Witam serdecznie
Otoz w zimie podraznił mnie podkład i wyszly wypryski z ostrym rumieniem,stan zapalny,policzka i brwi oraz gore powieki nad brwiami. Poszlam do dermatologa,dostalam masc advantan,leki przeciwhistaminowe,pomoglo,przestalam stosowac,nawrocilo sie i tak w kolko,dermatolog rozlozyl rece,poszlam do kolejnego,dostalam rozex,metronidazol,robiona masc na noc i priotopic oraz leki odczulajace thelfast.mylam twarz tylko woda gotowana,do smarowania mialam krem zel sensicure,ktory mi nie pomagal,to pozniej iwostin zero,przeszlo po 3mcach,dermatolog podejrzewal tradzik rozowaty(i stan zapalny od sterydowych masci-zakazal leczenia takimi),ktory przebylam w wieku 20tal. Obecnie mam 32l.Skierowal do ginekologa,by wykluczyc zmiany hormonalne,wspomagajaco zmienil mi antykoncepcje na syndi35,ktory dziala leczniczo na buzie. Do czego zmierzam? wszystko sie uspokoilo,przeszlo przez te leki i mascie,ale przed miesiaczka powracalo,to smarowalam ta robiona mascia nocna na noc i ustepowalo.Pozniej znow cisza,nadeszly upaly,slonce mnie 2x zlapalo na buzi i co sie stalo? ogromny,palacy,czerwony rumien,obsypany swedzacymi krostkami czerwonymi,co bolalo jak zimno na twarzy rozsiane plus uczucie suchosci,szorstkosci i napiecia skory,opuchnieta brew zaogniona,to samo poliko prawe,lewe mniej i jak to zobaczylam,to pomyslalam,ze sie nawrocil tradzik rozowaty,ale nie jestem lekarzem i pewnosci nie mam. poszlam do ogolnego,dal m skierowanie do alergologa,gdyz jestem alergikiem,oczy tez mi puchnely,powieki i zapalenie spojowek i stwierdzil ogolny,ze wyglada to jak typowy tradzik rozowaty.ponizej zamieszcze zdjecia i mam pytanie takie czy faktycznie dobrze mnie skierowal do alergologa? czy to nie dermatolog zajmuje sie tradzikiem rozowatym? zeby znow sie nie okazalo,ze zle skierowanie dostalam. Wspomagajaco w oczekiwaniu na termin wizyty dostalalm metronidazol 250mg doustnie,fegoxen-odpowiednik thelfastu180,zalecenie okladania sie borasolem i wapno dla alergikow.
jak jeszcze moge sobie zlagodzic palaco-swedzacy bol z napieciem skory? strasznie to boli :/ stosuje ta masc nocna,bo mi jeszcze zostala,ale niewiele daje,bo w ciagu dnia powraca rumien,parzy,swedzi i sciaga skore
Ponizej zamieszcze zdjecia :
http://img593.imageshack.us/img593/7617/1ypm.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/948/hm9d.jpg