Reklama:

grzybica paznokci - jak leczyć -da się wyleczyć (547)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
10-08-2017, 12:25:30

Ja też stosowałam jodynę , po 3 tyg nie było śladu po grzybicy paznokcia
gość
20-08-2017, 18:31:53

Treść zablokowana przez moderatora

gość
29-08-2017, 08:35:57

generalnie walka nie jest łatwa i jak się dowiedziałam, że dopadła mnie grzybica paznokci jak leczyć naczytałam się bardzo dużo, w końcu zdecydowałam się na badania kliniczne https://pratia.com/ i liczę, że to może być jakaś odpowiedź na ten wstydliwy jednak dla mnie problem
gość
18-01-2018, 05:32:58

gość
25-01-2018, 10:01:23

-Ci co piszą że lekarz i lek wyleczy ..otóż nie...Bralam 4 miesiące terapie pulsowa plus lakier, po dwóch miesiącach grzybica wchodziła dalej na zdrowy paznokieć , więc zmiana leku i doustnie przez pół roku codziennie tabletki , po tym znowu 3 miesięczny puls...Czyli jakieś 1.5 roku leczenia doustnego i zewnętrznego ...I nic paznokieć nadal jeżeli rośnie to od połowy z grzybem...odwiedziłam podologa , który zarazil mi najprawdopodobniej drugi duży paznokieć bo grzebal w zdrowym paznokciu przyzadem którym badał chory paznokieć ..teraz odchodzi mi i na drigiek dużym palcu. MIMO że jestem na pulsie iraxem paznokieć sie zarazil ..brak słów. .mi nic nie pomaga
gość
29-01-2018, 20:45:44

Soda skutecznie usuwa grzyba i zapach z butów
gość
19-02-2018, 00:48:19

Witam wszystkich 😀
Trochę sobie tutaj poczytałam o tej grzybicy i chciałam zapytać ile czasu mniej więcej ona się rozwija? Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji. Chodzi mi o to po jakim czasie paznokieć staje się żółty, zgrubiały i tak dalej. Pytam dlatego, że od jakichś 2/3 lat (może więcej) w kącikach obu dużych palców (od wnętrza stopy) mam takie jakby "otarcia". Przynajmniej to wygląda jak otarcia, paznokcie nie mają przebarwień ani innych objawów, jakie tutaj opisaliście. Są po prostu w tych miejscach bardziej łamliwe i tak jakby trochę się rozwarstwiają(?)
Poza tym wyglądają normalnie i mają normalny kolor. Czy po takim czasie wyglądałyby już na "chore"?
Sama już nie wiem czy to grzybica, czy może wina butów albo brak witamin :l
Profilaktycznie zaczęłam stosować propolis, póki co paznokieć jest od niego żółty, nie ma żadnej reakcji alergicznej. Po czym stwierdzić jego ewentualne skutkowanie?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
gość
08-04-2018, 07:21:39

gość
22-05-2018, 18:27:04

kilku dni stosuję jodynę też jestem ciekawa efektu
gość
02-06-2018, 23:46:51

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: