Reklama:

świerzb (948)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
25-05-2010, 02:13:20

derbac m. to najskuteczniejszy w tej chwili lek na swierzba.niestety nie wiem czy dostepny jest w Polsce.na pewno mozna go dostac na wyspach ok 10 euro za butelke.wyleczylem nim swierzb w 3 dni.jesli macie mozliwosc to postarajcie sie o ten lek.ja zarazilem sie od kota lub psa ktorymi sie opiekowalem podczas urlopu moich znajomych.to byla meka ojej.powodzenia wszystkim walczacym z podskornym potworem.
gość
25-05-2010, 21:44:14

przechodziłam przez to raz teraz musze przejsc przez to drugi raz... na poczatku byl crotamition ,pozniej masc siarkowa-przeszlo-pranie odkażanie prasowanie -MASAKRA .ale sie udalo.. choc skora po tej siarkowej-jedna wielka masakra-cala podrazniona .minęły 2 msce i znów - kolega . bozeeee co za tragedia . !! teraz infectoscab-podobno stosuje sie raz , wiec jest to o wiele lepsze niz smarowanie sie przez 4 dni tlustymi smierdzacymi maściami ;/ i podobno dobry, jutro kupie , wieczorem sie posmaruje cala , i rano kąpiel . od razu zmiana poscieli -pranie -prasowanie- odkażanie . wszystko co dotychczas bylo uzywane idzie do szafy na 2 tyg, oby przeszlo ....
Początkująca
28-05-2010, 15:50:30

Witam mam pytanie a nawet dwa. Jak się zabezpieczyć przed świerzbem jeżeli mój pies ma świerzb?? I czy świerzb przechodzi z psa na człowieka?? Proszę o szybką odpowiedź.
Początkująca
28-05-2010, 15:57:27

Czy świerzb jest niebezpieczny dla człowieka??
Początkująca
28-05-2010, 15:57:50

Czy świerzb jest niebezpieczny dla człowieka??
gość
04-06-2010, 10:44:17

Treść zablokowana przez moderatora

gość
06-06-2010, 17:03:17

cześć, ja byłam leczona ponad 4 miesiące na alergie.już nie dawałam rady ciagle mnie swędziało ale znalazł się dermatolog który stwierdził świerzba i byłam leczona tabletkami tefexo 180 i crotamiton maść pomogła tylko na swędzenie ale ciagle nic nie znikało wkońcu babka w aptece poradziła mi InfectoScab 5% krem jest na recepte kosztuje ok. 50 zł ale mozna go uzyc jednorazowo i pomaga, już prawie tydzien jak się posmarowałam i jest efekt nie swędzi i znika to swiństwo ale na efekt końcowy trzeba czekac 14 dni. polecam wam go bo miło jest patrzec znów na siebie i widziec efekty leczenia. a tak wogóle to juz jednorazowe uzycie pomaga w większosci przypadkach a jak nie zejdzie do końca to mozna znów się posmarować po 14 dniach ale wierze żę nie bedzie takiej potrzeby to jest nowy lek w Polsce niedawno został dozwolony powodzenia
gość
07-06-2010, 22:33:08

gość
14-06-2010, 09:13:36

gość
29-06-2010, 11:10:07

witam mam pytanko czy może mi ktoś pomóc .Mój syn miał świerzb ale został wyleczony maścią z dodatkiem siarki 10%.Ale dzisiaj kąpał się w basenie z chorą osobą na to świństwo czy może się zarazić .Proszę o pomoc :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: