Reklama:

Swędzące zmiany na plecach (3)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
06-04-2013, 12:34:20

Witam,
od bardzo dawna mam na plecach swędzące zmiany - kiedyś dermatolog mówiła że to może być zapalenie mieszków włosowych, ale przyznam że już nie pamiętam dokładnie. Byłem oczywiście u kilku dermatologów, przepisywali maści robione, kremy typu pilarix, epikrem, cetaphil i inne. Sam to czasem smaruję kremem z wit. a albo jakimiś balsamami. Różnicy specjalnej nie widzę ale po kąpieli muszę czymś posmarować bo bardzo mocno wysycha i swędzi. Staram się nie drapać ale swędzi mocno.
http://zapodaj.net/d7c9ff0789882.jpg.html
Co to może być co z tym robić. Dermatolodzy raczej nie wiedzą co z tym robić tylko wypisują jakieś mazidła.
Acha! Bardzo pomaga słońce - po opalaniu w lecie plecy wyglądają nieźle a zmiany ustępują.
gość
10-04-2013, 19:15:19

w linku zdjęcie w dobrej jakości jak to wygląda.
Proszę o pomoc w tym temacie
Początkująca
11-04-2013, 11:40:24

Cześć,
Twoje objawy wyglądają podobnie do tych u mojej znajomej. Ona także ma swędzące zmiany na skórze, których nie może wyleczyć. Co więcej raz się pojawiają, a raz znikają. Dermatolog powiedział jej, że to atopowe zapalenie skóry, którego niestety nie da się wyleczyć. Można jedynie łagodzić objawy. Popatrz może na stronę: chorobyskory.eu/kat/zapalenie-skory - opisane są tam właśnie różnego rodzaju zapalenia skóry, może akurat Ci pomoże.
Pozdrawiam!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: