Reklama:

Trądzik, straszne swędzenie twarzy, epiduo + tetrarysal (7)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
27-01-2012, 13:37:08

Witam,
walcze z trądzikiem juz chyba od 1 gimnazjum, czyli z 7 lat.
W tatmtym roku i w ostatnie wakacjie cere mialem dostatecznie dobrą, owszem miałem trądzik ale nie taki jak mam teraz.
Na prawdę nie wiem co się stało.
Wysypało mi cała twarz i szyje,
poszedłem do dermatologa i przepisał mi
Epiduo + tetrarysak.
Stosuje już to ok. miesiąca i jest jeszcze gorzej !
W dodadku swędzi mnie twarz (epiduo odstawiłem - stosuje co 3 dni).
Ludzi mówią żeby nie dotykać twarzy ale to jest praktycznie nie możliwe bo strasznie swędzi i boli.
Nie jem słodyczy, alkohol tylko na specjalne okazje (teraz mam studniówkę więc musze), ograniczam cukier a trądzik wciąż mnie atakuje.
Myje twarz cetaphilm em, potem nawilzam cetaphil md.
Pozdro i pomóżcie bo przez to nię mogę normalnie życ
gość
02-02-2012, 11:20:02

Nie wiem jaki rodzaj trądziku masz, ale podejrzewam, że dosyć poważny skoro chorujesz od 7 lat. Zapytaj swojego lekarza o Axotret. Jest to izotretynoina, stosowana w ciężkich postaciach trądziku, którą stosowałem i dzięki której nie wiem już co to problem z trądzikiem. Wreście wyglądam i żyję normalnie.
gość
22-05-2012, 17:33:40

Zwiększona ilość pryszczy i swędzenie to niestety się czasem zdarza podczas stosowania tego specyfiku i jest normalne. Cierpliwości i pryszczy nie będzie.
gość
30-12-2012, 17:19:18

Przy epiduo jest tak, że trochę może swędzieć i na początku wyskoczy parę pryszczy więcej ale wtedy zmniejsza się dawkę dodatkowo nawilża twarz i jest ok. Nie wiem co może być nie tak u ciebie.
gość
02-01-2013, 07:14:17

Gość 2012-02-02 12:20:02 Nie wiem jaki rodzaj trądziku masz, ale podejrzewam, że dosyć poważny skoro chorujesz od 7 lat. Zapytaj swojego lekarza o Axotret. Jest to izotretynoina, stosowana w ciężkich postaciach trądziku, którą stosowałem i dzięki której nie wiem już co to problem z trądzikiem. Wreście wyglądam i żyję normalnie.
Polecam okłady z ziół
(kora dębu,skrzyp,dziurawiec,jałowiec)
i smarowanie twarzy maścią rumiankową po 5-10min na to cynkową ja tak wychodziłam na dwór
nadmiar zbierałam po około 30 min wacikiem żeby się nie świecić :D
od kilku lat mam spokój z twarzą
gość
28-11-2014, 15:11:16

Tak ku pamięci niektórych, leczenie Epiduo niektórych może powodować chwilowy wysyp pryszczy czy swędzenie skóry ale jest to tylko chwilowe, nie powinno się wtedy przerywać leczenia! Tak to jest jak się nie słucha jak lekarz mówi co i jak:(
gość
17-02-2016, 20:18:50

Lekarz może być też w błędzie, wielokrotnie już musiałam zrezygnowac z niektorych lekarzy bo wyladowałabym w psychiatryku

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: