Reklama:

Włosy po odchudzaniu (3)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
06-06-2011, 11:07:00

Witam,
W przeciągu 3 tygodni, stosując dietę 800 - 1000kcal i intensywnie ćwicząc, schudłam 7kg. Po ok. 2 tygodniach od zaprzestania odchudzania zauważyłam bardzo silne wypadanie włosów wraz z cebulkami. Od 3tyg. biorę skrzypovitę, magnez, włosy stały się mocniejsze i ładniej wygladają, ale nadal wypadają garściami:( Zaczynam brać też żelazo, ale odżywianie 'od środka' póki co niewiele daje i zastanawiam się czy na mój problem mógłby pomóc preparat typu loxon 2%? Czy może pomogłaby mi jakaś dermena, seboradin, radical? A może warto wydać pieniądze na coś z aminexilem? Jestem przerażona, straciłam już spokojnie 1/4 włosów, boję się co będzie dalej, zwłaszcza kiedy czytam, że to może potrwać 2-3miesiące i podobno nie da się z tym nic zrobić, trzeba przeczekać.
Błagam o pomoc.
gość
06-06-2011, 13:22:07

Witam,
stosowała Pani zbyt drastyczną dietę, co mogło spowodować łysienie telogenowe. Proszę teraz o siebie zadbać, prawidłowo się odżywiać i przyjmować nadal wymienione suplementy a włosy odrosną. Nie widzę wskazań do stosowania preparatów zwiększających ukrwienie korzenia włosa , ani preparatów przeciwłojotokowych. Jak Pani sama napisała, trzeba poczekać.
Pozdrawiam
gość
07-06-2011, 09:05:13

Dziękuję bardzo za opinię.
Czyli nie da się w żaden sposób przyspieszyć zakończenia tego łysienia? Wydaje mi się, że z dnia na dzień wypada mi ich co raz więcej. Jestem od ponad pół roku w gigantycznym stresie, nie śpię, kołacze mi serce, nie mogę czasem nawet złapać oddechu, więc pewnie to nie tylko to nieszczęsne odchudzanie... Zadbać o siebie będzie ciężko, ale na dobry początek zrobiłam dziś badanie krwi - zobaczymy jak to ze mną jest.
Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam serdecznie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: