Reklama:

Przesuszona twarz z trądzikiem (6)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
16-12-2007, 13:51:00

Mam przesuszoną twarz. Pojawiają się na niej aż takie czerwone plamy suche ze złażąca skórą (nie jest to łuszczyca). Po umyciu twarzy mam ją bardzo napiętą. Stosuje kremy i maseczki nawilżające ale one powodują że pojawia się na mojej skórze sporo wyprysków a do tego twarz wciąż jest sucha jak pieprz. Co mam robic aby odbudowac warstwe lipidową skóry która zwaliłam lekami na trądzik? Co robic by cera była mniej sucha a pryszcze się nie pojawiały.
Może jakieś naturalne sposoby?
Początkująca
16-12-2007, 19:53:00

Z naturalnych metod ja znam: smarowanie jogurtem naturalnym, śmietaną tłustą. Sama kiedyś stosowałam, jak mialam dość podrażnioną skórę po antybiotykach zew. i wszystko mnie szczypało, jogurt naturalny połączony z drożdżami. Smarowałam sobie twarz na noc i czekałam do wyschnięcia, zaspyiałam z tym a rano zmywałam. Pamiętam, że troszke pomogło bo skora nie była taka sucha ale jeśli chodzi o działanie lecznicze to Ci nie powiem, bo ja miałam gronkowca skórnego, na którego nie działają żadne specyfiki przeznaczone do walki z trądzikiem.
gość
17-12-2007, 19:37:00

Problem jest ciężki. Większość środków silnie wysusza cerę. Jedynę co mogę Ci polecić (czyli co sam używam) to środek Skinoren. Oprócz zwalczania trądziku dodatkowo nwilża i natłuszcza cerę. Zwłaszcza ten w formie kremu. Pozdrawiam
gość
17-12-2007, 19:45:00

Problem jest ciężki. Większość środków silnie wysusza cerę. Jedynę co mogę Ci polecić (czyli co sam używam) to środek Skinoren. Oprócz zwalczania trądziku dodatkowo nwilża i natłuszcza cerę. Zwłaszcza ten w formie kremu. Pozdrawiam
gość
18-01-2008, 12:20:00

Jeżli masz przesuszoną skórę to koniecznie ją nawilż jakimiś kremami, mleczkiem lub czymś o podobnym działaniu ( np. Dardia w mleczku, bo najkorzystniej )
gość
31-01-2008, 18:54:00

Pij dużo, ale to naprawdę dużo wody. Twój organizm (a tym samym skóra) ma niedobór wody, o czym świadczy Twoja napięta i sucha skóra.
Proste ale działa.
Mi pomogło!
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: