Reklama:

tradzik rozowaty czy atopowe zapalenie skory? (9)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
25-06-2013, 14:27:09

Witam serdecznie
Otoz w zimie podraznił mnie podkład i wyszly wypryski z ostrym rumieniem,stan zapalny,policzka i brwi oraz gore powieki nad brwiami. Poszlam do dermatologa,dostalam masc advantan,leki przeciwhistaminowe,pomoglo,przestalam stosowac,nawrocilo sie i tak w kolko,dermatolog rozlozyl rece,poszlam do kolejnego,dostalam rozex,metronidazol,robiona masc na noc i priotopic oraz leki odczulajace thelfast.mylam twarz tylko woda gotowana,do smarowania mialam krem zel sensicure,ktory mi nie pomagal,to pozniej iwostin zero,przeszlo po 3mcach,dermatolog podejrzewal tradzik rozowaty(i stan zapalny od sterydowych masci-zakazal leczenia takimi),ktory przebylam w wieku 20tal. Obecnie mam 32l.Skierowal do ginekologa,by wykluczyc zmiany hormonalne,wspomagajaco zmienil mi antykoncepcje na syndi35,ktory dziala leczniczo na buzie. Do czego zmierzam? wszystko sie uspokoilo,przeszlo przez te leki i mascie,ale przed miesiaczka powracalo,to smarowalam ta robiona mascia nocna na noc i ustepowalo.Pozniej znow cisza,nadeszly upaly,slonce mnie 2x zlapalo na buzi i co sie stalo? ogromny,palacy,czerwony rumien,obsypany swedzacymi krostkami czerwonymi,co bolalo jak zimno na twarzy rozsiane plus uczucie suchosci,szorstkosci i napiecia skory,opuchnieta brew zaogniona,to samo poliko prawe,lewe mniej i jak to zobaczylam,to pomyslalam,ze sie nawrocil tradzik rozowaty,ale nie jestem lekarzem i pewnosci nie mam. poszlam do ogolnego,dal m skierowanie do alergologa,gdyz jestem alergikiem,oczy tez mi puchnely,powieki i zapalenie spojowek i stwierdzil ogolny,ze wyglada to jak typowy tradzik rozowaty.ponizej zamieszcze zdjecia i mam pytanie takie czy faktycznie dobrze mnie skierowal do alergologa? czy to nie dermatolog zajmuje sie tradzikiem rozowatym? zeby znow sie nie okazalo,ze zle skierowanie dostalam. Wspomagajaco w oczekiwaniu na termin wizyty dostalalm metronidazol 250mg doustnie,fegoxen-odpowiednik thelfastu180,zalecenie okladania sie borasolem i wapno dla alergikow.
jak jeszcze moge sobie zlagodzic palaco-swedzacy bol z napieciem skory? strasznie to boli :/ stosuje ta masc nocna,bo mi jeszcze zostala,ale niewiele daje,bo w ciagu dnia powraca rumien,parzy,swedzi i sciaga skore
Ponizej zamieszcze zdjecia :
http://img593.imageshack.us/img593/7617/1ypm.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/948/hm9d.jpg
gość
21-08-2013, 10:49:50

ja stosowałam taki krem, który znalazłam na stronie: natradzikrozowaty.pl miałam poważne problemy z trądzikiem różowatym, stosowałam wiele krzemów i nic mi nie pomagała, aż kupiłam revitol, no i po kłopocie. naprawdę się zdziwiłam jego skutecznością i szybkością w działaniu. Polecam się z nim zapoznać :)
gość
31-01-2014, 20:11:58

Na trądzik różowaty polecam rozex, leczenie trwa około 3 miesięcy i jest skuteczne.
Początkująca
04-04-2018, 13:19:19

W sumie u mnie się sprawdził krem Acnerose, a polecam go głównie "wrażliwcom" i tym, którym zależy na składzie produktu, bo skład jest naturalny : )
Początkująca
02-07-2018, 07:54:23

Najlepiej idź do dermatologa, on to profesjonalnie oceni. Ja też długo się borykałam z trądzikiem różowatym, gdyż myślałam, że to trądzik osób dorosłych. Po diagnozie zamówiłam na stronie Centrum Walki z Nużeńcem kosmetyki, dzięki którym bardzo szybko uporałam się z tym problemem.
Początkująca
04-07-2018, 10:53:52

Zawsze warto się upewnić, bo czasem nie warto tracić czas i pieniądze na coś co nie okaże się skuteczne. Ja jak dowiedziałam się że mam trądzik różowaty to zamówiłam sobie krem na dzień z Acnerose, zauważyłam poprawę już po 10 dniach, więc szybko jak na tą chorobę.
gość
02-08-2018, 06:39:20

Ja od dermatologa właśnie dostałam zalecenie żeby stosować Acnerose, tyle że ja od razu cały zestaw kupiłam, bo wyszło mi taniej i ja mam mocny różowaty więc trzeba było działać skutecznie. Pierwszą taką poprawę zauważyłam po 2 tygodniach, to naprawdę szybko jak na gejzery które miałam na twarzy. Teraz po miesiącu jest dużo lepiej, choć wiadomo wszystkiego się jeszcze nie pozbyłam.
gość
21-08-2018, 11:04:19

Treść zablokowana przez moderatora

gość
05-09-2018, 15:59:19

przede wszystkim - nie stosuj nic bez zalecenia dermatologa, bo ze zdjec to tez nikt nie stwierdzi co to jest. Trzeba sie skonsultowac z lekarzem, ktory stwierdzi dokladnie na czym problem polega i co jest przyczyna. Ja mecze sie z azs - chociaz teraz stosuje serie latopic, ktora polecila mi pani doktor i faktycznie jest poprawa - skora jest nawilzona, nie swedzi, nie peka z suchosci, co do tej pory dosc czesto mi sie zdarzalo.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Lsser ekscymerowy Xtrac
Dzień dobry bardzo! Pochodze z Koszalina i poszukuję najbliższej placówki z laserem ekscymerowym typu Xtrac. Myślałem, że w Toruniu, ale niestety nie. Bardzo proszę o pomoc. Dzięki! 😊
Laseroterapia na trądzik – opinie
Zastanawiam się, czy warto spróbować laseroterapii na trądzik. Neonia oferuje zabiegi, które mogą pomóc w walce z tym problemem. Czy ktoś z Was korzystał z ich usług w tym zakresie? Sprawdziłem ofertę na stronie, ale chciałbym poznać więcej opinii.
Swędzenie skóry po goleniu
Dzień dobry, Od zawsze mam problem ze swędzącą skórą po goleniu maszynką. Świąd następuje na dobę po goleniu i trwa około 3 dni. Później skóra się uspokaja. Maszynkę wymieniam regularnie, stosuję żele lub pianki do golenia. Nawilżam skórę na co dzień, regularnie robię peelingi. Co może być przyczyną?
Reklama: