Gość 2014-01-03 11:57:20
Witam
od 3/4 lat mam ogromne problemy z rękoma
tak jak w temacie :sucha pękająca skóra i .... NIE małe rany
obiecałem sobie ze od początku tego roku zaczynam z tym walczyć wszelkimi środkami
Tak więc proszę o pomoc na forum (każdą pomoc, informacje, rady, leki, jakie badania itd)
Na początku palce wskazujące zaczęły pękać, później kciuki - po kilkanaście pęknięć (na 1 palcu)
Stwierdzenie było proste, że pewnie jestem na coś uczulony albo się uczuliłem
(pracowałem w budowlance, remontówka )
po 2 latach zrezygnowałem z pracy w niemczech i wróciłem do polski dalej zajmując się remontami
6 miesięcy temu wróciłem do pracy biurowej, dzięki czemu myślałem, że problemy zaczną zanikać
Ale niestety nic się nie poprawiło, a codzienna egzystencja i normalne życie jest męczarnią
Od 3 lat prawie każda noc w bawełnianych rękawiczkach, wcześniej oczywiście nakremowane maściami, które nie wchłaniają sie szybko
Na początku pomagały (szybko sie goiły/zarastały pęknięcia ale i tak pękały ponownie) maść witaminowa, maści i kremy z mocznikiem, maści na receptę od dermatologa (antybiotykowe czy sterydowe)
Jestem prawdziwym facetem i wiem co to ból ale nikomu tego nie życzę
Ręce bolą prawie non stop, a dokładnie pęknięcia, które zarastają i pękają w tym samym momencie lub tworzą się nowe
Żona nawet wysyłała mnie do kosmetyczni na .. nie wiem jak to się nazywało .. chyba piling i jakieś kąpiele w gorącej glicerynie
dzięki czemu pozbywałem się twardej suchej skóry i ręce były delikatne
ale przy tych kąpielach wkładałem sobie łyżkę drewniana w zęby żeby nie wyć z bólu
Zdarzało się ze brałem ketonal i inne leki przeciwbólowe bo ból był już nie do zniesienia
Będę teraz zaczynał ponownie wyścig po lekarzach, dermatologach , badania krew mocz wątroba wszystko co możliwe, czekam również na Waszą pomoc.
Jak będę posiadał jakieś konkretne info również opiszę, może ktoś z tego skorzysta
kup maść dermovate na pewno pomoże