Witam serdecznie, jestem nowa i nie wiem czy w dobrym miejscu pisze tego posta. mam swędzący problem
1) strasznie swedzi mnie glowa, tak bardzo, ze w nocy przez sen siedze na lozku i sie drapie jak glupia.
2)kiedys chodzilam do solarium i szalenczo opalalam sie "na oliwke dla dzieci" na plazy, w koncu spalilam sobie kark, od 2 lat plecow praktycznie nie opalam bo skore na karku mam ciemna jakbym sie nie myla, cla jest w ciemnych plamach (od szyi do wysokosci lopatek), swedzi mnie jak nie wiem, wiec drapie, co za tym idzie jest cala w bliznach, skora jest strasznie twarda jak u starszej pani na piętach
3) na jednej piersi mam cos podobnego do tego co na plecach 3x3 cm, strasznie swedzi i jest bardzo chropowate.
byłam dzisiaj u dermatologa, podobno mam wszy Pani znalazla milion gnid, wiem jak wyglada gnida bo za malolata z wakacji zawsze sie wracalo z malymi gosciami na glowie, wiec kiedy pokazala mi srtupek jako niby gnide myslaalm, ze ja wysmieje, no ale nic. niestety mama razem z sasiadka szukaly i wszy i gnid, glowa czysta, lupiez nic wiecej i cale mnustwo ran, specyfik na wszy zalozony, wszy i gnid dalej nie ma. dermatolog bedzie zmieniony, ale co to moze byc, co uzywac do czasu spotkania z innym dermatologiem?? pozdrawiam