Reklama:

*** (1034)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
23-10-2008, 14:19:00

A po jakim czasie statystycznie powinno się odczuwać jakieś skutki uboczne? Wzięłam 3 tabletke i nie czuje nic, wiem że to krótko ale wolałabym też wiedzieć, że cokolwiek się dzieje, że organizm jakoś reaguje. Lepiej czy gorzej ale reaguje.
Początkująca
23-10-2008, 14:36:00

już po pierwszych 2 tyg. odczujesz skutki uboczne przyjmowania tego leku a nie są one zbyt miłe dla mnie chyba najgorsza była wysuszona skóra!bo nie wysusza sie wszędzie równo tylko miałam placki wysuszonej czerwonej skóry wyglądało to okropnie jakbym jakiś trąd miała hehe a zwłaszcza było uciążliwe latem bo wstydziłam się chodzić z odsłoniętymi ramionami. Suche usta kolejny problem - miałam tak wysuszone że praktycznie mogłam sobie zrywać usta płatami nic mi nie pomagało aż odkryłam rewelacyjną szminkę z wiesiołka dostępna w każdej aptece za około 5 zł polecam wszystkim !!! pozdrawiam i życzę wytrwałości bo ja już ta kurację mam za sobą jeeee [addsig]
Shiwa
gość
24-10-2008, 07:04:00

jeśli chodzi o skutki uboczne, to ja nie odczuwałam żadnych oprócz wysuszonych ust przez pierwsze 2-tyg. ale bez przesady... To jest chyba sprawa indywidualna. najwyraźniej moja cera była bardzo, bardzo tłusta. jestem ju z w czwartym miesiącu kuracji i jest ok. Pozdrawiam
gość
24-10-2008, 15:32:00

Witam wszystkich współtowarzyszy niedoli... Miło, że jest taki portal, gdzie można podzielić się swoimi doświadczeniami na temat walki z tym dziadostwem. Dzisiaj wziełam 5 tabletkę ***. Nie powiem, żeby już było widać jakikolwiek piorunujący efekt (poza suchymi ustami) ale jestem dobrej myśli. Przeczytałam wszystkie dostępne tu posty i napewno też tak łatwo się nie poddam Leczę się już dobre kilka lat. Trądzik to moja codzienna zmora. Kto jak kto ale wy wiecie to najlepiej. Mam tylko jeden dylemat Czy jest jakiś sportowiec, który odpowie mi na pytanie czy w czasie kuracji bardzo spada wydolność organizmu? Zajmuję się ratownictwem wodnym a co za tym idzie- dużo pływam, biegam. Nie mogę sobie zatem pozwolić na chwile dużej niedyspozycji...??? Pozdrawiam
gość
25-10-2008, 10:33:00

"Czy jest jakiś sportowiec, który odpowie mi na pytanie czy w czasie kuracji bardzo spada wydolność organizmu? Zajmuję się ratownictwem wodnym a co za tym idzie- dużo pływam, biegam. Nie mogę sobie zatem pozwolić na chwile dużej niedyspozycji...??? Pozdrawiam
"
otoz jezli chodzi o spadek wydolnosci to czegos takiego nie zauwwazylem przez ostatnie 5 miesiecy wiec nie masz sie co obawiac. Chcialbym Ci tylko podkreslic ze ogolnie wysilek fizyczny przy tej kuracji nie jest wskazany. Mi dermatolog zakazala nadmiernego weysilku. Pozatym napisales, ze plywasz.... Oddradzilbym Ci basen!!!!!! woda chlorowana to zabojstwo na Twoja skore przy tym leku. ODRADZAM!!!!!

Pozdr LEMIEUX
Początkująca
25-10-2008, 12:31:00

a kto Ci tak powiedział że chlor to zabójstwo przy tej kuracji? Nie popadajmy w paranoje i nie róbmy z siebie jakiegoś kaleki! Ja jestem bardzo aktywna fizycznie - trenuję wspinaczkę skałkową a ostatnio miałam ważne egzaminy sprawnościowe i dużo ćwiczyłam i jakoś żyję!Nie zauważyłam u siebie żadnego spadku sprawności!
Shiwa
gość
26-10-2008, 13:22:00

"otoz jezli chodzi o spadek wydolnosci to czegos takiego nie zauwwazylem przez ostatnie 5 miesiecy wiec nie masz sie co obawiac. Chcialbym Ci tylko podkreslic ze ogolnie wysilek fizyczny przy tej kuracji nie jest wskazany. Mi dermatolog zakazala nadmiernego weysilku. Pozatym napisales, ze plywasz.... Oddradzilbym Ci basen!!!!!! woda chlorowana to zabojstwo na Twoja skore przy tym leku. ODRADZAM!!!!!

Pozdr LEMIEUX

Nie ukrywam , że bardzo mnie tą wiadomością zmartwiłeś dlatego byłabym wdzięczna gdybyś napisał na jakiej na czym opierasz te informacje. Słyszałam, że wysiłek fizyczny może powodować bóle mięśni itp. ale mnie to nie dotyczy i mam nadzieję, że to się nie zmieni. Generalnie chodzi mi o kwestię tego chloru. Basen to nieodłączny element mojego życia (trenuję 3 razy w tyg). W jaki sposób może mi zaszkodzić chlor?
Pzdr. MAGDA
gość
27-10-2008, 11:44:00

Odnosnie chloru. Zapytaj sama swoja dermatolog. Chlor to zwiazek chemiczny niszczacy bakterie. Czy jak masz jakas rane to idziesz tez na basen??? Nie sadze. Podczas brania *** skora jest podrazniona przez ten lek. Zwlaszcza te zmiany skorne (okropne krosty), a idac na basen i zanuzajac sie w wodzie pelnej chloru dodtakowo ja podrazniasz!!!! Czy nie zauwazylas ze zaraz po wyjsciu z wody zmiany skorne sa ddatkowo zaczerwienione badz bordowe? Jezeli tak to stanowczo odradzam Ci basenu. Pozdr

LEMIEUX
gość
27-10-2008, 14:45:00

Właściwie to może i masz rację... Buzia po basenie jest trochę inna, wysuszona a zmiany skórne podrażnione. Koniecznie dopytam o to moją dermę. Problem w tym, że pierwszą wizytę mam dopiero za 3 tyg. dlatego chciałam to wiedzieć już teraz.
Poza tym chciałabym jeszcze napisać, że biorę *** dopiero tydzień, a już widać efekty jego działania. Moja cera sukcesywnie sie poprawia, a przy tym nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, jedynie standardowo suche usta, ale to pikuś przy tym jak nieraz wysuszały skórę te wszystkie leki zewnętrzne. Jestem dobrej mysli
MaGda
gość
28-10-2008, 18:27:00

Droga Magdo, to zaskakujace, ze juz po tyg zaobserwowalas zmiany na lepsze... u mnie dopiero po jakichs 2 miesiacach moglem mowic o poprawie. Mam pytanie do osob ktore sa w polowie kuracji albo juz po. Czy w obecnej pogodzie gdy wyjda na zimne powietrze ich zmiany potradzikowe ciemnieja i robia sie bardziej wyrazne?? ja zauwazylem takie zmiany. Po prostu bardziej je widac co nie jest zbyt komfortowe :/ Najgorsze sie jest to ze aby usunac blizny(mikrodermabrazja) trzeba czekac kolejne pol roku od zakonczenia kuracji ( Coz ... bez cierpliwosci sie tutaj nie obejdzie.
Pozdrawiam
LEMIEUX

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: