Reklama:

świerzb (948)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
19-01-2009, 13:54:00

ludzie nie wydawajcie tyle pieniędzy na te *** novoscarbiny mój dermatolog powiedział ze to *** i nic nie daje bardziej pomaga na to aby się nie zarazić , lepiej maść siarkowa nie pomoże po pierwszej kuracji od razu , ale trzeba smarować się przez 5 dni potem kąpiel , natłuścić porządnie skóre i po dwóch dniach kuracje powtórzyć . Skora strasznie się zniszczy , na szyi mogą zrobić się strupy ale to zejdzie naprawde sprubójcie tego
gość
19-01-2009, 13:57:00

WItajcie
Dzieki za rady .Świerzb dotyka osób które często się myją , rozmawiałam z lekarzem .Nasza skóra jest pozbawiona flory bakteryjnej ,,,hihi
Dzisiaj syn robi kąpiel po 3 dniach .Wyszoruje się mydłem siarkowym pod prysznicem a potem kąpiel z nadmanganianem potasu i jak wyschnie to natrze się olejkiem z drzewa herbacianego
Zaglądajcie to powiem wam czy pomogło ,,ja jutro będę te czyności wykonywać.
Pozdrawiam Beata
P>S> Zaczynasz szorować domestosem pokoje
gość
19-01-2009, 14:35:00

Mieszkam w Anglii i meczylem sie dwa miesiace z wysypka. Dzis kupilem Lyclear i bede pisal czy dziala. Lek kosztuje tu w aptece prawie 10 funtow, na allegro musi pewnie kosztowac z 80 zl.
gość
19-01-2009, 14:48:00

o tak koniecznie daj znać bo też chcę kupić dla całej rodziny ale troche kosztuje i musze wydać na to ok 400 zł maaasakra , przesrany miesiąc
gość
20-01-2009, 10:52:00

Witajcie
Mam prośbe do pani z angli o skład leku który kupiłaś ,,,,,,,może jest jakiś polski lek i było by taniej .Skontaktuje się p.doktor to bym wam powiedziała .
Beata
gość
20-01-2009, 11:21:00

permetryna , co to jest ?
gość
20-01-2009, 13:36:00

wie pani oczywiście że jest ale dla zwierząt a nie ludzi to jest totalna bzdura ze dla zwierząt są szczepionki i bardzo dobre leki a dla ludzi nie :Oto nasza Polska Cała
gość
20-01-2009, 14:00:00

Witam. Dr Anna Udrycka-Wróblewska i dr Adam Śmigla - poszukuje opinii na ich temat i adresów gdzie przyjmuja.
gość
21-01-2009, 05:26:00

Mieszkam w Anglii i meczylem sie dwa miesiace z wysypka. Dzis kupilem Lyclear i bede pisal czy dziala.

Witam ponownie w drugim dniu kuracji. Swedzi troche mniej. Dlonie wygladaja lepiej ale smarowalem je kilkakrotnie w ciagu dnia. Krosty na ciele dalej wygladaja paskudnie. W drugim dniu kuracji swedzi mocniej niz w pierwszym ale mniej niz przed kuracja. Pierwsza tubka kremu starczyla mi na jeden dzien, bo smarowalem sie jak wsciekly. Szczescie ze lek jest tu powszechnie dostepny
Początkująca
21-01-2009, 07:54:00

dzien dobry...nabawilam sie tego swinstwa od corki,ktora przywiozla to z kolonii.nasz rodzinny lekarz stwierdzil,ze to alergia i przepisal leki,ale tez mial podejrzenia co do swierzba..i niestety sprawdzilo sie..corka przeszla 3dniowe leczenie Novoscabinem i jej przeszlo,ale zdazyla zarazic juz mnie dotykajac mojego brzucha,gdyz bylam na poczatku ciazy,wiec niestety mozliwosc leczenia byla ograniczona..teraz juz jestesmy wyleczone,bez paniki,spokojnie zwyklym Novoscabinem:oto przepis-po kilkunastominutoej goracej kapieli nasmarowac cale cialo wstrzasnietym do bialego Novoscabinem,ale nie przez 3 dni tylko 7,conajmniej 2xdziennie,a w poczatkowej fazie mozna i 3x ,mycie tylko higieiczne,ciezko wytrzymac,ale mozna,mocno wcierac w m-ca,w ktorych jest najbardziej widoczny,ale nie omijac m-jsc,w ktorych niby go nie ma,po 3 dniach zasuszy sie,ale krostki moga wyskakiwac tam,gdzie wczesniej ich nie bylo,nalezy wtedy potraktowac je specjalnie mocno wcierajac-uzywajac tego stwierdzenia mam na mysli takie wcieranie,az rozgrzeje sie skora i bedzie sucha..to jest strasznie meczace i nuzace,ale warto..po 7 dniach meczacej fizycznie i psychicznie kuracji moje dzieci i ja mylismy sie pod prysznicem szarym mydlem rano i wieczorem przez kilka dni,gdyz skora nadal nam smierdziala i oczyszczala sie,smarowalismy sie tlustymi balsamami,i dzieciakom pomoglo,ale mi niestety,byc moze dlatego,ze skora w czasie ciazy sie rozciaga nie pomogly balsamy i na dodatek zaczely wyskakiwac nowe krostki..bylam juz tak umeczona i spanikowana,ze wszystkiego mi sie odechcialo,ale powiedzialam sobie O NIEE jakis robal nie bedzie mi tu podskakiwal..to nie moze byc swierzb,bo zarazanie trwa od3 do6tygodni i faktycznie mialam racj..to bylo podraznienie,uczulenie nie wiem jak to nazwac,ale swedzialo jak diabli..kupilam zwykla masc z wit.a i smarowalam 2x dziennie i pomoglo ..jestem,a wlasciwie jestesmy wyleczone..co do ubran i bielizny wyprac,wyprasowac,i odstawic na kilka dni,a w miare mozliwosci kupic ze dwie zmiany nowej bielizny i skarpetek,a uzywana wymrozic..i jeszcze ciekawostka-moj maz,ktory pracuje za granica i przyjezdza co kilka tyg.sie nie zarazil..nie wiem dlaczego,ale mial szczescie ...zycze wam powodzenia i wiecej wiary..to cholerstwo mozna pokonac...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: