Reklama:

Swędzące pęchęrze na dłoni (2)

Forum: Skóra

gość
26-04-2015, 18:25:54

Witam, od ok 3 tygodni mam na prawej dłoni swędzące pęcherze układające się w półkola (jak na zdjęciu). Byłam u dermatolog, powiedziała, że MOŻE być to półpasiec lub opryszczka i przepisała Heviran, który póki co nie działa, bo pęcherze się powiększają. Czy ktoś ma pomysł co to może być? Pozdrawiam
gość
30-04-2015, 20:24:02

Może to być kontakt z jakąś toksycznie działającą rośliną. Może coś robiłaś w ogródku, czy coś z kwiatkami w domu, albo na jakiejś polanie, w lesie. Czasem po kontakcie z rośliną dopiero po wystawieniu na słońce dochodzi do reakcji tzw. fototoksycznej czyli tzw. fito-foto. Zastosowałabym Dexapolcort N w aerozolu i przejdzie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Zmiany skórne - pachina, moszna, odbyt
Cześć, czy ktoś jest w stanie rozpoznać te zmiany skórne? Umieszczone są wokół odbytu, na pachwinach oraz na mosznie, trochę u trzonka penisa. Często czuje swędzenie. Po podrapaniu pachwin czy okolic odbytu miejsce staje się wilgotne i mocniej czerwone. Po podrapaniu moszny potrafi wydzielić się troszeczke krwi. Czasami mam wrażenie, że zmiana skórna w losowych miejsach staję się boląca w dotyku (możliwe, że to przez drapanie podczas snu np). Testowalem Clotrimazol, ale nie widze zbytnio poprawy. Smarowałem też aloesem oraz sudocreamem żeby załagodzić swędzenie. Mam wrażenie że sudocrem troche działał, aloes mniej. Mam też zaparcia, ale możliwe, że to nie ma nic wspólnego akurat ze zmianami skórnymi, bo prowadzę siedzący tryb życia. Na zdjęciach wszystko może wydawać się suche, ale miejsce potrafi być wilgotne, w szczególności po podrapaniu.
gość
Broda
Witam, co to może być? I jak się tego pozbyć
gość
Co to może być
Wyskoczyło mi coś takiego co to może być
gość
Bolące usta
Witam , czerwone miejsce boli szczypie , nieraz spuchniete usta , podczas gojenia pojawia sie sucha skora , co jakis czas powraca.
Forum: Alergie
Reklama: