Reklama:

Tetralysal a alkohol (3)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
26-06-2009, 07:55:00

Witam. Czy między Tetralysalem a alkoholem zachodzą jakiekolwiek interakcje? Wiem, że zarówno antybiotyki z grupy tetracyklin i alkohol syntezowane są w wątrobie, innych przeciwskazań do zażywania alkoholu podczas kuracji Tetralysalem nie znam. Z resztą nawet w ulotce leku nie ma podane alkoholu jako przeciwskazanie do stosowania leku. Moje pytanie brzmi: czy są jakieś przeciwskazania, o których nie wiem?
pozdrawiam
gość
07-03-2013, 17:52:38

Gość 2009-06-26 09:55:00 Witam. Czy między Tetralysalem a alkoholem zachodzą jakiekolwiek interakcje? Wiem, że zarówno antybiotyki z grupy tetracyklin i alkohol syntezowane są w wątrobie, innych przeciwskazań do zażywania alkoholu podczas kuracji Tetralysalem nie znam. Z resztą nawet w ulotce leku nie ma podane alkoholu jako przeciwskazanie do stosowania leku. Moje pytanie brzmi: czy są jakieś przeciwskazania, o których nie wiem?
pozdrawiam
gość
22-09-2014, 23:23:30

Można od tego umrzeć ....
Gość 2013-03-07 18:52:38
Gość 2009-06-26 09:55:00 Witam. Czy między Tetralysalem a alkoholem zachodzą jakiekolwiek interakcje? Wiem, że zarówno antybiotyki z grupy tetracyklin i alkohol syntezowane są w wątrobie, innych przeciwskazań do zażywania alkoholu podczas kuracji Tetralysalem nie znam. Z resztą nawet w ulotce leku nie ma podane alkoholu jako przeciwskazanie do stosowania leku. Moje pytanie brzmi: czy są jakieś przeciwskazania, o których nie wiem?
pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: