Reklama:

tajemnicza wysypka na pośladku (5)

Forum: Skóra

gość
10-05-2016, 14:35:12

WItam,
od kilku lat czasem pojawia się u mnie tajemnicza wysypka. Żaden z odwiedzonych przeze mnie dermatologów nie był w stanie mnie zdiagnozować, byłem także u alergologa. Bezskutecznie.
Wysyp zaczyna się od małych plamek, które nieświadomie nawet przez sen jestem w stanie rozdrapać. Staram się nawilżać skórę, ale to nic nie daje. Próbowałem smarować alantanem oraz tridermem, ten ostatni pomógł i wysypka zniknęła na jakiś czas. Niestety, znowu się pojawiła.
Próbowałem także maści robionych specjalnie dla mnie w aptece = kolejne fiasko
gość
16-05-2016, 12:21:55

Ja mam podobną wysypkę i jestem uczulona na metale. Pomaga tylko triderm, ale niestety nie wyleczy się tego nigdy. Być może masz jakiś metal z tyłu na spodniach, których jest w kontakcie ze skórą. Albo przez żywność, puszki itp.
gość
16-05-2016, 16:18:28

Podobno dużo metali ciężkich znajduje się w ubraniach, w tym m.in. w bieliźnie. Jeżeli jest tak, jak pisze poprzedniczka, czyli w grę wchodzi uczulenie na metale - zainwestuj w jakąś spoko bawełnianą bieliznę. Myśle, że na stronach medycznych można coś takiego znaleźć.
Forumowiczka
17-05-2016, 09:24:44

Wszelkie tajemnicze wysypki należy konsultować z dermatologiem :) I wysypka- przestanie być tajemnicza.
gość
18-07-2018, 20:50:01

Mój syn ma identyczną wysypke na posladkach czy dowiedział się Pan co to może byc?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: