Reklama:

SWĘDZĄCE UCZULENIE NA CALEJ SKÓRZE (3)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
10-03-2014, 11:13:49

Problem zaczął się około 4 miesiące temu, na skórze głowy pod włosami pojawiły się jakby guzy, na nich strupy, skóra swędziała, uszy również pokryły strupy, skóra pękała i bardzo swędziała. Nie mineło kilka dni gdy zorientowałam się, że praktycznie całemu ciału towarzyszy nie mijający świąd który nasilał się najmocniej po przebudzeniu, w ciepłej wodzie,czy np. leżąc pod kołdrą. Byłam u lekarza ogólnego przepisał mi Alertec, Clemastinum, jakąś maść, i kazał pić wapno dał skierowanie do dermatologa (wizytę mam końcem marca.)..w między czasie byłam kilka razy na całodobówce gdyż swędzenie nie pozwalało mi zasnąć, dostałam 2 zastrzyki (odczulajacy i sterydy) po których zasnełam odrazu i jakby było lepiej po przebudzeniu(przepisali mi jakies leki np. alerton, płyn crotamiton) które własciwie nic nie pomagaja bo codziennie odsypuje mnie nowymi swedzącymi plamami..
Teraz wygląda to tak, otwieram oczy i skóra swedzi, nieraz tak mocno że drapanie jednego punktu trwa ponad minute (kończy sie to krwiakami przeczosami których mam bardzo duzo na ciele a one sedza jeszcze bardziej)Na drapanej skórze powstaja okrągłe róznych wielkosci plamki,plamy jakby pokrzywka z tego co zdarzyłam przestudiowac na googlach. Całe ciało(skóra głowy, szyja,dekolt,plecy,ramiona,ręce,uda,łydki,brzuch ,pachy,twarz nad oczami,broda) mam w uczuleniu ..plamach, kropkach, przeczosach, i bóg wie co jeszcze podsyłam zdjęcia !
Do wizyty u dermatologa jeszcze ponad dwa tygodnie, na całodobówce już nie chcą wydawać mi zastrzyków, maści, wapno, leki, płyny, szare mydło, nic nie pomaga ;(
Czy jest ktoś w stanie mi doradzić jak mogę przetrzymać ten czas ? Nie mogę w spokoju nawet napisać tego postu bo ciągle się drapie ;(( ;(( Jestem zdołowana, wstydze się pokazywać ludzią ;(
gość
10-03-2014, 22:18:44

Mialam podobnie bo mam AZS i terwz wiem ze na pewni do spania trzeba muec chlodno ok 17 stopni w pokoju. Pic duxo eody zeby oczyscic organizm z tokdyn i z kwasow. Dodatkowo Essentiale *** na watrobe zeby ja z kwasów oczyscic bo to co na skorze bierze sie ze srodka organizmu. Prwd snem prosze wez tabletke na alergie ake tak z 2-3 h przed zeby mozna bylo przespac cala noc i wstac normalnie zeby sie nie rozespac
gość
10-03-2014, 22:27:08

Mialam podobnie bo mam AZS i terwz wiem ze na pewni do spania trzeba muec chlodno ok 17 stopni w pokoju. Pic duxo eody zeby oczyscic organizm z tokdyn i z kwasow. Dodatkowo Essentiale *** na watrobe zeby ja z kwasów oczyscic bo to co na skorze bierze sie ze srodka organizmu. Prwd snem prosze wez tabletke na alergie ake tak z 2-3 h przed zeby mozna bylo przespac cala noc i wstac normalnie zeby sie nie rozespac. Jeszcze na skore glowy moge polecic cerko gel na swedzaca skore. A na cialo bepanthen jest doby na stany zapalne a do natluszczwnia masc robiona w aptece o nazwie chłodząca. Jest to mssc z wazelina na wodzie i jeszvze mi pomagal pamietam krem dermisan po oparzenuacg slonecznych sie go stosuje ale jest doby tez na takiec uczulenie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: