Reklama:

Sucha, pękająca skóra i małe rany na dłoniach - co się dzieje? (262)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
11-09-2014, 18:54:42

Gość 2014-01-03 11:57:20
Witam
od 3/4 lat mam ogromne problemy z rękoma
tak jak w temacie :sucha pękająca skóra i .... NIE małe rany
obiecałem sobie ze od początku tego roku zaczynam z tym walczyć wszelkimi środkami
Tak więc proszę o pomoc na forum (każdą pomoc, informacje, rady, leki, jakie badania itd)
Na początku palce wskazujące zaczęły pękać, później kciuki - po kilkanaście pęknięć (na 1 palcu)
Stwierdzenie było proste, że pewnie jestem na coś uczulony albo się uczuliłem
(pracowałem w budowlance, remontówka )
po 2 latach zrezygnowałem z pracy w niemczech i wróciłem do polski dalej zajmując się remontami
6 miesięcy temu wróciłem do pracy biurowej, dzięki czemu myślałem, że problemy zaczną zanikać
Ale niestety nic się nie poprawiło, a codzienna egzystencja i normalne życie jest męczarnią
Od 3 lat prawie każda noc w bawełnianych rękawiczkach, wcześniej oczywiście nakremowane maściami, które nie wchłaniają sie szybko
Na początku pomagały (szybko sie goiły/zarastały pęknięcia ale i tak pękały ponownie) maść witaminowa, maści i kremy z mocznikiem, maści na receptę od dermatologa (antybiotykowe czy sterydowe)
Jestem prawdziwym facetem i wiem co to ból ale nikomu tego nie życzę
Ręce bolą prawie non stop, a dokładnie pęknięcia, które zarastają i pękają w tym samym momencie lub tworzą się nowe
Żona nawet wysyłała mnie do kosmetyczni na .. nie wiem jak to się nazywało .. chyba piling i jakieś kąpiele w gorącej glicerynie
dzięki czemu pozbywałem się twardej suchej skóry i ręce były delikatne
ale przy tych kąpielach wkładałem sobie łyżkę drewniana w zęby żeby nie wyć z bólu
Zdarzało się ze brałem ketonal i inne leki przeciwbólowe bo ból był już nie do zniesienia
Będę teraz zaczynał ponownie wyścig po lekarzach, dermatologach , badania krew mocz wątroba wszystko co możliwe, czekam również na Waszą pomoc.
Jak będę posiadał jakieś konkretne info również opiszę, może ktoś z tego skorzysta
kup maść dermovate na pewno pomoże
gość
11-09-2014, 18:55:54

kup maść o nazwie dermovate
gość
11-09-2014, 19:00:07

smaruj maścią o nazwie dermovate
gość
14-09-2014, 08:00:02

Witam. Ja przez parę lat miałam to samo. nikomu tego nie życzę. Nic nie pomagało. Kiedy "PANI DERMATOLOG" powiedziała mi że to już będę mieć do końca życia (nie napiszę co o niej wtedy pomyślałam}, usłyszałam reklamę w TV kremu firmy SCHOLL na pękające pięty. Kupiłam ten co efekty są widoczne po 7 dniach. Stosowałam go po każdym zetknięciu z wodą i przy nasilającym się swędzeniu, no i obowiązkowo na noc. Ja z efektów byłam bardzo zadowolona i w mojej ocenie, szybko mi pomógł. Myślę, że mógłbyś spróbować, bo wiem jakie to jest uczucie gdy mocno swędzi, a gdy skóra pęka bolą całe ręce. Gdy szukałam tego forum znalazłam także propozycję stosowania Uiercreme. Proszę sprawdź w internecie, może będzie lepszy od SCHOLLA. Życzę szybkiego poradzenia sobie z tym nieprzyjemnym problemem.
gość
15-09-2014, 15:55:41

Wczoraj w aptece pytałam o jakieś maści, ogólnie jest tego dużo, aż za dużo, wszystko cudownie działające, im szybciej tym więcej trzeba zapłacić. Farmaceutka poleciła unikać wszystkiego co pachnące, bo to ma najwięcej konserwantów i dodatkowo może podrażniać. Poleciła mi jakiś żel za 20 zł o nazwie curiosin, coś może wiecie o tym jak działa?
gość
18-09-2014, 23:27:20

Curiosin bardzo dobrze działa na gojenie, ma w składzie kwas hialuronowy i cynk co ułatwia bardzo odbudowę naskórka, nie brudzi ubrań i jest bezzapachowy co jest dla mnie dużym plusem. Warty swojej ceny
Początkująca
19-09-2014, 07:45:46

zwiazki hialuronianu z cynkiem bardzo dobrze ułatwiają gojenie i regenerację naskórka przy tym dobrze nawilżając
"Chciałbym, żeby w moim domu, obok moich butów...stały Twoje buty"
gość
29-09-2014, 05:28:58

Bardzo dobrze działa curiosin na takie trudnogojące sie ranki. Poza tym chroni ranę.
Początkująca
07-10-2014, 12:29:24

Smarój kremem do rąk i na noc zakładaj bawełniane rękawiczki,skśra siź nawilży i nie będzie pźkać,trzeba to jednak robić prawidłowo
gość
07-10-2014, 19:22:04

Gość 2014-09-11 20:54:42
Gość 2014-01-03 11:57:20
Witam
od 3/4 lat mam ogromne problemy z rękoma
tak jak w temacie :sucha pękająca skóra i .... NIE małe rany
obiecałem sobie ze od początku tego roku zaczynam z tym walczyć wszelkimi środkami
Tak więc proszę o pomoc na forum (każdą pomoc, informacje, rady, leki, jakie badania itd)
Na początku palce wskazujące zaczęły pękać, później kciuki - po kilkanaście pęknięć (na 1 palcu)
Stwierdzenie było proste, że pewnie jestem na coś uczulony albo się uczuliłem
(pracowałem w budowlance, remontówka )
po 2 latach zrezygnowałem z pracy w niemczech i wróciłem do polski dalej zajmując się remontami
6 miesięcy temu wróciłem do pracy biurowej, dzięki czemu myślałem, że problemy zaczną zanikać
Ale niestety nic się nie poprawiło, a codzienna egzystencja i normalne życie jest męczarnią
Od 3 lat prawie każda noc w bawełnianych rękawiczkach, wcześniej oczywiście nakremowane maściami, które nie wchłaniają sie szybko
Na początku pomagały (szybko sie goiły/zarastały pęknięcia ale i tak pękały ponownie) maść witaminowa, maści i kremy z mocznikiem, maści na receptę od dermatologa (antybiotykowe czy sterydowe)
Jestem prawdziwym facetem i wiem co to ból ale nikomu tego nie życzę
Ręce bolą prawie non stop, a dokładnie pęknięcia, które zarastają i pękają w tym samym momencie lub tworzą się nowe
Żona nawet wysyłała mnie do kosmetyczni na .. nie wiem jak to się nazywało .. chyba piling i jakieś kąpiele w gorącej glicerynie
dzięki czemu pozbywałem się twardej suchej skóry i ręce były delikatne
ale przy tych kąpielach wkładałem sobie łyżkę drewniana w zęby żeby nie wyć z bólu
Zdarzało się ze brałem ketonal i inne leki przeciwbólowe bo ból był już nie do zniesienia
Będę teraz zaczynał ponownie wyścig po lekarzach, dermatologach , badania krew mocz wątroba wszystko co możliwe, czekam również na Waszą pomoc.
Jak będę posiadał jakieś konkretne info również opiszę, może ktoś z tego skorzysta
kup maść dermovate na pewno pomoże
Mam nadzieję że przeczytasz moją informację , ale może pomoże też innym szukającym pomocy. Gdy przeczytałem twoją historię o problemach z dłonimi, pomyslałem, że jeszcze paremiesięcy temu mógłbym napisać tak samo, ale teraz jest zupełnie inaczej.Funkcjonuję, pracuję i mogę robić wszystko o czym kiedyś mogłem tylko pomarzyć. Przeżyłem ból, zwątpienie, gabinety, dziesiątki lekarzy(niektórzy mówili że z tego nigdy się nie wyleczę)o których chcę zapomnieć. Mój sposób leczenia miał przypadkowy początek, gdzieś czytałem o prof.Budwig i jej diecie, jednak zapamiętałem jeden szczegół, a konkretnie kwasy omega-3. W sklaepie ze zdrową żywnością zobaczyłem preparat BIOFLAX kapsułki z olejem wysokolinolenowym Omega 3. Brałem je przez 2,5 miesiąca w/g zaleceń z ulotki i okazało się że zrogowacenia i pęknęcia na dłoniach, pekające pięty znikają i pojawia sie nowa skóra. Obecnie 1 raz dziennie biorę 1 kapsułkę 500mg BIOMEGALIN 3-6-9 i to już mi wystarcza do całkowicie normalnego życia. Mam nadzieję że spróbujesz i inni też i będzie taki sam efekt. Nie używam już żadnych maści, kremó,sterydów i innych specyfików na które wydałem kupę pieniędzy. Pozdrawiam a jeśli będą potrzebne dokładniejsze informację pytajcie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: