Reklama:

wysypka na klatce piersiowej i brzuchu (3)

Forum: Skóra

gość
07-12-2023, 23:46:32

Witam, od tygodnia mam wysypkę obejmującą powierzchnię podbrzusze-klatka piersiowa + kilka plam ma bokach i jedną większą na plecach. Nic mnie nie swędzi. Raczej nic nie wystaje, tylko zmiany koloru skóry. Dzień wcześniej wieczorem użyłam nowej bomby do kąpieli i nowego kremu do ciała, więc podejrzewałam jakąś zmianę alergiczną (chociaż nie mam raczej wrażliwej skóry i jeśli już jakoś reagowała na kosmetyki to tylko w obrębie twarzy). Tej samej nocy zaczęła mi się miesiączka, założyłam tampon i zaspałam, więc podejrzewałam też coś związanego z TSS, ale nie mam żadnych innych objawów, czuję się dobrze. Wysypkę zauważyłam wieczorem następnego dnia i mam wrażenie że od tamtej pory zamiast znikać to pogorszyła się. Mam 20 lat. Ktoś orientuje się co to może być?
gość
08-12-2023, 16:02:29

Czy w okolicach intymnych pojawiły się jakieś zmiany?
Początkujący
11-12-2023, 09:22:54

Jeśli jesteś/byłaś aktywna seksualnie, to czy miały miejsce ryzykowne zachowania seksualne od ostatniego badania w kierunku chorób przenoszonych drogą płciową? Mam na myśli seks bez zabezpieczenia (oralny, analny, waginalny) z kimkolwiek? Jeśli takie zachowania miały miejsce, to sugeruję wizytę w PKD (Punkt konsultacyjno- diagnostyczny) i tam test na kiłę i hiv zrobić.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: