Reklama:

trudno gojąca się rana (6)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
10-11-2007, 14:37:00

Witam, jak zaleczyć ranę przy paznokciu, która od ponad 3 tygodni jątrzy się i niby powstaje strup, ale odlepia się i na nowo rana krwawi. Wokół ranki są podskórne grudki, które pękają i sączy się z nich osocze, a potem powstaje z nich ranka. Paznokieć zaczął tak jakby odchodzić z tej strony. Stosowałam już spirytus i jodynę, tormentolum i nie pomaga. Co zastosować? Rana nie jest niczym zanieczyszczona.
Ola
gość
23-08-2011, 12:24:39

Ola1 2007-11-10 15:37:00 Witam, jak zaleczyć ranę przy paznokciu, która od ponad 3 tygodni jątrzy się i niby powstaje strup, ale odlepia się i na nowo rana krwawi. Wokół ranki są podskórne grudki, które pękają i sączy się z nich osocze, a potem powstaje z nich ranka. Paznokieć zaczął tak jakby odchodzić z tej strony. Stosowałam już spirytus i jodynę, tormentolum i nie pomaga. Co zastosować? Rana nie jest niczym zanieczyszczona.
Komentatorka
25-08-2011, 16:01:00

Witam dla gojenia ran najlepszy jest octenisept,dostępny w aptece.Jest bardzo dobry na każdego rodzaju rany.Nawet poporodowe i pooperacyjne.
gość
11-05-2012, 05:23:43

Takie trudno gojące się rany najlepiej leczy żelem Curiosin bo ma w swoim składzie kwas hialuronowy z cynkiem co wspomaga gojenie i zmniejsza ból.
Forumowiczka
11-05-2012, 11:31:39

o tak co do octeniseptu się zgadzam jest bardzo skuteczny, sama go używałam np po porodzie żeby szwy szybciej się zagoiły.
Tylko cena jest dość wysoka niestety
VIP
11-05-2012, 12:34:41

Na trudno gojące się rany polecam Balsam Szostakowskiego....stosowałam , jest bardzo dobry...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: