Reklama:

*** (1034)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
11-09-2010, 19:38:53

pisałam nie dawno ze brak skutków ubocznych...
jednak teraz mam problem.. miałam tylko suche usta...
ale od wczoraj na ustach pojawiły mi sie takie malutkie, białe plamki... takie drobne da się je wyczuć przy dotyku

błagam czy ktoś zna sposób na tę dolegliwość ??

pozdrawiam...
gość
13-09-2010, 10:59:48

witam:)
ja też miałam takie małe bąbelki , usta smarowałam kremem oliwkowym z ziaji, samo Ci zmiknie , bynajmniej mi znikło:)
gość
17-09-2010, 19:53:17

Gość 2010-08-17 21:10:30 Witam. Czytałem wypowiedzi różnych osób na tym forum jak i na innych i niektórzy piszą że podczas kuracji pija alkohol... czyli robia to co ja robiłem podczas swojej... tzn ona jeszcze trwa dokładnie przez 2 miesiące bedzie jeszcze trwała. Dam wam bardzo dobra rade - nie pijcie podczas brania tego leku!!! nawet piwa!!! Teraz wam nic nie jest, mi również, ale za pare lat albo nawet i wcześniej skutki moga byc bardzo złe.... nie u wszystkich bo to zalezy od organizmu ale u niektórych osób moga byc! Jak ostatnio poszedłem do dermatologa na wizytę i miałem podwyzszone trójglicerydy i własnie dlatego moja kuracja się przedłuży o miesiąc bo mam teraz mniejszą dawkę i jak powiedziałem że to zapewne przez grila i alkohol który ostatnio piłem to myślałem że dermatolog mnie wyrzuci z gabinetu... nasłuchałem się tyle negatywnych rzeczy na temat picia podczas kuracji że musze napisac na tym forum aby nikt nie pił jak bierze ***... wątroba może naprawde nie wytrzymac i może byc bardzo źle w przyszłości. Od razu dermatolog kazała mi zrobic badania na wątrobe aby sprawdzic czy jest ok i czy jest możliwe dalsze leczenie. odezwę się za miesiąc jak zrobie badania i zobaczymy co to z tego będzie... Dodam że piłem wtedy vódke- duzo vódki i jakies 6 albo 7 piw... kac na drugi dzień był straszny. I to zdarzało się kilkanaście razy takie wyskoki z alkoholem.. vódka to jakieś 4, 5 razy a piwko duzo więcej... nie radze nikomu pic jeśli chcecie bezpiecznie przejsc przez ta kuracje i wyleczyc sie bezpiecznie z trądziku i nie miec problemów z wątrobą!!! pozdrawiam.

dzięki za info...
w ulotce tego nie było, więc się nie przejmowałam i jak to na wakacjach troszke się zaszalało. Czasem wątroba kolneła, ale jestem hipochondryczką, więc przestałam zwracać uwagi na takie drobiazgi. Jednak teraz KONIEC. Trzeba się oszczedzać, z tym lekiem na prawde nie ma żartów...
gość
17-09-2010, 20:01:04

Gość 2010-08-17 21:10:30 Witam. Czytałem wypowiedzi różnych osób na tym forum jak i na innych i niektórzy piszą że podczas kuracji pija alkohol... czyli robia to co ja robiłem podczas swojej... tzn ona jeszcze trwa dokładnie przez 2 miesiące bedzie jeszcze trwała. Dam wam bardzo dobra rade - nie pijcie podczas brania tego leku!!! nawet piwa!!! Teraz wam nic nie jest, mi również, ale za pare lat albo nawet i wcześniej skutki moga byc bardzo złe.... nie u wszystkich bo to zalezy od organizmu ale u niektórych osób moga byc! Jak ostatnio poszedłem do dermatologa na wizytę i miałem podwyzszone trójglicerydy i własnie dlatego moja kuracja się przedłuży o miesiąc bo mam teraz mniejszą dawkę i jak powiedziałem że to zapewne przez grila i alkohol który ostatnio piłem to myślałem że dermatolog mnie wyrzuci z gabinetu... nasłuchałem się tyle negatywnych rzeczy na temat picia podczas kuracji że musze napisac na tym forum aby nikt nie pił jak bierze ***... wątroba może naprawde nie wytrzymac i może byc bardzo źle w przyszłości. Od razu dermatolog kazała mi zrobic badania na wątrobe aby sprawdzic czy jest ok i czy jest możliwe dalsze leczenie. odezwę się za miesiąc jak zrobie badania i zobaczymy co to z tego będzie... Dodam że piłem wtedy vódke- duzo vódki i jakies 6 albo 7 piw... kac na drugi dzień był straszny. I to zdarzało się kilkanaście razy takie wyskoki z alkoholem.. vódka to jakieś 4, 5 razy a piwko duzo więcej... nie radze nikomu pic jeśli chcecie bezpiecznie przejsc przez ta kuracje i wyleczyc sie bezpiecznie z trądziku i nie miec problemów z wątrobą!!! pozdrawiam.

dzięki za info...
w ulotce tego nie było, więc się nie przejmowałam i jak to na wakacjach troszke się zaszalało. Czasem wątroba kolneła, ale jestem hipochondryczką, więc przestałam zwracać uwagi na takie drobiazgi. Jednak teraz KONIEC. Trzeba się oszczedzać, z tym lekiem na prawde nie ma żartów...
gość
17-09-2010, 22:04:33

Gość 2010-09-11 18:57:58 Witam
kuracje zakończyłam w marcu tego roku, niestety dzisiaj na twarzy tragedia wiele ropnych syfow, właściwie mam dość, brałam przez 8 miesiecy dawkę na przemian 20, 30 dziennie przy wadze 60 kg. Hmm... nie wiem co robić i czy zdecydować się na 2 kurację czy ktos ma podobny przypadek??

moje gg 10635656 odezwij sie
gość
18-09-2010, 19:20:25

ja wróce to tych ust...
nie pomogła mi ziaja... jest coraz gorzej smaruje 24h na dobe nawet w nocy budze sie po 5 razy zeby smarować.
Nie mogę juz tych ust otwierać tak sa popękane i poranione:(
gość
19-09-2010, 14:09:12

Witam. Biorę *** od 7 dni. Na razie nie wiedzę żadnych zmian oprócz lekko zeschłych ust. Obawiam się, że mój lekarz przepisał mi zbyt małą dawkę. Biorę dziennie 20 mg przy wadze 75 kg.
gość
20-09-2010, 11:21:32

a jak długo męczysz się z trądzikiem?
ja ok 6 lat.
mi lekarz przy wadze 59kg zapisał 40 mg...
powiedział ze kuracja w sumie potrwa 6 miesiecy...
zazywam lek miesiac widze ogromną poprawe lecz mam nadzieje ze pozbędę sie tych czerwonych plam na twarzy które pozostały po tradziku

pozdrawiam
gość
20-09-2010, 16:53:25

ja mam 10 przy wadze 45 ... też chyba za mało mi przepisała
gość
25-09-2010, 14:20:46

hey ;D
dziś moja p. dermatolog przepisała mi ***.. Moja cera jest okropna mam wypryski na prawie całej twarzy..
A co do działania tego leku jestem w 100% przekonana że pomorze .. Bo moja siostra skończyła tą kurację jakieś 1,5 roku temu.. Miała cerę jeszcze gorszą niż ja.. przede wszystkim skutkami ubocznymi były suche usta, sucha śluzówka.. Jej kuracja trwała 10miesięcy a po 2 miesiącach nie miała już prawie żadnych wyprysków. od 1,5 roku ma cerę wręcz idealną zero krost itp.
A co do suchych ust. Nasza dermatolog daje nam za free pomadki dla pacjentów przyjmujących izotex (jest to lek bardzo podobny do ***) Pomadka rewelacja.. bardzo nawilża usta i nie są aż tak popękane

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: