Reklama:

Trądzik i wągry na nosie u faceta (7)

Forum: Twarz

gość
26-03-2016, 14:06:53

Witam, lat 19, mam problem z trądzikiem na twarzy.
Nigdzie indziej nie mam żadnych zmian skórnych. Byłem u 2 dermatologów i na początku miałem Skinoren, potem Duac (tutaj zmiana lekarza) a pół roku temu Epiduo. Zdaniem dermatolog nie jest tragicznie i maść powinna pomóc, ale brak u mnie konsekwencji i twarz smarowalem od czasu do czasu.
Codziennie wieczorem myje twarz żelem Keracnyl Ducray, gole się maszynka elektryczna.
Denerwują mnie też wągry na nosie. Czy specjalne plastry na nos pomaga?
I ostatnie pytanie: myślałem o jakimś żelu do codziennego stosowania na twarz, opłaca się?
gość
25-08-2016, 12:23:54

Treść zablokowana przez moderatora

gość
25-08-2016, 17:04:30

Ja długo nie mogłem się przekonać do zakupu żelu do twarzy, ale ostatecznie się zdecydowałem na hipoalergiczny żel firmy Tołpa i mogę go z czystym sercem polecić, bo odblokowuje pory bardzo dobrze i wystarcza na długo.
J. T. S.
gość
25-08-2016, 17:07:13

gość
12-03-2018, 13:58:26

gość
19-03-2018, 11:55:44

polecam mydło siarkowe, peeling z węglem aktywnym oraz olejek herbaciany punktowo. Jeszcze 2msc temu miałam twarz w gorszym stanie niż Twoja :)
Początkująca
06-04-2018, 12:19:56

pomagają te plastry,na pewno. Tylko ze z wągrami jest tak że zawsze zostają dziurki po nich i nie da się ich bezpowrotnie usunąć, żeby nie byo zadnych sladow. Moze sprobuj jakies peelingi. Ja na wrazliwa skore stosuje zawsze taki drobnoziarnisty i mi fajnie oczyszcza twarz. Zeby sprawdzic czy cie nie uczuli kup sobie z drogerii w malych saszetkach.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: