Reklama:

*** (255)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
31-01-2011, 00:01:27

*** przyjmuję 3 mies w dawce 60mg na dobę przy wadze 55 kg trądzik fakt na twarzy zginął na plecach niestety jeszcze nie:( ale jest duża poprawa. Wszystko by było ok gdyby nie silne złuszczanie skóry na ustach (z pomadką się nie rozstaję) i okropny ból stawów!!!:( do tego oczywiście podwyższony cholesterol i nocne pocenie! (czego nigdy nie miałam) Kilka lat temu (8-9l) przeszłam kurację ***m objawy przy stosowaniu miałam takie same:( ale kuracja nie na długo pomogła pomimo dużej dawki (zbyt dużej przy mojej wadze) CHOROBA wróciła w między czasie przyjmowałam antybiotyki, diane35, cyprest. Badania hormonalne wychodzą ok a trądzik nie ustępuje:(( a lekarze nie potrafią wytłumaczyć dlaczego się męczę z tym tyle lat!!! Pewna endokrynolog-ginekolog (mając przed oczami wyniki badań horm. które wych dobrze tak jak wspomniałam) powiedziała no cóż jest pani skazana na przyjmowanie hormonów:((( W czasie trwania jakiejkolwiek kuracji jest poprawa wyglądu skóry ale po odstawieniu leków trądzik powraca!!!!
gość
08-02-2011, 21:01:12

Treść zablokowana przez moderatora

gość
16-02-2011, 19:41:59

witam. ja 6 dzień biore akne ale ciężko było znależć go w niskiej cenie. obdzwoniłam wiekszosc aptek w gda ale najtaniej znalazłam w APTECE DYŻURNEJ W GDAŃSKU CHEŁMIE NA UL. CIESZYŃSKIEGO(ZA TESCO) W CENIE 139.95. W porównaniu z resztą aptek to zaoszczędziłam conajmniej 40 zł. Pozdrawiam:) mam nadzieję, że ten lek mi pomoże
gość
05-03-2011, 10:15:17

Mam 15 lat .. Męcze sie z trądzikiem od 4 lat ? Na początku tylko broda i czoło ... potem rozniosło sie . W wakacje 2010 cera bardzo sie poprawiła i byłam zadowolona , bo nigdy nie było tak dobrze , bo zawsze na nią narzekałam , odkąd pamiętam . Całe lato i wrzesień byłam *** szczęśliwa patrząc w lustro , oczywiście było pare wągrów i zaskórników , ale lekki podkład i było okej . W październiku na prawym policzku pojawiły sie trzy duże guzy , które mnie zaniepokoiły . Ale nie ruszałam , ignorowałam . Niestety , było coraz gorzej i gorzej . Wkońcu w styczniu trafiłam do dermatolog . Odrazu przepisała mi *** , twierdząc , że musimy zatrzymac te guzy , bo będzie coraz gorzej ... *** biore o 11 stycznia . Po około 2 tygodniach zaczeła sie suchośc ust , wysypało mnie na czole a lewy policzek niestety stał sie taki sam jak prawy , co mnie załamało . Po dłuższym czasie pojawiły sie kolejne skutki uboczne .. Bolą mnie mięśnie , mam suche dłonie , a włosy myje co tydzień , co jest jedynym plusem. Włosy na całe szczęście nie wypadają , wręcz zagęściły sie i nie moge ich ogarnąc . Narazie biore go 2 miesiące , prawy policzek jest lepszy , lewy nadal w masakrycznym stanie . Codziennie a to coś wyskakuje , a to coś znika i tak wkoło Wojtek . Ponieważ bardzo źle znosiłam kuracje , guzy bolały mnie i pulsowały dermatolog przepisała mi również sterydy . Wyniki mam okej , jak narazie . Diety żadnej nie mam , jem co chce , chociaż ograniczam słodycze i fast food . Co do tabletek anty , dermatolog chciała mi przepisac co mnie zdziwiło , bo mam 15 lat ... Ale wkońcu 12 latki zachodzą w ciąże więc sie nie dziwie ... Biore dawke 40 mg ... Narazie jestem załamana , bo twarz nigdy nie była w takim stanie , ale mam nadzieje , że przyjajmniej do wakacji połowa zniknie i nie będą pojawiac sie nowe .. wkońcu w czerwcu będzie pół roku ... Pozdro dla wszystkich którzy walczą z tym cholerstwem!
gość
05-03-2011, 13:42:41

gość
09-03-2011, 21:04:28

hej,
mam 30 lat i odkąd pamiętam mam mniejszy lub większy trądzik.Co prawda nie mam ostrej formy trądziku ale bardziej moim problemem są zaskórniki i bardzo błyszcząca się skóra "ropniaki" tam gdzie się golę.Lekarz zdecydował się na Akne.Mam dawkę 30 przy wadze ok 90 kg.dzisiaj jest 9 dzień brania i nastąpił lekki wysyp oraz suchość ust no i łupież.zobaczymy... a jeśli chodzi o kupno w łodzi to zdecydowanie limanowskiego 80 za 30 szt. 20mg i 30 szt. 10mg zapłaciłem 150 zł.
gość
11-03-2011, 15:59:13

Początkująca
11-03-2011, 16:03:16

Początkująca
11-03-2011, 16:05:26

gość
21-03-2011, 15:12:37

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: