

aaa jeszcze chcialam zapytac czy sa 2 rodzaje unifiance- do suchej i tlustej cery? bo chyba do suchej to dodatkowo wysusza... sorki ze was tak nekam z tym podkładem :D ale jutro bede w krk wiec chcialabym juz sobie go kupic prosze o odp jesli ktosik cosik wie Lenka
gość
29-01-2007, 22:14:00

Aguniek, dzieki za odpowiedz. Uwazam,ze masz racje z tymi dawkami...to logiczne co piszesz. tez sie boje ze moge zapomniec ale nastawiam sobie telefon- niech dzwoni by przypomniec
Mikrodermabrazja- juz sie na nia napalilam... ale pytanie, na jakim jestes etapie kuracji? Czy juz konczysz, dlatego zrobilas ten zabieg. Bo przeciez teraz skora jest bardzo wrazliwa i delikatna. Czy to oznacza,ze jeszcze biorac izo i nie majac juz wysypow mozna smialo pomaszerowac na zabieg???
ok, czas spadac. jutro tez jest dzien... oby bez intruzow
Pozdrawiam,
Alexx
gość
29-01-2007, 22:27:00

ok, jeszcze raz ja.
Wlasnie odpowiedzialam sobie na pytanie i przeczytalam info o mikrodermabrazji z podanej strony interetowej i prosze bardzo...cytat:
Przeciwwskazania do mikrodermabrazji:
-terapia przeciwtrądzikowa ***m-wskazana co najmniej 3 miesięczna przerwa........
a przeciez izo to rodzinka roaccutanu.
To ja sobie poczekam i bede sie upiekszac po tym jak bedzie piekniej- po skonczeniu kuracji izo....
Dobrej nocki
Alexx
gość
29-01-2007, 22:54:00

Aguniek kurcze no faktycznie masz z tym racje:D ale ja mimo wszystko wole nie obciazac zoladka trawieniem takiej ilosci chemii tym bardziej ze i tam mam z nim problemy Ja biore jedna rano druga wieczorkiem:D
Wtajemniczona
30-01-2007, 06:38:00

Mam nadzieję, że dzis na egzaminie też będe miała rację ;P
Pewnie gdybym wierzyłą, że nie zapomne, tez brałabym te tabletki osobno no ale pamięć juz nie ta, a nawet jakby tel. zadzwonił, to za sek. moglabym zapomnieć. Pozdrowienia!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: