Reklama:

*** (1034)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
30-03-2008, 19:14:00

Ja na Twoim miejscu nie bral bym w ten dzien leku. Jeden dzien bez *** nie zaszkodzi, ale wiadomo ze z alko tez przesadzic nie mozesz pozadrawiam
gość
02-04-2008, 17:42:00

Hej!!! ja przyjmuję *** 20 już od ponad trzech miesięcy ( właśnie kończę czwarte opakowanie) Mój dermatolog stwierdził , że na pięciu opakowaniach moja kuracja powinna się zakończyć.W tej chwili efekty są po prostu cudowne.Miałam trądzik na twarzy dekolcie i plecach....teraz już zapomniałam co to jest trądzik moja cera wygląda zupełnie inaczej, jest gładka nie mam już przebarwień, a blizny prawie całkowicie zanikły( mam nadzieję ,że po zakończeniu kuracji nie będzie po nich śladu) Jedyne efekty uboczne jakie mam po stosowaniu *** to wysuszone usta i bóle kręgosłupa ale czego się nie zrobi dla gładkiej cery osobiście bardzo polecam ten lek , ja jestem nim zachwycona.Miałam bardzo mocny trądzik i głębokie blizny .....teraz mam gładką cerę.Tylko w niektórych miejscach pozostały mi delikatne blizny , których prawie nie widać , ale mój dermatolog powiedział , że one też znikną :D:D
gość
02-04-2008, 18:01:00

Hej!!! ja przyjmuję *** 20 już od ponad trzech miesięcy ( właśnie kończę czwarte opakowanie) Mój dermatolog stwierdził , że na pięciu opakowaniach moja kuracja powinna się zakończyć.W tej chwili efekty są po prostu cudowne.Miałam trądzik na twarzy dekolcie i plecach....teraz już zapomniałam co to jest trądzik moja cera wygląda zupełnie inaczej, jest gładka nie mam już przebarwień, a blizny prawie całkowicie zanikły( mam nadzieję ,że po zakończeniu kuracji nie będzie po nich śladu) Jedyne efekty uboczne jakie mam po stosowaniu *** to wysuszone usta i bóle kręgosłupa ale czego się nie zrobi dla gładkiej cery osobiście bardzo polecam ten lek , ja jestem nim zachwycona.Miałam bardzo mocny trądzik i głębokie blizny .....teraz mam gładką cerę.Tylko w niektórych miejscach pozostały mi delikatne blizny , których prawie nie widać , ale mój dermatolog powiedział , że one też znikną :D:D
gość
02-04-2008, 18:02:00

gość
02-04-2008, 18:02:00

Początkująca
03-04-2008, 08:50:00

pierwszy raz słyszę żeby ktoś miał tak krotką kurację (5 opakowań) to chyba nie miałaś aż tak poważnego trądziku jak opisujesz. Sama mam przepisane *** na 8 miesięcy a miałam wypryski tylko na twarzy i to wcale nie aż tak dużo. Moja dermatolog twierdzi że powinno przejść się właśnie taką 8 miesięczną kurację żeby trądzik nie powrócił i właśnie dużo osób na forum opisuje o 8 miesiącach tej kuracji zresztą długość leczenia, dawka leku itp. dostosowuje się też do wagi. Ale jak faktycznie po 5 opakowaniach nie powróci trądzik to gratuluje [addsig]
Shiwa
Początkująca
04-04-2008, 17:01:00

Nie ważne jak długo będzie trwać kuracja, ważniejsze jest wybranie odpowiedniej dawki - minimum to 120 mg/ kg ciała. Mniej nie ma sensu, bo wtedy jest bradzo duże ryzyko nawrotu....
gość
06-04-2008, 14:18:00

Witam Stosuję *** od 30 dni dawka 25. Po wizycie u lekarza zmniejszono mi dawkę do 20. Czy to mozliwe po miesiącu?;/ Efekty są.. Ale były lepsze po 2 tygodniach.Moze to dlatego, ze w czasie kuracji zachowowałam na OSPE WIETRZNA ! ;| w wieku 17 lat ! ;| Przed ospą mialam tylko popękane usta. Po ospie wyskoczyło mi parę syfków na czole i na polczkach . Po miesiacu kuracje oefekt 1- NIE PRZETŁUSZCZAJĄ MI SIĘ WŁOSY ! [Chyba pogadam z dermatologiem, zeby mi wydłuzyła kuracje do 8 miechow. Nie chce wydawac kasy na kuracje leczącą nawrót;/ a boje sie, ze ona mi ten lek będzie zmniejszac co miesiac o 5mg ;/ Pozyjemy,zobaczymy. narazie jest OK. aaa...efekty uboczne to popękane usta jak juz wspomniałam wczesniej i bóle w krzyżu... ale trzymam sie Pozdrawiam osoby walczace z tym paskudztwem ! Damy rade ! Ja walcze z tradzikiem na plecach i buźce...
gość
10-04-2008, 22:32:00

wiecie z tymi dawkami to jest bardzo roznie, moja dermatolog nigdy nei dawala mi takich dawek jak wynikalo z ulotki (na poczatku o ile pameitam to bylo okolo 1/3 tego co powinnam brac wg ulotki) a wiem ze jest dobrym lekarzem i leczy *** juz bardzo dlugo, wiec jesli jakie leczenie nie byloby skuteczne a ona nie bylaby dobrym specjalista to nie trzeba by czekac 2 miesiecy do jej prywatnego gabinetu w Warszawie teraz biore juz ponad 9 miesiecy, ale obecnie biore dwa razy w tygodniu po 10mg czyli bardzo bardzo malo... a efekty z tego leczenia sa i to ogromne. pozostalo mi tylko leczenie blizn ale to juz chyba tylko mikrodermabrazja... a i mysle ze nie nalezy bac sie nawrotu przynajmniej jesli macie zmniejszana dawke i nie widac jakiegos pogorszenia, to jak sie calkiem przestanie brac chyba nie bedzie tak zle Powodzenia wszystkim walczacym
gość
12-04-2008, 14:28:00

hej hej
Ja biore *** ósmy miesiąc. teraz biorę już co dwa dni, dawkę 10mg. w sumie brałam na początku dwa miesiące 20mg, potem dwa tygodnie 30mg...lekarka zmniejszyła mi jednak dawkę,bo efekt nie był pożądany,a ja byam w tych 10%, które leczenie przechodzą dość drastycznie,tzn ciągle mnie wysypywało, stąd ta dawka 30mg. Ostatnio jednak brałam z 4 opakowania po 10mg. nie mam już świeżych wyprysków. Jedynie blizny na twarzy i plecach, które zostały, ale są mniej widoczne, już bledną. mojja pani doktor powiedziała, że blizny są widoczne zwłaszcza przy braniu tabletek,a po zakończeniu kuracji znikają, ajeśli jest to konieczne, to stosuje się mikrodermabrazję. jestem dobrej myśli, a do końca kuracji, tylko ponad miesiąć :P

Powodzenia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: