Reklama:

Przebarwienia po lecie na twarzy.... (5)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
21-09-2008, 19:45:00

Witam.

Mam pewien problem... W wakacje opaliłem się troszkę... Szczególnie na twarzy... Niestety teraz po kilku dniach złuszczyła mi się gdzieniegdzie skóra (głównie policzki)... No i wyszły bielsze plamy...

Co teraz mam zrobić żeby przywrócić skórze twarzy mniej więcej jednolity koloryt - peeling czy coś takiego?

Pomocy.

PS. Gabinety kosmetyczne odpadają - jestem chłopakiem więc tam się nie pokazuję...
Prosił bym najlepiej o konkretne przykłady ewentualnych produktów bo ja nie orientuje się w tym :-o
gość
29-10-2008, 20:58:00

Na przebarwienia skóry spowodowane wystawianiem się na słońce, ciążą, środkami hormonalnymi czy też zwykłym fizjologicznym starzeniem się skóry najlepszy jest krem Unitone 4, francuskiego laboratorium Ishipharma. Jest świetny i szybko działa. Zawiera kwas kojowy oraz arbutynę, które hamują produkcję melaniny. A dodatkowoKwas glikolowy oraz kwas askorbinowy przyspieszają natomiast usuwanie nagromadzonego wcześniej pigmentu. Pomaga rewelacyjnie, również na przebarwienia po kosmetykach, np. perfumach.
Mozna go kupić w aptekach (tylko!) np.: pharmallegro.com
gość
11-12-2018, 13:54:54

A próbowałaś może kremu Vichy Slow age? Polecam. Ja kupiłam w aptece. Poleciła mi go farmaceutka, kiedy szukałam kremu, który dobrze nawilży i zregeneruje moją skórę. Tutaj się to świetnie udało. Po 2 mies. stosowania różnica jest naprawdę duża.
gość
11-12-2018, 13:59:14

Ja też długo szukałam właściwych kremów i właśnie wydaje mi się po dość długim stosowaniu Slow Age, że jednak ten krem zdał egzamin na piątkę. A mieszkając w Warszawie, coś wiem o smogu i o tym, jak niekorzystnie może wpływać na moją cerę. Dobrze, że mam przy sobie takiego sprzymierzeńca cery właśnie jak wspomniany krem Vichy.
gość
11-12-2018, 13:59:50

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: