Reklama:

Uczulenie na twarzy (3)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
15-05-2008, 07:50:00

Witam, mam następujący problem: Około 2 miesięcy temu pojawiła mi się na twarzy wokół oczu wysypka - małe czerwone krostki, zaczerwienienie i swąd. Lekarz powiedział, żeby odstawić wszystkie kolorowe kosmetyki i zalecił przemywanie twarzy roztworem kwasu bornego i maść Cortineff (maść okulistyczna). Uczulenie ustąpiło, chociaż skóra nie była idealna. Po ok. miesiącu lekarz powiedział, żeby zaprzestać stosowania Cortineffu, bo może to za bardzo rozmiękczyć skórę i zacząć stosować jakiś krem odżywczy, np. Physiogel, z którego byłam wcześniej bardzo zadowolona. Po jednym dniu stosowania Physiogelu uczulenie wróciło, więc myślę, że jestem uczulona na któryś ze składników Physiogelu. Zaczęłam twarz smarować kremem z euceryną. Uczulenie znowu cofnęło się. Jako inny krem odżywczy polecono mi Biodermę Sensiblo Rich. Po 2 dniach znowu uczulenie... Czy może ktoś wie, co to może być? Twarz wygląda bardzo niezdrowo:( Lekarz też przepisał mi maść E***l, ale jak na razie jeszcze nie stosowałam, bo trochę przeraziły mnie 'działania niepożądane', poza tym napisano w ulotce, że objawy mogą powrócić po zaprzestaniu stosowania maści, no i nie można skóry eksponować na słońcu (a obecnie nie jestem w stanie uniknąć przebywania na słońcu). Bardzo proszę o pomoc, bo zaczynam czuć się bezradna... Dodam także, że przebywam za granicą.
gość
24-06-2008, 20:26:00

Powiem tak: czym leczyć objawy alergii nie wiem. wiem natomiast co możesz zacząć stosować juz po kuracji zamiast poprzedniego środka który uczulał: krem dardia. Sama jestem alergiczką i wiem że ten krem mogę stosować bezpiecznie, został przebadany dla osób takich jak my. Powodzenia w walce z alergią .
gość
10-10-2014, 15:07:21

Witam, od kilku miesięcy pojawiają mi się przy okolicach nosa zaczerwienienia z mały bańkami z płynem raz sa bardzo czerwone raz robią się bladsze ale nie znikają po miesiącu te czerwone kropi pojawiły się także na pod dolą wargą jak i również pomiędzy brwiami. Stosowałem diety nie piłem alkoholu a to dalej jest co to może być.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: