Witam, od dłuższego czasu pojawiają mi się czerwono brązowe plamki/kropki, które zlewają się w plamy, jednak w ciągu ostatniego roku zauważyłem zwiększone tempo pojawiania się ich. Są one głównie w okolicach stóp, kostek, ale i też piszczeli. Nie swędzą ani nic, a jedyną dolegliwością jest aspekt wizualny.
Witam, od pewnego czasu mam problem z nawracającymi wypiekami na twarzy. Dziwne jest to że pojawiają się one w różnych porach. Raz z rana potem koło południa a innym razem kiedy wracam do domu z pracy. W czasie pracy przebywam głównie w pomieszczeniach klimatyzowanych gdzie temperatura jest niska. Jak mają pojawić się wypieki...to odczuwam silne pieczenie najczęściej na policzku. I nie zawsze zaczerwienienie jest równomierne po obu stronach twarzy. Dodam jeszcze że skora jest sucha. Po umyciu twarzy odczuwam uczucie ściągania, spinania skóry.
Zastanawiałam się czy jest to może tradzik różowaty?
Dzień dobry. Jak w temacie. Zmagam się od kilkunastu lat z łuszczycą i kilka lat temu trochę zaniedbałem regularne smarowanie zmian a teraz ile bym nie smarował to nie mogę się kompletnie pozbyć tego z nóg. Do czasu regularnego smarowania wszystko elegancko znikało a teraz jest problem i niewiem czy to już jest uszkodzenie nieodwracalne skóry czy o co chodzi. Problem jest tylko na nogach bo czy plecy czy brzuch i łokcie posmaruje maścią Dermovate to po 3 dniach praktycznie niema śladu a nogi bez efektu. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć czy jest jakaś szansa aby coś z tym zrobić? Z góry dziekuje