Reklama:

EGZEMA DŁONI JEST NO TO SPOSÓB !!!! (379)

Forum: Skóra

gość
14-09-2013, 23:08:53

Pyrantelum Polpharma,
Zentel,
Cesol,
czosnek, woda z kapusty kiszonej czy ogórków,
dieta oczyszczająca,
KUCHARZ.....
gość
14-09-2013, 23:27:18

Albo!!!!
"PARAPROTEX"
ale jest drogi ok.150zl/100szt
musimy leczyć przyczynę a objawy(egzema) same znikną........
KUCHARZ........
Początkująca
15-09-2013, 18:13:39

Gość 2013-08-27 20:25:23 Znam maść domowej produkcji na egzemę i inne choroby skóry. Miałem egzemę na małym palcu prawej dłoni. Po tygodniu nie został po niej żaden ślad. Myślałem że będą nawroty ale przez rok nic się nie pojawiło.
gość
23-09-2013, 06:36:47

Witajcie, ja też się borykam z tym problemem i wiem jak sie czujecie. To nie jest nic fajnego a ciężko tak żyć, bo człowiek tego się wstydzi a też ludzie dziwacznie się patrzą, mi się to zaczęło robić w 2 klasie fryzjerskiej, skończyłam szkołe zdałam egzaminy ale nie pracuje w zawodzie. Ciężko ogólnie z tym żyć, nie mogę jeść również innych dobrych rzeczy bo jakiś alergen w nich musi być i uczulenie i wysypka wyskakuje mi... ciężko znaleźć prace, jak pracodawcy na rozmowie widzą nasze dłonie i dziwnie się patrzą. Ja walcze już 4 rok idzie i nie mogę z tego wyjść, maści i tabletki od dermatologów/alergologów i innych lekarzy nie pomagają mi i nie działają nic w tym kierunku, rodzice wydali na mnie kiedyś na miesiąc z 400 zł i nic to nie pomagało. Ostatnio mąż mi kupił w Rossmannie balsam do rąk i paznokci, kosztował nas około 3-4 zł i musze przyznać że najtańszy balsam a mi pomaga. Polecam może i wam pomoże.
Tutaj wam przesyłam link jak wygląda ten balsam:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=51335
on jest z kaktusa i naprawde pomaga. Macie suche ręce to smarujcie od razu, warto dać 3-4 zł i żeby coś pomogło niż 400 zł na miesiąc co nic kremy, balsamy, leki, antybiotyki nic nie pomagają.
Też chodziłam w rękawiczkach jak miałam gorszy stan a miałam i to jeszcze jakie ręce, ale mam nadzieje że kiedyś.......... z czasem przejdzie i wyleczą mi się rece. Tego też wam życzę, powodzenia! :)
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/77dc0881ce.png[/img][/url]
gość
23-09-2013, 14:32:42

MOJA MAMA LECZYŁA EGZEME WSZYSTKIMI SPOSOBAMI I NIC POMOGŁY JEJ ALGI WYPIJA DZIENNIE SZKLANKĘ WYWARU A RAZ W TYGODNIU KŁADZIE ALGI W MISKĘ I WKŁADA TAM RĘCE
gość
23-09-2013, 14:36:29

Nie każdemu to może pomóc a niektórym może zaszkodzić bywały i takie przypadki.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/77dc0881ce.png[/img][/url]
gość
23-09-2013, 20:14:45

Na egzemę i łuszczycę polecam olej kokosowy jak już tutaj napisano, z tym, że wymieszany z kilkoma kroplami olejku herbacianego i lawendowego oraz niewielką ilością oleju rycynowego. Do tego przemywanie organicznym (mętnym) octem jabłkowym w stosunku 1:1 z wodą (będzie szczypać na początku), oraz picie przez słomkę (bo szkliwo) mieszanki: łyżka octu jabłkowego, łyżeczka miodu(nie jest konieczna), łyżka soku z cytryny i pół szkl ciepłej wody 3 razy dziennie: rano na czczo, przed obiadem, przed snem. Egzema ma bardzo dużo wspólnego z układem pokarmowym. Sposób z octem jest też świetny, ale nie każdy dobrze się czuje po czosnku, osoby z niskim ciśnieniem nie mogą jeść więcej niż 1 ząbek dziennie.
gość
26-09-2013, 09:34:50

mariasek 2013-09-15 20:13:39
Gość 2013-08-27 20:25:23 Znam maść domowej produkcji na egzemę i inne choroby skóry. Miałem egzemę na małym palcu prawej dłoni. Po tygodniu nie został po niej żaden ślad. Myślałem że będą nawroty ale przez rok nic się nie pojawiło.
gość
02-10-2013, 14:33:46

Panie Michale, dziekuje ze podzielil sie Pan swoja wiedza na forum, rzeczywiscie sol dziala . Dziekuje i pozdrawiam serdecznie i 100 krotne dzieki.
gość
17-10-2013, 12:05:59

Gość 2012-09-23 13:22:05 Witam egzema dłoni mam od 1,5 roku. Zaczęło się bardzo niewinnie pęknięcie skóry na środkowym palcu lewej dłoni teraz to całe dłonie z ranami do krwi i miękkiego ciała. Moje dłonie i palce wyglądały jak rozdziobana czereśnia przez szpaka. Cała reklamówka maści sterydowych wszystkie testy ( nic nie wykazały ) nic nie pomagało. Oschłe diagnozy dermatologów nie mających pojęcia co przepisać to doprowadziło się do mojego załamania. Ale jest na to sposób SÓL GORZKA tzw " siarczan magnezu " dostępna jest w każdej aptece w postaci saszetek 25g. - 3zł / 1szt.
PRZYGOTOWANIE / każdego wieczoru wsyp połowe saszetki do miski z wrzątkiem ( wody ok 1L nie więcej ) i mieszaj aż się rozpuści. Gdy woda nieco ostygnie włóż dłonie i mocz aż woda praktycznie zrobi się bardzo letnia. Następnie dłonie mają same wyschnąć, nałóż grubą warstwę wazeliny i dobrze rozprowadź i załóż bawełniane rękawiczki/ połóż się spać, a rano nie uwierzysz. Po 3 razach ( trzy sesje wieczorowe przed spaniem ) zobaczysz efekty / DERMATOLODZY PRZEPISUJĄ TYLKO STERYDY TO NISZCZY WĄTROBĘ ORAZ POGARSZA SYTUACJĘ.
MYŚLĘ ŻE POMOGĘ KOMUŚ W TEJ STRASZNEJ I PRZYKREJ CHOROBIE
czekam na efekty w postaci nowych wyleczonych
pzdr michał

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: