Reklama:

trądzik (7)

Forum: Twarz

gość
29-05-2018, 09:47:07

Mam 22 lata i jestem chora na trądzik od około 9 lat. Borykam się zarówno z wykwitami ropnymi, jak również rozszerzonymi porami, przebarwieniami i bliznami. Główny problem od lat mam po prawej stronie na żuchwie gdzie zmian ropnych jest najwięcej, ale są też z lewej strony na policzku, na czole, dawniej bardzo dużo miałam na plecach, ramionach i dekolcie, teraz trochę mniej. Za sobą mam już wizyty u dermatologów, kosmetyczek. Przez ponad rok leczyłam się różnymi antybiotykami na trądzik przepisanymi od dermatologa, były też antybiotyki podawane na skórę (m.in. tetralysal, kindacin T, unidox, sumamed, aknemycin, skinoren, acnatac) oraz różne różne kremy, żadne z nich nie dały zadowalających efektów. Miałam wykonane 3 zabiegi z kwasami Frost Peel I i II, które tylko zmasakrowały mi twarz przed moim ślubem rok temu. Badałam tarczyce i jest ok. Próbowałam już wszystkiego. Od jakiegoś czasu nie piję mleka i unikam sera żółtego. Dodatkowo skończyłam szkołę kosmetyczną i czytam dużo książek na temat skóry i trądziku. Ta choroba bardzo wpływa na moją psychikę. Czuje się przez to gorsza i brzydka.
Proszę o pomoc.
Początkująca
30-05-2018, 15:18:25

Ja wyleczylam 80%twarzy z czego tylko nos mi został. A leczylam się podobnie jak Pani. Z tym że odstawilam wszystkie antybiotyki po te Tetralysalu miałam straszny wysyp pamiętam. Mi wystarczył krem skinoren miejscowo i używanie peelingu enzymatycznego z firmy Ziaja a także osuszanie twarzy zwykłymi ręcznikami papierowymi.
gość
02-06-2018, 08:23:02

Te wszystkie zmiany skórne,może to jest świerzb.
gość
21-08-2018, 10:45:04

Treść zablokowana przez moderatora

gość
27-08-2018, 12:21:12

mnie pomogła neoglandyna na drobne wypryski. Oczywiście kazdy przypadek jest indywidualny, ale w moim przypadku pomogło mi na suchość i właśnie drobne wypryski ;)
Początkująca
27-08-2018, 12:43:32

dzis dowiedzialam sie ze mam tradzik rozowaty :/ doktor zapisala mi tatralysal... no zobaczymy jak to będzie. A macie jakies rady odnosnie pielęgnacji takiej buzi? Bedę wdzięczna za wszelkie rady.
Początkująca
26-09-2018, 15:26:59

Od lat borykam się z problemami skóry twarzy. Nie rozstaję się z punktowymi żelami na noc i różnymi maskami oczyszczającymi. Moja skóra jest skłonna do wyprysków a do tego do przetłuszczania się i powstawania porów. Kilka miesięcy temu zaczęłam używać Juicy Jelly Mask maseczki żelowej z kiwi i kaktusem z Bielendy. Ku mojemu zaskoczeniu działa pozytywnie na wszystkie z moich problemów. Przy systematycznym używaniu skóra jest matowa, ale nawilżona, powstaje mi mniej niedoskonałości , a pory wydają się być widocznie bardziej zawężone.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: