Reklama:

wysypka (2)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
04-01-2007, 16:17:00

mam 17 lat, od dziecka mam na przed ramionach oraz na udach wysypke, bylam u dermatologa przepisal mi masci ale powiedzial ze niestey to jest juz zastarzale i nie da sie tego usunac ani wyleczyc, jedynie wygladzic skore, bo mam dosc sucha i szkorstka skore. ta wysypka to w rzeczywistosci krostki, male i czerowne. nie swedza, czasem pod niby gromadzi sie biala wydzielina, nie wiem czy to ropa. nie uzywam zadnych kremow do depilacji zeby ego nie pogorszyc. Jednak mam nowy problem zauwazylm ze ta wysypka bardziej sie powieksza, nie mialam jej na plecach a teraz wystapila na plecach, kolo biutu i na brzuchu, czy to moze byc uczuclenie?? jak bylam mama bylam alergikiem jednak zrobilam wszytskie testy i nie mam na nic alergi. co moze powodowac takie zmiany?? czy to moze byc od lekow?? bardzo czesto choruje i biore antybiotyki o bardzo silnym dzialaniu. Prosze o szybka odpowiedz
gość
11-01-2007, 12:42:00

Jest to nadmierne rogowacenie naskórka, ujawnia się to w okresie dojrzewania częściej występuje u osób które w dzieciństwie miały alergię. Mam ten sam problem na ramionach, udach i pośladkach. Nie da się tego wyleczyć można wygładzać szorstką rękawicą i smarójąc maścią z mocznikiem np. Xerial 30. Ja nie jestem osobą systematyczną dlatego dla mnie ten sposób odpada. A może ktoś zna inny sposób???????

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: