Reklama:

Swędzenie skóry przy napływie ciepła, złości, stresu... (8)

Forum: Pielęgnacja i uroda

Początkujący
24-04-2016, 16:10:18

Witam! To zaczęło się ok. 2 tygodnie temu. Przez tydzień nie miałem WF-u i nic nie biegałem, nie uprawiałem sportów. Przyszedłem do domu, zrobiło mi się ciepło i cały się drapałem. Potem poszedłem do lekarza, gdzie powiedziałem mu jeszcze o tym, że przez 5-6 miesięcy piłem codziennie sok marchwiowy. Przepisał mi Clemastinum i Calcium (wapń) i tak sobie popijam i biorę codziennie, lecz nic to nie daje (tak myślę). Swędzenie sprawia mi ogromny ból i zniechęca do wszystkiego. Na początku nic nie zostawiało po sobie, lecz dzisiaj zobaczyłem czerwone miejsca (nie drapałem nic). Chciałbym wyjść na dwór, rower czy coś innego, ale mnie na samą myśl zaczyna swędzieć. Jeszcze dodam, że to nie jest takie zwykłe swędzenie tylko kłucie wręcz. Nawet nie myślę teraz o lecie i wakacjach, bo wtedy jest naprawdę ciepło i nie chcę stracić tego czasu. :(
Wtajemniczona
25-04-2016, 06:49:00

kup sobie mydlo z bialeg jelenia i moze wykap sie pare razy w wodzie letniej,taka skora nie lubi cieplej wody ani ciepla. Nie mozesz sie przegrzewac. a wapno i clemastinum jest za slabe nic nie pomoze
Początkujący
25-04-2016, 17:51:54

Myślisz, że to nie ma związku z tym sokiem? :p
Początkujący
25-04-2016, 20:52:58

Jeszcze dodam, że mam naprawdę dużo pieprzyków na ciele :P
Wtajemniczona
26-04-2016, 05:28:27

Marchew to to bardzo mocny alergen i moze uczulac. Ile sie mowi np w przypadku dzieci o tym aby uwazac z sokami marchwiowymz i. Nie pij ich i sam zobaczysz co sie dzieje a pieprzyki nic nie maja do tego. Ja tez ich mam mnostwo ale do niczego sie nie przyczyniaja
gość
30-04-2016, 11:16:23

I jak te marchew wypłukać z ciała?
Początkujący
02-05-2016, 16:01:45

I jak tę marchew wypłukać z ciała? :P Głodówka oczyszczająca?
gość
02-05-2016, 20:14:38

pij czerwonokrzew (poczytaj o jego właściwościach) o ile masz alergie, ale to zdecydowanie alergia, smaruj się mediderm, odstaw alergeny i dbaj o naturalne materiały w ubiorze i jesli mialeś szczepionke na coś warto poczytac ulotke o NOP (nawet do 40 dni po moga wystąpić)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: