Reklama:

Wysypka po depilacji ramion POMOCY (4)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
20-06-2018, 15:12:52

Cześć wszystkim, zacznę od tego ze około 2 tygodnie temu kupiłem krem do depilacji Veet ponieważ chciałem pozbyć się włosków na ramionach i barkach. Po depilacji wysypało mi całe barki i ramiona w tych miejscach dokładnie gdzie nakładalem krem. Jest mnóstwo czerwonych kropek , są nawet pryszcze z żółta główką, coś jak trądzik na twarzy u nastolatków. Domyślam się ze krem mnie uczulil i już nie ma mowy żeby go więcej użyć. Tylko jak teraz załagodzić ten stan zapalny ?
gość
22-06-2018, 20:58:07

Za pewne jest to podrażnienie po depilacji, musisz posmarować czymś dobrze nawilżającym. Polecam krem cetaphil da ultra świetny jest do zadań specjalnych i łagodzi podrażnienia raz dwa. Ja często go używam jak mam problemy ze skórą.
gość
24-06-2018, 21:41:08

Poproś lekarza o testy alergiczne. Może po prostu uczulił Cię jakiś składnik tego kosmetyku. Lepiej, żebyś sprawdziła co to, żeby nie popełnić za jakiś czas podobnego błędu. Też mam taką wrażliwą skórę, od jakiegoś czasu używam tylko kosmetyków włoskiej firmy Giuliani. Dowiedziałam się o nich podczas jeden z wizyt w Centrum Zdrowej Skóry, tam można je też bez problemu kupić. Polecane są właśnie do skóry wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Z tego co się orientuję w CZS mają teraz zniżkę na kosmetyki tej firmy.
gość
25-06-2018, 15:32:17

Jeśli chcesz zrobić testy alergiczne to poszukaj dobrego specjalisty, żeby nie wyrzucić kasy w błoto. A ogólnie to z takimi depilacjami później najlepiej wybrać się do kosmetologa https://ranking.abczdrowie.pl/s/Kosmetolog Samemu to można sobie właśnie zaszkodzić, tak kosmetolog dobierze odpowiednią formę depilacji. Wiadomo, najlepiej laserowo, wtedy masz problem z głowy na zawsze, jednak to wiąże się już ze sporym wydatkiem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: