Reklama:

Wysypka na ręku (4)

Forum: Skóra

Początkująca
26-04-2016, 21:47:28

Od jakiś 3 tygodni mam coś na ręku, nie swędziało mnie aż do dzisiaj, rozprzestrzenia się w 3 miejscach ( tylko prawa ręka ) Z czasem troche blednie. Moja świnka morska miała świerzb, pokazywałam to weterynarzowi, a on stwierdził iż nie da sie zarazić świnkowym świerzbem, prędzej jakieś uczulenie na sierść. Place jak widać w kształcie kółek, na żywo bardziej czerwone.
gość
01-05-2016, 11:49:03

Może cię kleszcz ugryzl, charaktereystyczne kółko
gość
05-05-2016, 08:14:47

wg mnie - liszaj , kształt nie jest ważny, po czasie zrobią się skupiska z płynem. Liszaj swędzi. Wg mnie 2-a sposoby
1. Spirytus salicylowy (trzeć, jak swędzi plus np maść cynkowa ew. puder) - to dłuższa sprawa
2. Chyba clotramiton, ale nie jestem pewna trzeba sprawdzić.
Czystość bo liszaj się roznosi, zaraźliwy, często myć ręce jak tylko swędzi przemywać spirytusem
to wszystko wysuszy więc co jakiś czas np. krem nagietkowy, oliwka, oliwa
gość
27-12-2016, 16:12:19

Cześć, proszę daj znać czy masz jeszcze tą zmiane? Jesli nie to co pomogło? Ja nigdy nie mialam czegos takiego a w marcu kupilam swinke. Okazalo sie, ze tak jak Twoja miala świerzb, byla leczona. Ta zmiana pojawila mi sie lipiec sierpien. Blednie po smarowaniu kremem antygrzybicznym i na atopowe. I potem nagle ożywa. Juz 5 miesiecy sie mecze a dermatolog nie wie co to jest. A tez mowilam o swince.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: