Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
30-12-2006, 23:24:00

Dzieki Paula za odpowiedz, na Ciebie zawsze mozna liczyc A czy inne leki lagodniejsze Ci nie pomagały ze zdecydowalas sie na ***?czytajac Twoja wypowiedz to tak jak bym czytala o sobie ja co najmniej 2 x dziennie przezywam mega dól zmywajac makijaz i rano nakladajac warstwy make-up'u ktory wiecznie sie scina, skora luszczy i przetluszcza po 15 min od nalozenia pudru,podczas maskowania pryszczy i przebarwien i na dzien dobry mam dola i po zmyciu make-up'u gdzie ukazuje sie cale moje oblicze DRAMAT! i wieczny problem ze chcialabym miec ladnie opalona twarz ale po nalozeniu nawet najlepszych samoopalaczy (np.Avene) skora strasznie mi sie wysusza, piecze jest spieta co jest nie do wytrzymania i po ok.2 dniach zaczyna sie zluszczac ;-((( a Ty czy podczas stosowania *** uzywasz samoopalacza?

jesli chodzi o Sylwestra to ja w tym roku bojkotuje i przez swoja twarz nigdzie nie ide jesli nie moge wygladac tak jak chce to mam to gdzies

Wszystkiego najlepszego wszystkim z okazji Nowego Roku i fajnej zabawy a przede wszytskim zebysmy sie uporali w 2007 z naszym problemem

Campina
gość
31-12-2006, 13:09:00

Do Campiny
A wiec wczesniej stosowalam chyba wszytskiego, tzn pelno masci, zwykle antybiotykli ktore pomagaly na tydzien itp. bylo tego naprawde duzo i wydalam mase kasy dlatego mysle, ze warto zainwestowac w ***, bo tak naprawde to wszytsko sie zwroci, moze pozbedziemy sie tego raz na zawsze, zreszta mysle, ze w takiej sytuacji nie kasa jest najwazniejsza...
Jesli chodzi o samoopalacze to ja stosuje jesli juz tylko do ciala, na twarz jedynie puder. Jesli moge Ci polecic to w aptekach za 70zl puder La-roche taki kryjacy wlansie do skory z problemami, mowie Ci dzieki niemu nic nie widac, czujesz sie swobodnie bo mocno maskuje chociaz wiadomo...masz ciagle to uczucie ciezkosci na twarzy, ale kolorki sa ladne mozna dobrac a nie jakies, ze twarz jest czerwona albo pomaranczowa. Zawsze wczesniej stosuje peeling zeby skora sie tak nie luszczyla i puder. Teraz jest naprawde dobrze, jesli poloze troszke pudru to wygladam calkiem calkiem ladnie na buzi, przede wszytskim ja widze ogromna roznice. Twarz myje teraz preparatem z firmy AA w bialym opakowaniu z krzyzem na czerwonbym tle, do skory suchej jaka mam wlansie przez ***. I ten zel jest super, zmywa caly makijaz, oczy takze wielki plus bo trwarz wogole nie piecze,nie ma alkoholu itp. Nie ma co sie zastanawiac *** jest super Ja juz sie maksymalnie przyzwyczailam- wszytsko jest w normie, nawet usta juz mi nie pekaja. Czuje sie dobrze, nawet nie robilam zandych badan choc wiem, ze pewnie bede musiala.
Kurcze rozumiem Cie, ale napewno nikt nie bedzie sie przygladal twojej buzi. Ladny makijaz i trzeba cos na sylwestra pomyslec Zycze Tobie pomimo wszytsko dobrej zabawy i reszcie ***OWICZOW rowniez Pozdrawiam
Paula
gość
31-12-2006, 18:18:00

Powiecie mi ile kosztuje miesięczne kuracja *** ?
Czy jest groźna dla zdrowia (czyt. wątroby) ?
Mam 15/16 lat

pzdr i szczęśliwego Nowego Roku życzę
gość
01-01-2007, 16:02:00

hey jas biore juz *** od 8tyg ale czy efekty sa hmm raczej ujemne.potym leku wyskakuje mi jeszcze wiecej syfow niz mialam.ogolnie moj dermatolog zastosowal u mnie ten lek jako 1 powiedzial ze szkoda czasu na antybiotyki i inne tego typu ale w porownaniu z poczatkiem krostek jest o wiele wiele wiecej ale ponoc tak moze byc na poczatku tylko ile to bedzie trwalo? na nastepny miesiac jestem juz zqapisana na zabieg micro1 ale warunkiemjest zero ropnych zmian w co niechce mi sie wierzycaha i chcialam dodac ze procz tego leku biore jeszcze yasmine. a jak tam u was tradzik tez sie na poczatku nasilal?

Ani$
gość
01-01-2007, 19:43:00

tak u mnnie na początku rowniez bylo nie co gorzej ale w trzecim miesiacu kuracji wszystko zaczelo funkcjonowac tak jak powiedziala lekarka. Musisz przetrzymać ten miesiąc, wierz mi naprawde warto, ja juz prawie koncze kuracje i jestem zachwycona.
Nie zrażaj sie
powodzenia i happy new year 2007
Jane
gość
01-01-2007, 20:15:00

Po prostu kazdy z nas reaguje inaczej. Ja nie mialam wogole zandego wysypu, na poczatku bylo bez zmian a pozniej juz coraz llepiej. Mam nadzieje, ze nie czeka mnie zadna niespodzianka
Jesli chodzi o cene miesiecznej kuracji to zalezy od dawki. Ja biore 40mg takze wynosi mnie ok. 260zl, jesli wazysz do 55kg to wtedy mozesz miec mniejsza dawke czyli 20mg i polowe zaplacisz tego co ja. Tzn te dane nie sa takie dokladne, ale z ta waga to tak mneij wiecej wychodzi. Pozdrawiam Paula
gość
01-01-2007, 20:18:00

a no to dzieki jest to dla mnie pewne pocieszenie baa nawet nie pewne tylko wielkie oby bylo juz tlyko lepiej

pozdrawiam wszystkich Ani$
Początkująca
02-01-2007, 01:14:00

biore *** od 3 tygodni i musze przyznac ze na razie jest ok, co najdziwniejsze delikatna poprawe zauwazylam juz po 4 dniach (tzn twarz przestala sie juz paskudnie swiecic a jakiekolwiek ropne zmiany zaczely sie wysuszac) najbardziej obawialam sie na poczatku pogorszenia stanu mojej buzi tak jak mowila ulotka.na razie jestem zadowolona. jesli chodzi o skutki uboczne to u mnie nie jest tak zle,wysuszone usta, zaczerwieniona twarz i to co dla mnie najgorsze to krwawienia z nosa. ale jak tak czytam tutaj wasze opinie i zdecydowana wiekszosc mowi o znacznej poprawie mysle ze bylabym w stanie zniesc duzo wiecej zeby wreszcie pozbyc sie tego paskudztwa kiedy moja lekarka powiedziala mi o ***, o tych skutkach ubocznych, dlugim leczeniu itd. i zapytala czy sie decyduje najbardziej obawialam sie tych zagrozen dla plodu. oczywistosc-nie ma mowy o zajsciu w ciaze,nawet miesiac po kuracji, tak samo mowi ulotka.pomyslalam ok, skoro potem nie bedzie zadnych problemow. a tutaj po przeczytaniu kilku opinii jestem PRZERAZONA. zaufalam mojej lekarce i wydawalo mi sie ze to w miare bezpieczne ale tutaj ktos mowi ze nawet kilka lat pozniej sa problemy, cytuje jakiegos lekarza, ktory podobno odradza kobietom ***.od dzis zaczynam sie zastanawiac czy dobrze zrobilam?
CO DO LEKARZA Z KRAKOWA: mi polecono pania ktora jest ordynatorem na zeromskiego w krakowie. dr n med Monika Kapińska-Mrowiecka, przyjmuje prywatnie w gabinecie na ul.szczepanskiej 1/9 (ciezko znalezc ten gabinet ale w razie problemow-pytac)
gość
02-01-2007, 08:43:00

Hej ja wlasnie dzis jade po recepte na ten lek do dermatologa do krakowa. tez sie troche boje ale za bardzo nie mam wyboru... Nie wiem co z antykoncepcja bo tak na dobra sprawe to nie musze jej brac no chyba ze profilaktycznie... ale wiem ze po tym mozna przytyc a dla mnie to bylby juz koszmar Jesli nie rozpoczelo sie wspolzycia to konieczne jest branie antykoncepcji??? Prosze o odpowiedz i pozdrawiam wszystkich zalamanych (
gość
02-01-2007, 11:00:00

Jesli nie rozpoczelo sie wspolzycia to nie masz sie przed czym zabezpieczac, no chyba, ze zamierzasz gdzies tam po drodze rozpoczac hehe Jesli widzisz mozliwosc w najblizszym czasie wspolzycia to raczej powinnas wziasc i na 100% byc pewna, ze nie zajdziesz w ciaze. Paula

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: